Hakini Mudra – Hogyan kell csinálni és előnyei

Hakini Mudra! Ezt hallotta először? Akkor ne aggódj! Jó helyen jársz. A jóga, az ősi indiai tudomány az elme és a test gyógyítására, egyre népszerűbb a kiegészítő és alternatív gyógyászatban. Ez a tudomány többféle pózból, gyakorlatból és gesztusból áll, amelyeket mudrákként ismerünk.

ma a hakini mudra lépéseiről, a hakini mudra végrehajtásáról és azok előnyeiről fogok mesélni, ezért figyelmesen olvassa el ezt.

Hakini Mudra Hogyan kell csinálni és előnyei

A Hakini Mudra lépései és előnyei:

Hakini Mudra jelentése:

Úgy gondolják, hogy ez a mudra, amelyet később neveztek el, mint Hakini Isten, elősegíti a további gondolkodást és a koncentrációt. Feltételezik, hogy ez a kézmozdulat a Harmadik Szem csakrához kapcsolódik, bárhol a képzelet és az ösztön is.

Hakini Mudra az agyi erőért:

Ezenkívül kiváló, miközben néhány jó ötlettel kell előállnia. Ez akkor is hasznos, ha sok szellemi munkát kell végeznie, különben többfeladatos. Általában manapság az emberek sokat tiltakoznak feledékenységük miatt, ez rendkívül gyakori. A Hakini mudra azonban javíthatja az agy hatékonyságát és javíthatja az agyi memória erejét. Ez a hakini kéz Mudra ráadásul opcionális sok memória tréningben és kezelési programban.

A Hakini Mudra végrehajtása:

A Hakini mudrát bárhol és bármikor egyszerűen lehet gyakorolni, bárkit érintve, mivel nagyon egyszerű. Az alábbiakban a Hakini mudra lépéseit mutatjuk be –

 • Fogja meg felfelé a kezét, hogy tenyerei egymással szemben legyenek, de ne érintsék meg őket.
 • Vigye a jobb kezének ujjbegyét a bal keze ujjbegye felé, hogy érintkezzenek egymással.
 • Mozgassa a tekintetét felfelé.
 • Lélegezzen be, miközben a nyelvét a szája teteje mellé teszi.
 • Lélegezzen ki, miközben lehetővé teszi nyelvének ellazulását.
 • Végezze el ezeket a lépéseket többször. A hakini mudra akkor hasznos, ha egy pillanatra elfelejtett valamit, és emlékezni szeretne rá.

A Hakini Mudra előnyei:

 • Növeli a memória teljesítményét. Segít helyreállítani a koncentrációt.
 • A nyugalom érzésének megteremtése, amely megnyitja az elmét a tisztább gondolkodás előtt.
 • Ezenkívül elmélyíti a légzést, ami jót tesz az agynak. Ahogy több oxigén telik meg az agyban.
 • Ez a mudra kiváló a hallgatók jelenlétében előadásaikban. Csak a mudrát alkothatják, ez segíti őket a jobb koncentrációban
 • A koordináció támogatása az agy bal és jobb agyfélteke között.
 • A nyugalmat támogatja.
 • Elősegíti a gondolatok tisztaságát, és ezáltal helyreállítja a döntéshozatalt.
 • Ezenkívül meghosszabbítja a légzést, ami jót tesz az agynak. Ezért az oxigén telített az agyban.
 • Elősegíti a gondolatok tisztaságát, és ezáltal helyreállítja a döntéshozatalt.

Hakini Mudra meditáció:

A Hakini mudra az agyféltekék kiegyensúlyozásához egyszerű módja a bal és a jobb agyfélteke egyensúlyának az ujjbegyével, valamint a Hakini mudrával. Az agy bal oldalát elsősorban a logikus gondolkodás, míg az agy jobb oldalát a kreativitás köti össze. Rendszeresen gyakorolja a Hakini kézi mudrát az agyi erő és a jó memória érdekében.

A Hakini mudra rendkívül hatékony gesztus, amely segít jobban koncentrálni. Hakini Istenre utal a hindu kultúrában, és a 6. csakrához kapcsolódik. Tehát Hakini a homlok (6.) csakra vagy harmadik szem istene. Tudományos szempontból ezt az ujjpozíciót elég jól kutatták; A kutatók eltökélték, hogy támogatja a jobb és a bal agyfélteke közötti együttműködést.

Ezenkívül manapság javasolt a memóriaképzésen és a menedzsment tanfolyamokon. Állítólag megnyitja a hozzáférést a jobb agyféltekéhez, ahol a memória tárolódik. Ez a mudra ráadásul helyreállítja és felerősíti a légzést, valamint az agy profitál belőle.

Mennyi idő gyakorolja a Hakini mudrát az agyi erő érdekében:

Gyakorold a Hakini mudrát az agyi memória teljesítményének növelése és a kiváló memória érdekében 45 percig minden nap. Ellenkező esetben gyakorolja naponta 3 -szor 15 percig. Ez elég. Nincs pontos időpont a Hakini mudra befejezéséhez. Egyszerű idő alatt befejezhető.