Abhaya Mudra – Hogyan kell csinálni és előnyei

A mudrának mély jelentősége van indiai hagyományainkban. Nagyon mély relevanciája gátolt történelmünkben. A mudrákhoz különféle történetek kapcsolódnak. Úgy tartják, hogy a mudra gondoskodik a legtöbb egészségügyi problémáról. Korábban az emberek nem rendelkeztek olyan sok gyógyászati ​​lehetőséggel, így akkoriban az emberek csak a mudrát gyakorolták, és sokkal egészségesebbek voltak, mint ma. Még az is bebizonyosodott, hogy azokban a napokban a várható élettartam sokkal magasabb volt, mint ma. Még a tudomány és a gyógyászati ​​tulajdonságok is sokat fejlődtek ma, de az egészségügyi kérdések is többszörösére nőttek. Az egyik ilyen nagyon fontos mudra Abhaya Mudra.

Abhaya Mudra Hogyan kell csinálni és előnyei

Értsük meg Abhaya Mudra jelentését:

Az Abhaya szónak különböző jelentései vannak. Sok évvel azelőtt, amikor az indiánoknál a szanszkrit volt a kommunikációs nyelvük, akkor az abhaya szót sokat használták. Azokban az időkben az abhaya félelmetlenséget jelentett.

Az abhayával a védelem, a béke és a csend jelentését is hozzákapcsolhatja. Azt is mondhatod, hogy az abhaya mudra a félelem és a gonosz elszakadását jelképezi az életünkből. Úgy gondolják, hogy ezt a szimbólumot sokkal a buddhizmus kezdete előtt használták.

Ennek a szimbólumnak az eredete az volt, hogy barátságos mozdulattal közelítsünk az idegenekhez. De azt hitték, hogy nem szabad túlságosan barátságosnak lenni idegenekkel, és az emberek elkerülik a beszélgetést és az idegenekkel való találkozást.

Tehát ez a koncepció abhaja mudrából alakult ki, ahol az emberek boldogan találkoztak és üdvözöltek idegeneket. A gesztus másik elmélete az, hogy akkor vezették be, amikor Gautam Buddhát megtámadta egy elefánt. Ismeretes, hogy az elefánt azonnal megnyugodott, miután meglátta Gautam Buddha gesztusát. A buddhizmust gyakorló emberek azt mondják, hogy Gautam Buddha felemelte a kezét a félelem nélkül.

Ez a mudra nagyon népszerű más történelmi hagyományokban is. Ez még Gandhara számos szentírásában is látható volt. A Gandhara művészetben ezt a tettet leginkább prédikációra használták. Ez a mudra nagyon gyakori volt Kínában is, különösen a 4. és a 7. század északi wei és sui területein. Ez a gesztus nagyon népszerű az ötödik dhyani Buddhában is, amely Amoghasiddhi néven is ismert. Úgy tartják, hogy ha elég sokáig gyakorolod az amoghasiddhit, akkor túl leszel a féltékenykedéseden, és ez hosszú távon segít abban, hogy új eredményeket érj el az életedben. Thaiföldön és Laoszban ezt a mudrát népiesen sétáló Buddhának nevezik.

Hogyan kell végrehajtani az Abhaya Mudrát?

Tehát miután mindent tudott erről a mudráról, felmerül a fő kérdés, hogyan kell ezt a mudrát csinálni. Ne aggódjon, mi segítünk ebben. Mielőtt bármiféle mudrát csinálna, előfeltétele, hogy a teste laza legyen. Ha túlterheled vagy túl feszessé teszed a tested a nyomás és a stressz miatt, akkor nem jól csinálod. Túl kell lépnie minden világi ügyön, majd a mudra formára kell koncentrálnia. Akkor csak hosszú távon számítson hasznára. Ha ezt a mudrát úgy csinálja, hogy azt gondolja, hogy nem fogja elérni az eredményt, vagy más szóval a gondolkodást, akkor nem fogja elérni az eredményeket.

Az alábbiakban bemutatunk néhány rövid lépést, amelyek segítenek megszerezni ezt az Abhaya Mudrát:

  • Üljön lótusz vagy nagyon könnyű félig ülő helyzetben. Minden mudra gyakorlat első feltétele a kényelem. A gyakorlat elvégzéséhez kényelmes helyzetben kell lennie. Javasoljuk, hogy üljön szőnyegre vagy könnyű szőnyegre. Ennek oka az, hogy sok fitness szakértő és dietetikus azt javasolta, hogy ne üljön csupasz padlón. A csupasz padló sugárzást bocsát ki és hoz ki, ami nem jó és egészséges, miközben mudrát csinál. A szemét nyitva vagy csukva tarthatja, ahogy akarja. A csukott szem minden bizonnyal nagyobb koncentrációt biztosít.
  • Emelje fel a jobb kezét a vállmagasságig.
  • Most hajlítsa meg a karját és a tenyerét kifelé, az ujjait felfelé
  • Most csatlakozzon hozzá bal kézzel, csak állva.

Tippek és trükkök Abhaya Mudra:

Nincs konkrét időpont, amikor és mikor kell ezt a mudrát csinálni. Ezt a mudrát tetszés szerint teheti. Mivel ez a mudra nem tartalmaz semmiféle konkrét ülésmintát. Az Abhaya mudra könnyen elvégezhető állva is, így még futás közben is megteheti. Ezt megteheti az irodában, miközben unja a munkáját, és szeretné élvezni a szünetet. Csináld az abhaya mudrát, akkor legyőzheted a félelmedet is. Tehát ebben a rendkívül versenyképes világban elengedhetetlen, hogy legyőzze félelmét és féltékenységét. Csak akkor lehet sikeres és versenyezhet az élet hosszú versenyében. Ezért elengedhetetlen, hogy rendszeresen gyakorolja az abhaya mudrát. Az abhaya mudra hosszabb gyakorlásával pozitív változásokat láthat és érezhet életében és életmódjában. Ez a mudra rendkívül népszerű. Még az orvosok is javasolják az abhaya mudrát, hogy túllépjenek a félelmein.

De emlékezned kell arra, hogy az Abhaya mudrát egy nap alatt nem lehet felülmúlni. Bármilyen egészségtelen gyakorlatot csak egy nap alatt lehet elérni. Időre van szükség ahhoz, hogy kitűnjön a dolgok felett, és sokkal több időbe telik, hogy hasznot húzzon belőlük. Ezért azt javasoljuk, hogy sokáig gyakorold ezt a mudrát, és akkor csak te tudod legyőzni a félelmedet és a féltékenységedet. Ez inkább mentális leküzdés, mint fizikai változás, így sokkal több időbe telik. Ezért ne csüggedjen azon tények miatt, hogy nem ér el eredményt. Idővel és egy kis türelemmel biztosan eredményeket ér el, ha kellő magabiztossággal és helyesen cselekszik.