Betydningen af ​​Kartari Mudra og trin til at gøre det

Mudras er håndstillinger, der hjælper med at kanalisere energistrømmen. Mukha mudras, betyder mudras, der ligner ansigterne på bestemte ting eller genstande i naturen. Disse mukha mudras har en bestemt betydning og formål bag sig. Mukha Mudras bruges også i Bharatnatyam til at symbolisere bestemte ting, mens de danser. En sådan Mukha mudra er Kartarimukha mudra, hvilket betyder pil-akselfladen eller saksen. I dans bruges denne mudra til at symbolisere mange ting som adskillelse, nød, død eller uenighed. I denne artikel vil vi diskutere betydningen af ​​Kartarimukha mudra, dets formål og de utrolige sundhedsmæssige fordele ved at omsætte det til praksis.

Betydning af Kartari Mudra og trin til at gøre det

Kartarimukha er en af ​​de fjerde mudra ud af de i alt 28 single -handed mudras. Disse single -handed mudras er også kendt som Asamyuta Hasta. Disse mudras specifikt enkelthåndede mudraer er godt beskrevet i Abhinaya Darpana. Kartari Mudra er kendt under mange navne. Nogle af de mest populære navne på denne mudra er saks ansigt eller pile aksel ansigt. Denne Kartari Mukha betyder saks eller en pilform. Kartari Mukha bruges til at betegne en række ting. Disse ting er meget almindelige og en del af vores daglige liv.

Denne Mukha Eller Finger -gestus symboliserer følgende ting:

 1. To arme af en saks.
 2. Adskillelse eller afstand mellem et par.
 3. Modsat eller modsat natur.
 4. Handlingen med plyndring.
 5. At vise to forskellige og modsatte ting.
 6. Hjørne af et menneskeligt øje.
 7. Død.
 8. Lightening.
 9. Sovende.
 10. Faldende og grædende.
 11. Creeper.

Trin til at udføre Kartarimukha Mudra:

Der var to grundlæggende måder at udføre denne mudra på. Læs med for at kende og forstå dem.

1. Ardhapataka:

Kontroller følgende trin for at få et detaljeret overblik over, hvordan du udfører denne variation af Kartari mudra:

 • Du skal åbne midten og pegefingeren helt, indtil de danner en sakslignende form
 • Her skal du opretholde den samme position som ring og pegefinger.

Lad os nu gå videre til den næste variant.

2. Ardhapataaka -variation:

Se følgende trin for at udføre en anden variant af den samme øvelse:

 1. Her skal du også forlænge ringen og pegefingrene helt i form af en saks.
 2. Her skal du bringe ringen og pegefingeren sammen med tommelfingre ved alle at røre dem alle.

Der er en række fordele ved denne mukha. Kartari Mukha er uhyre gavnlig for mennesker.

Kartari Mudra Fordele.

1. Hvis du praktiserer denne mudra regelmæssigt, vil det gradvist forsvinde dine modsatte tanker og ideer. Dette vil fjerne modsatte og negative følelser fra dit liv, og efterhånden står du tilbage med kun positivitet.

2. Hvis du ser mødestedet for alle de tre fingre, vil du gradvist indse, at din koncentration og formidling forbedres meget. Hvis du øver dette regelmæssigt, kan du koncentrere dig i en meget længere periode, og det for meget effektivt.

3. Hvis et par praktiserer denne mudra regelmæssigt, vil deres forskelle blive formindsket eller reduceret inden for kort tid. Så jeg foreslår, at alle bør øve denne mukha eller fingerbevægelse for at opleve forbedrede og hjertelige forhold.

4. Mennesker, der lider af søvnløshed, kan også have gavn af denne finger eller håndbevægelse. Regelmæssigt og dybt fokus på denne fingerbevægelse vil lindre dine negative tanker og bekymringer, og dermed vil du opleve lang og god søvn.

Forholdsregler og kontraindikationer for Kartarimukha Mudra:

Der er ingen bivirkninger eller farer ved at udføre denne mudra. Det anbefales dog først at tage vejledning fra en professionel yogiker for bedre fordele.

Kartarimukha mudra fylder lys i dit sindes mørke. Det hjælper dig med at slippe af med negative tanker og følelser, der gør dig til slave. Ved at udføre denne mudra kan du føle friheden fra abesindet og opnå indre fred. Denne mudra hjælper dig også med at udøve kunsten med dyb vejrtrækning. Det kan stimulere dit nervesystem og sætte dine organer i stand til at fungere bedre. Som med de fleste mudras kan Kartari mudra hjælpe med at slappe af din krop og dit sind. For at opleve en sådan guddommelig følelse skal du øve denne mudra hver dag i mindst 15-20 minutter. Vi håber, at denne artikel er nyttig for dig!