Adi Mudra – Hogyan kell lépéseket tenni és milyen előnyökkel jár

A mudra egy régi művészeti forma. Ezt őseink évek óta gyakorolják. Őseink mindig is a mudra számos előnyének tulajdonították. A mudra másik jelentése „energiapecsét”. Ezt arra használjuk, hogy lezárjuk energiáinkat, hogy felhasználhassuk azokat a jövőbeli tevékenységekhez. Ezek a mudrák többnyire fizikai tevékenységek, amelyeket az energia lezárására használnak.

Az energia három területen használható fel:-

 • Tánc (ezzel kifejezheti érzéseit és érzelmeit)
 • Rituálék (ezzel bizonyos istentiszteleteket lehet végezni)
 • Hatha jóga (ezt leginkább az elméd stabilizálására használják)

Adi Mudra Hogyan kell lépéseket tenni és milyen előnyökkel jár

Tudod, hogy nagyon részletes tudományunk van a mudráról. Ez a mudra tudomány az ujjak jelentőségével foglalkozik. A különböző ujjaknak 5 különböző jelentősége van.

 • A hüvelykujj agni / tüzet jelez
 • A mutatóujj a levegőt / vayut jelzi
 • A középső ujj szóközt / akash -t jelez
 • A gyűrűsujj a földet / prithvit jelzi
 • A kisujjak vizet / jal jeleznek

Ennek az 5 elemnek az egyensúlyhiánya a szervezetben megzavarhatja az egész belső rendszert. Komoly károsodást okozhat a szervezetben. Ez megzavarhatja az immunrendszert, és számos betegséget okozhat. Így őseink mindig azt javasolták, hogy gyakorolják a mudrát, hogy kiegyensúlyozzák testét.

Adi Mudra lépései, jelentése és előnyei:

Követheti az alábbi adatokat az adi mudráról és jelentéséről, lépéseiről és előnyeiről.

Értsük meg Adi Mudra jelentését:

Az egyik ilyen nagyon fontos mudra az Adi mudra. Nagyon mélyen gátolt jelentősége van indiai hagyományunkban. Ez a mudra a légzési mintákra és a belső mellkas szerkezetére összpontosít. Az egészséges mellkasszerkezet pedig csak akkor lehetséges, ha valóban egészséges szokásai vannak. Egészséges szokások alatt a dohányzást és az ivást nem értem. Így az adi mudra mindehhez társul.

Adi Mudra előadása:

Miután megértettük az adimudra mély jelentőségét és relevanciáját, arra kell összpontosítanunk, hogyan kell ezt az adi mudrát megtenni. Az alábbiakban bemutatjuk a részletes lépéseket, amelyekben elmagyarázzuk Önnek, hogyan kell ezt a mudrát csinálni és kitűnni

1. Üljön lótusz vagy nagyon könnyű félig ülő helyzetben. Minden mudra gyakorlat első feltétele a kényelem. A gyakorlat elvégzéséhez kényelmes helyzetben kell lennie. Ezenkívül próbáljon szőnyegre ülni. Ez biztosítja, hogy némi egyensúlyt kapjon a mudra közben.

2. Erős ököllel ölelje meg a hüvelykujját körülölelő négy ujját. A kezeknek lefelé kell nézniük. Biztosan gyémánt vagy vajrasana pozícióban ül.

3. Most kezdődik ennek az adi mudrának a nagy része. A légzési mintára kell koncentrálnia. A légzést 4: 3: 6: 3 arányban kell elvégezni. Hadd magyarázzam meg, mi az. Négyszer kell belélegeznie, majd tartsa bent a levegőt, és számolja 3 -ig. Ezután 6 -szor lélegezzen ki, miközben üresen tartja a hasát, és levegőt nem számol 3 -ig..

Az Adi Mudra előnyei:

 • Növeli a tüdő kapacitását
 • Segít létfontosságú szervei hatékony működésében
 • Növeli és serkenti az oxigén áramlását olyan létfontosságú területekre, mint a torok és a fej
 • Csendesíti és nyugtatja az idegrendszert
 • Felelős az érzékszervekért, motiválja és stimulálja őket
 • Növeli a mentális aktivitást azáltal, hogy hosszú távon éberebbé tesz

Tippek és trükkök Adi Mudra:

A teljes adi mudra ciklust csak 7 alkalommal kell megismételni. Csak naponta 30 percig végezze el. 30 percig végezhet akár szakaszosan, akár részletekben.