Mi az a Kalesvara Mudra, teendők és előnyök?

A mudrák a jóga részei, amelyek segítenek megnyitni az energiacsatornákat és eltömítik a csakrákat. Különösen azoknál az embereknél, akiknek pszichológiai problémái vannak, amelyeket szorongás, nyugtalanság és irritáció okoz, a mudrák bizonyítottan elég hatékonyak a pozitív változások elérésében. Az egyik ilyen mudra a Kalesvara Mudra, amely segít uralni az elmédet. Ez a mudra Kalesvarának van szentelve, aki az idő ura. Segít megfigyelni jellemünket és elgondolkodni viselkedésünkön. A megfelelő időben megfigyelheti a szorongás csökkenését, a gondolatok és érzelmek jobb ellenőrzését. A Kalesvara Mudra is ismert a függőségek megszüntetésében. Ebben a cikkben a Kalesvara Mudra előnyeiről és végrehajtásának lépéseiről fogunk beszélni.

Mi a Kalesvara Mudra, teendő lépések és előnyei

Mi az a Kalesvara Mudra?

A Kalesvara Mudra az egyik Hastha mudra, amelyben a kezek úgy vannak elhelyezve, hogy energiát irányítsanak a testbe. Segít a személynek leküzdeni bizonyos nem kívánt vonásokat és függőségeket, megnyugtatja az elmét és áthelyezi a hangsúlyt az önmegfigyelésre.

Kalesvara Mudra jelentése:

A Kalesvara Mudra testtartás Kalesvaráról kapta a nevét, aki az idő ura. Ez a jóga mudra befolyásos, és lehűti az elmét, és megváltoztathatja a jellemvonásokat a javulás érdekében. A Kalesvara Mudra kézi jógát olyan személy edzheti, akinek optimista változásra van szüksége. Gyakorolható napi 20 perc biztosítására.

Próbálja ki a kalesvara mudra testtartást a mindennapi meditáció során. Ha erőteljesen reagál, azonnali eredményeket kaphat. Ha azonban az előny nem jön gyorsan, legyen türelmes és megbízható a gyakorlatban. Vegye figyelembe azonban, hogy míg a hasta mudrák nagy gyógyulást mutathatnak, a mudra nem helyettesíti a gyógyszereket, különben orvosi ellátást igényel.

A Kalesvara Mudra jelentősége:

A Kalesvara Mudra gesztus segít nekünk az ellentmondó gondolatok feloldásában, és megnyugtatja. Segít gondolkodni, és figyeli jellemünket, szokásainkat és cselekedeteinket az idő fölött, megnyitva az ajtót a változáshoz. A Kalesvara Mudrát bárki képezheti, aki változásra vágyik. Legalább 15-20 percig kell edzeni.

A Kalesvara Mudra végrehajtásának lépései:

 1. Tegye össze a középső ujjainak párnáját.
 2. Jelenleg érintse meg a mutatóujjak első két ízületét és a hüvelykujját.
 3. A többi ujját hajlítsa befelé.
 4. Végezze a hüvelykujját a mellkasa irányába.
 5. Jelenleg nyújtsa ki a könyökét a külső felé.
 6. Lélegezzen be, és lassan lélegezzen ki 10 -szer.
 7. Ezután figyelje a légzését, és hosszabbítsa meg a szünetet később, mint a belégzés és a kilégzés. A kilégzés utáni szünetnek plusznak kell lennie.
 8. Fókuszáljon arra a szokásra, amelyet fel szeretne hagyni, különben meg akarja teremteni a változást, és képzelje el azt, ami korábban történt.

A Kalesvara Mudra előnyei:

 1. A Kalesvara mudra lehűti az elmét. Emiatt a mudra hűti a véleményáradatot.
 2. Ez a jógapóz megnyugtatja az ideges érzéseket.
 3. Amint kiderül, hogy nyugodtabbak vagyunk, annál hosszabb idő telik el a gondolatok között. Ennek hatására világosabbá válunk, és új megjegyzéseket teszünk magunkról. Kereshetünk plusz megoldást a problémáinkra, ráadásul ezekből következik, hogy váratlan változást fog tapasztalni az életében. Látni fogja, hogy a tapasztalat kiváló a kapcsolataiban, az egészségében, a munkahelyen stb.
 4. Ezenkívül a Kalesvara mudra póz a legjobb a jellemvonás módosításához, mivel ez segít megőrizni az elmét és a véleményt.
 5. Ez a mudra emellett javítja a memóriát és a koncentrációt. Minél cumibbá válik az elméd, annál jobbá válik a gondolkodás.

Jegyzet: Naponta legalább 10-20 percet kell gyakorolni minden cél érdekében. Folyamatosan dolgoznunk kell a jellemvonásaink megváltoztatásán. Senki sem ideális a világon. Azonban örökké dolgozhatunk értük.

Ne feledje, hogy egyetlen mudra sem ad nekünk azonnali eredményt. Naponta gyakorolni kell az ajánlott ideig. A mudrák segítenek az energiaáramlás csatornázásában a testben. Nemcsak a testet tisztítják, hanem eltávolítják a mérgező gondolatokat és ötleteket az agyból. Ha Ön nyugtalan elmével, nem kívánt gondolatokkal, haraggal, gyűlölettel, irritációval és olyan függőségekkel küzd, mint a dohányzás, a Kalesvara Mudra pozitív változást hozhat. A mudra kipróbálása előtt valóban azokra a tulajdonságokra kell összpontosítania, amelyeket meg szeretne változtatni önmagában. Hamarosan megfigyelheti létezése igazát, és meglepődve veszi észre, hogy megváltozott Ön!