Bhairava Mudra – lépések és előnyök

A mudra valójában egy szanszkrit szó, amely a jelenlegi hozzáállásodra utal. A mudra valójában szimbolikus gesztus, és leginkább olyan, mint egy kéz- vagy ujjmozdulat. Sok mudra társul jóga pózokhoz vagy fizikai gyakorlatokhoz. Ez a jógapóz vagy fizikai gyakorlat ismert, hogy előnyös és hatással van az egész testre vagy az egész rendszerre. Ezzel a jóga pózokkal vagy fizikai gyakorlatokkal ellentétes, hogy hosszú távon előnyösek a testünk számára.

Bhairava Mudra Hogyan tegyünk lépéseket és előnyöket

Számos sikertörténetet hallottam, ahol sokan azt mondták, hogy óriási hasznot húztak ebből a gyakorlatból. Így a mudra vagy jóga gyakorlatok gyakorlása olyan, mint egy hosszú távú vállalkozás. Hosszú távon előnyös és gyógyítja a szervezetet. Energetikai hatásuk meglehetősen pozitív hatással van testünkre, elménkre és hozzáállásunkra. Néhány mudra jelentős hatást gyakorolt ​​testünkre, elménkre és lelkünkre.

Bhairava Mudra:

Az egyik ilyen mudra a bhairavi mudra. Ez más néven shiva vagy Shakti mudra. A Bhairav ​​valójában a shiva egyik formája, amely félelmetes és félelmetes. Valójában a shiva erejét bizonyítja. Ez olyan, mint annak bemutatása, hogy miért imádják Shiva urat, vagy miért imádják az erejét. Végül is Shiva úr híres hatalmas ereje miatt. Tehát ez a bhairavi mudra ezeket az erőket és erőt helyezi előtérbe. Itt bemutatjuk a bhairava mudra jelentését, lépéseket és előnyöket az egészségére.

A Bhairavi Mudra lépései és előnyei:

A Bhairava Mudra jelentése:

Ez olyan, mint egy titkos mantra több száz ember számára, akik imádják Shiva urat és Shakti -ját. Ezeket az embereket „bhairavi” -nak nevezik. És ez a mudra forma vagy fizikai gyakorlat csak nekik készült. Most felmerül a fő kérdés, hogyan lehet ezt a fizikai gyakorlatok bhairav ​​mudráját megvalósítani.

Hogyan kell csinálni a Bhairava mudrát:

Bármilyen gyakorlat megkezdéséhez kényelmes helyzetben kell leülnie. Padmasana vagy lótusz pózban ülhet, ha összehajtja mindkét lábát, és a padlón ül. Ülés előtt győződjön meg róla, hogy könnyű szőnyeget vagy szőnyeget vett fel. Sok fitness szakértő azt tanácsolta, hogy ne üljön közvetlenül a padlóra, mivel a padlóról érkező sugárzás negatív hatással lehet az egész fizikai rendszerre.

A testtartás egyenes tartása minden jógaforma vagy mudragyakorlat másik előfeltétele. Pihennie kell, és újra kell élnie magát a szorongástól és a stressztől. Becsukhatja vagy kinyithatja a szemét attól függően, hogy jól érzi magát. De én személy szerint úgy érzem, hogy a csukott szem sokkal könnyebbé teszi a koncentrációt és a meditációt. De ez teljesen a te döntésed.

Most egyszerűen ki kell húznia mindkét kezét, és a jobb kezét a bal kéz tetejére kell helyeznie. Ennek a gyakorlatnak most két fő változata van. Amikor a jobb kezét a tetejére helyezi, bhairava mudra néven ismert, és amikor a bal kezét a tetejére helyezi, azt bhairavi mudra -nak hívják.

A Bhairava Mudra előnyei:

Most jöjjön a bhairavi mudra előnyei.

  • Ennek a mudrának a fő és tudományosan bizonyított előnye, hogy köztudottan harmóniát vagy egyensúlyt hoz az agy mindkét részébe vagy féltekéjébe.
  • Fenntartja az egyensúlyt az agy bal és jobb része között.
  • Ennek a mudra formának egy másik nagy előnye, hogy köztudott, hogy nagyon nagy mértékben enyhíti vagy minimalizálja az ellenséges erőket.

Ennek a bhairavi gyakorlatnak a hosszú gyakorlása vagy gyakorlása stabilitást és egyfajta közvetítést eredményez egész testében és belső énjében. Azoknak, akik rendszeres szorongástól és hangulatváltozástól szenvednek, ezt meg kell tenniük. Így nagyon hasznosnak találom ezt a mudra pózot olykor, amikor teljesen stresszes vagyok.

A kép forrása: Shutterstock