Mi az a Dhyana Mudra? – Lépések és előnyök

Dhyana Mudra – A meditáció gesztusa:

Tudsz Dhyana Mudráról? A mudrák kézjelek, amelyek szabályozzák a test energiáját. Keleten a mudrákat évezredek óta használják. A mudrák ellenkező hatást gyakorolnak öt elemre. Úgy gondolják, hogy a mudrák 45 percen belül képesek kiegyenlíteni az elemeket. Ezért általában kívánatos a mudrát napi 45 percig végezni. A Dhyana szanszkritul közvetítést jelent. A Dhyana Mudra a tanácskozás meditációjának mozgása. Ez egy tipikus meditációs póz, valamint a megfelelés jele.

Dhyana Mudra Hogyan kell lépéseket és előnyöket csinálni

Dhyana Mudra olyan, mint az engedelmesség. Ez az általános meditációs póz abban, hogy az isteneket ülve látják. Ebben a Dhyani mudrában a kezek úgy vannak elhelyezve, mint a tálak az ölben. A bal kéz a jobb kézben fekszik, a hüvelykujjak pedig összeérnek. A kezek formája egy tál, amely a bejövő szabadság, tisztaság, üresség szimbóluma, amely megfelel a vallás felé vezető útnak. Ez a Dyani Mudra a szokásos meditációban a fáradtság adományozója. Ebben a cikkben elmagyarázzuk a Dhyana Mudra jelentését, lépéseket és előnyöket az Ön számára.

Dhyana Hasta Mudra jelentése, lépései és előnyei:

Dhyana Mudra jelentése:

Ez a leggyakoribb mudra, amelyet a meditációban használnak a kehely vagy tál szimbólumának jelentése szerint. A tál az alsó energiájú tárolóközpontot és így a teljes szexuális energia transzmutációs rendszert reprezentálja. Ennek a mudrának a legfontosabb mellékterméke, hogy erős hatással van a szakrális csakra kompetenciájára. Általában a szakrális csakra összeomlik először, ha feltételezzük, hogy a csakrarendszer nincs egyensúlyban. Az egyensúlyhiányos szakrális csakra normális viselkedési tulajdonságai nem képesek betartani a határidőket, különben eleget tudnak tenni olyan kötelezettségeknek, amelyek stresszt és szorongást okoznak. Leginkább a bélre és a reproduktív rendszerekre gyakorolt ​​hatás érezhető helyreállni a Dyani Mudra kemény munkájával.

Dyani Mudra előadása:

A következő Dyani Mudra lépések a jógában a meditációs pózot képviselik.

  •  Tegye össze a kezét az ölében. A kezeknek tál alakúnak kell lenniük.
  •  A bal kezének a jobb kezében kell feküdnie, és mindkét hüvelykujjával össze kell érnie.
  •  Ez a szokásos meditációs póz.
  •  A két tál formájú kéz azt mutatja, hogy mi magunk vagyunk szabadok, tiszták és üresek, hogy megkapjuk mindazt, amit a spirituális utunkon megkövetelünk.
  •  Mivel az univerzumban nincs szabad tér, ráadásul az egész tele van némi csekély energiával. Ez az űr, amelyet a kezünk tett, új üres térré válik, ráadásul új energiával töltődik fel.
  •  Ebben a rinyáló testtartásban a bainess -t Dhyana Mudra juttatja eszünkbe: Így az elméd önző az adott pillanatban. Általában ez nagyon nehéz. Az elménk örökké a vélemények gyűjteménye között vándorol.

Dhyana Mudra második formája:

Ennek a Dyani Mudrának egy másik formájában a két karika gyűrűje, középső és kisujja egymás tetején fekszik, és minden kéz hüvelykujja és mutatóujja végigsimít, hogy egy kört alkosson, amely a formavilágot és a valódi természetet szimbolizálja realizmus.

 A Dhyana Mudra előnyei:

A következő lépések a Dyani Mudra egészségét szolgálják.

  1.  Hűti az elmét, és segít abban, hogy a durvaság színpadára kerüljön.
  2. Dhyana Mudra segít gondolkodni.
  3. Ez a jel a formavilág legyőzését fejezi ki a megvilágosodás révén, a megvilágosodott lelkiállapot tetején, mert a „szamszára” és a „nirvána” is alkotóelemei.
  4. Ez egy befolyásos mudra az ego szublimálására. A kezek által előkészített tálforma azt jelzi, hogy csupaszok vagyunk új energiát szerezni. Ezenkívül elősegíti az aktív-passzív energiák kiegyenlítését, valamint az Énhez való csatlakozást. ”

Ebben a pillanatban egyetlen nagyon fontos pont, gondolataink és érzéseink határozzák meg ennek az új energiának a minőségét. Ezért olyan létfontosságú, hogy korábban készen álljunk a felmentési munkára, és minden lény békében létezzen.