Hogyan kell elvégezni a Varuna mudrát, hogy kiegyensúlyozza a vizet a testben?

Indiai mitológiánkban számtalan kincs található. Az ókori India sok értékes dolgot és holmit adott nekünk, amelyeket ha jól kincselünk, egészséges életet és jövőt adhatunk nekünk nemcsak számunkra, hanem a következő generációk számára is. Az egyik ilyen értékes ajándék a mudra vagy a jóga. Mit értünk mudra alatt? A mudra többnyire egy kézmozdulat, ahol az ujjainkon vagy a testmozgásainkon keresztül kell közölnünk belső testünk tevékenységét. Az egyik mudra, amely segíthet a test vízszintjének kezelésében, a Varuna Mudra. Ha kiszáradt testtől, székrekedéstől és szájszárazságtól szenved, akkor ez a cikk az Ön számára. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan kell használni a Varuna Mudra -t a bőr számára.

A Varuna Mudra lépései és előnyei:

A Varuna Mudra jelentése:

Kezdjük először a Varuna jelentésével. A mudra az egészséges kommunikáció tudománya. A varun mudra a mentális tisztasághoz kapcsolódik. Népszerűen Jal Vardhak Mudra néven is ismert. Egyszerű elven alapul, hogy az életmódhoz nagyon szükséges a kommunikáció. Világosan és gyorsan kell kommunikálnia az egészséges és gyümölcsöző élet elérése érdekében. És erről a Varuna Mudra gondoskodik. Ezen kívül a Varuna Mudra más egészségügyi előnyökkel is rendelkezik. Az is ismert, hogy kiegyensúlyozza a víz elemét a szervezetben. A víz nagyon fontos összetevő, és tisztában kell lenned azzal, hogy ha elegendő víztartalom van a szervezetedben, akkor az életed fele könnyű. Így a Varuna mudra ugyanerről gondoskodik.

Hogyan kell elvégezni a Varuna mudrát, hogy kiegyensúlyozza a vizet a testben

A Varuna Mudra végrehajtásának lépései:

Mivel a vaunt mudra olyan jelentős mudra, ezért részletesen meg kell határoznunk, hogyan kell a Varuna Mudra -t csinálni, és szakértelmet kell szereznünk róla.

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a Varuna Mudra elvégzésének részletes lépéseit.

 • Üljön lótusz vagy nagyon könnyű félig ülő helyzetben.
 • Minden mudra gyakorlat első feltétele a kényelem.
 • A gyakorlat elvégzéséhez kényelmes helyzetben kell lennie.
 • Javasoljuk továbbá, hogy üljön szőnyegre vagy könnyű szőnyegre.
 • Ennek oka az, hogy sok fitness szakértő és dietetikus azt javasolta, hogy ne üljön a csupasz padlón.
 • A csupasz padló sugárzást bocsát ki és hoz ki, ami nem jó és egészséges a mudra közben.
 • A szemét nyitva vagy csukva tarthatja, ahogy akarja. A csukott szem minden bizonnyal nagyobb koncentrációt biztosít.
 • Csatlakoztassa egymáshoz a hüvelykujj és a kisujjak hegyét.

Igen ez az. nem rendkívül könnyű ezt a mudrát csinálni. Néhány mudrát nagyon bonyolult megtenni. Időt vesznek igénybe a lépések megértésében, majd szakértelem megszerzésében. Előfordulhat, hogy elfelejted a lépéseket. De ez nagyon egyszerű. Nincs esély arra, hogy elfelejtsük ennek a mudrának a lépéseit.

A Varuna Mudra előnyei:

Itt az idő, amikor részletesen meg kell vitatnunk a Varuna Mudra előnyeit. Ha egyetlen dolognak számtalan előnye van, akkor csak az embereket érdekli. Végül is azt gondolhatja, hogy mivel ezt a mudrát olyan könnyű megtenni, lehet, hogy nem lesz előnyös. De ez.

Az alábbiakban bemutatjuk a Varuna Mudra által felsorolt ​​fő előnyöket:

 • Segít világos és erős kommunikációs csatornák elérésében.
 • Kiegyensúlyozza a test víztartalmát azáltal, hogy aktiválja a folyadékkeringést a testen keresztül.
 • A Varuna Mudra segít újjáéleszteni a dehidratált sejteket, szöveteket és a test egyéb szalagjait.
 • Csillogást és ragyogást kölcsönöz az arcnak.
 • Segít a szájszárazság leküzdésében is.
 • A Varuna Mudra segíthet a pattanások és a pattanások megelőzésében

Mikor és mennyit kell tennie?

A Varuna mudrát naponta 3-5 alkalommal kell gyakorolni. Nincs olyan konkrét időpont, amikor ezt a mudrát meg kell tenni. Bármikor megteheti, amikor akarja.

A Varuna Mudra óvintézkedései és mellékhatásai:

A Varuna Mudra mellékhatásai szinte nullák, mivel teljesen biztonságos végrehajtani.

azonban,

 • Azoknak az embereknek, akiknek problémája van a vízvisszatartással, azt tanácsolják, hogy ne végezzék ezt a mudrát.
 • Ha náthától vagy köhögéstől szenved, tartsa távol magát ettől a mudrától, mert kellemetlenséget okozhat.

A Varuna Mudra az egyik leghatékonyabb kéztartás, amely képes kezelni a vízzel kapcsolatos problémákat. Legyen szó szájszárazságról, székrekedésről, repedezett bőrről, pattanásokról, tompaságról, letargiáról, ízléshiányról, a Varuna Mudra segítségére lehet. Ez a mudra bizonyítottan fenntartja a víz egyensúlyát a szervezetben, és enyhíti a testet számos vízzel kapcsolatos betegségtől. Ennek a mudrának a gyakorlása segíthet abban, hogy vizet tartson a törzsben, hogy megtisztítsa a testet a méreganyagoktól. Különösen akkor, ha vízhiány miatt kemény tálakat szenved, a Varuna Mudra nagyon hasznos lehet. Reméljük, hogy ez a cikk segített megérteni a jógi mudrák erejét!