Prána mudra – hogyan kell lépéseket tenni és milyen előnyökkel jár

A prána mudra fontossága:

A prána mudra önmagában azt jelenti, hogy „az energia vagy az élet szelleme”. A természet egyensúlyának fenntartásához szükséges összes energia közül a prána sokkal fontosabb. Nincs pontos idő az ászana/mudra végrehajtására. Mindazonáltal örökké választható, ha ezt a mudrát magánéletben hajtják végre. Ennek a mudrának a végrehajtása egy csendes szobában felébreszti az érzékeket. Mint ez az egyszerű és elérhető technika, amikor egy kis egyensúlyra és egyszerűségre van szüksége.

A prána mudra hogyan kell lépéseket tenni és milyen előnyökkel jár

A prána mudra az egyik legfontosabb létfontosságú mudra, mivel segít bekapcsolni a test inaktív energiáját. Vessen egy pillantást a prána mudrákra, a technikára, a lépések végrehajtására, az óvintézkedésekre és a prána mudra előnyeire.

A prána mudra jóga lépései, jelentése és előnyei:

Beszélgessünk egyenként a prána mudra lépéseiről, jelentéseiről és előnyeiről.

A prána mudra jelentése:

A prána jelentése „energia” vagy élet. A prána vayu rendkívül fontos vayu. A prána mudra izgatja a gyökércsakrát, ami rezgést és meleget kelt, ami felébreszti és energiával tölti fel a testet. Az élet ereje sokrétű és stimulálja az egész emberi testet. Ez energiát ad a testnek és felébreszti az összes szervet. Ez a mudra az ember szívéhez és lelkéhez kapcsolódik. Átirányítja ezt az élőhelyet a kívánt részekre.

A prána kézi mudra jóga egy másik széles körben gyakorolt ​​mudra a betegségek kezelésére.

A prána mudra oktatási lépései:

 • Mindkét kéz segítségével történik.
 • A gyűrű és a kisujj tippjeit a hüvelykujjnak kell összekötnie.
 • A többi ujjat egyenesen ki kell nyújtani.
 • A prána mudra megváltoztatja a testben lévő energiát, és a kézi mudra gyakorlásával illeszkedik a tudatos légzésbe.
 • Vegyen mély és rendszeres levegőt.
 • Lélegezzen be és lélegezzen ki ugyanannyi ideig.
 • Énekelheti a „So-hum” mantrahangot. Belégzéskor énekelj „így”, kilégzéskor „zümmögj”.
 • Bár kezdetben észre fogod venni, hogy nehéz egyszerre énekelni és belélegezni-kilélegezni, de gyakorlással tökéletesítheted.
 • Végezze el a belégzést és a kilégzést (hangos énekléssel) 20-30 alkalommal.
 • Most próbálj az elmédre koncentrálni.
 • Érezni fog egy hirtelen rezgést a testében, egy valószínű helyzetet, amikor a teste lebegni érzi magát.
 • Hirtelen érezni fogja a prána mudra azonnali eredményét. Élénk leszel és ostrom alatt állsz.

A prána mudra időtartama:

30-45 perc normál gyakorlat elegendő a tökéletes eredmény eléréséhez.

Prána mudra technika:

 • A sikeres légzés alapján működik. Az ezzel a mudrával kapcsolatos sikeres légzés segít a figyelmesség táborában. A fellépők klasszikus módon megtapasztalják az isteni békét, és segítenek elméjük szélesítésében.
 • Ennek teljesítménye bennszülött hiedelmeket keltett az emberekben. Ez a mudra több pózban készült: Vajrasana, Padmasana, & Siddhasana jóga.

A prána mudra előnyei:

 1. Ez a mudra asszisztens kiküszöböli az A, B, C, D, E, K vitaminhiányokat. Ez a kézi mudra segíthet az éhség és a szomjúság ellenőrzésében böjt alatt.
 2. Ez javítja az elme szabályozó erejét. Ez segíthet a szabályozatlan szokások kezelésében, például az evés és az alvászavarok kezelésében.
 3. Csökkenti az idegességet, ezáltal javítja az önbizalmat.
 4. Ennek az életmudrának a szokásos gyakorlata eltávolíthat minden vénák elzáródását, mivel az szabályozza a megfelelő véráramlást.
 5. A prána mudra segít leküzdeni a krónikus fáradtságot, az általános gyengeséget és az alacsony türelmet.

  Segít kezelni az érzelmeket, például a haragot, a lelki feszültséget, az irigységet, a tetchitást, a büszkeséget, a nyugtalanságot, valamint újjáéleszteni a boldogságot, örömöt, élvezetet, kívánságot, energiát & lelkesedés.

 6. A figyelem és az elme jelenléte jelentősen javítható ezzel a mudrával, amely segít a jobb teljesítményben.
 7. Ezenkívül képes erősíteni az immunrendszert
 8. Prána mudra profit szemek is. Visszaállítja a látást, és kezeli a szemirritációt, mint az égő vörös száraz szem, a szürkehályog.
 9. Ebben a mudrában a föld, a víz és a tűz elemek vannak rögzítve, így ez segít eltávolítani a vérben lévő akadályokat és szennyeződéseket, ami fokozza a vér mozgását.

  Bármilyen izomgörcs és lábfájdalom gyógyul meg ezzel a betegséggel.

Prána mudra a szemnek:

A prána jóga mudra rendkívül hasznos a szemekkel kapcsolatos problémákra. Azok, akik gyengén látnak, örökre gyakorolniuk kell a prána mudrát, minden 15–30 perces ütemben. Rendkívül hasznos bármilyen szemészeti probléma esetén. Segít csökkenteni a látás erejét, különösen akkor, ha szemüveget visel.

Prána mudra a gyógyításhoz:

A prána mudra gesztus az egyik fontos gyógyító módszer, amely felhasználható a prána shakti (energia) szintjének növelésére, amellett, hogy helyreállítja a prána shakti keringését a szervezetben. Próbálja meg végrehajtani ezt a mudrát minden alkalommal, amikor elfogy az energiája. Növeli az energiádat és könnyebbé tesz.

A mudrák folyamatos gyakorlása apró változásokat eredményez a testedben a kezed pulzusközpontjaiban, amelyek biztos gyógyulási folyamatokat indítanak el a párhuzamos testrészen belül.

 • Általános gyengeség, pajzsmirigy -túlműködés, féltékenység
 • Krónikus fáradtság, büszkeség, türelmetlenség
 • A hő intoleranciája, Szokásos időérzet
 • Ingerlékenység, Mentális feszültség, Savasság
 • Sárgaság. Lepra, száraz, vörös, forró, öregedő, bőr; bőrkiütések
 • Magas vérnyomás, égő érzés a szájban, a torokban, a gyomorban
 • Aphthous fekélyek, véres széklet, ízületek instabilitása

Prána mudra jóga:

prána-mudra jóga 1

Ezt a jóga mudra pózot padmasanával együtt kell kísérni. Ezt hívják az élet mudrájának, mivel javítja létfontosságú életerőnket és felhatalmazza életünket belülről kifelé.

A prána mudra helyreállítja energiakészleteinket. A prána mudra a Vayu mudrával kombinálva segít csökkenteni az izomfájdalmakat és ficamokat. A mudrát sétálás vagy ülés közben lehet elvégezni. Csak csatlakoztassa az ujj-hüvelykujj kombinációt, és az akkumulátor elkezd töltődni. Ügyeljen arra, hogy ezt legalább 15 percig végezze.

Prana Mudra óvintézkedés:

Hagyja ki ezt, ha köhögés és hideg van.

Ne felejtse el először megtanulni a prána mudrát. Idővel és gyakorlattal ténylegesen szemtanúi lesztek a prána mudra előnyeinek, valamint a kapcsolódó változásoknak, amelyeket a testre hoznak. A jóga és mudra gyakorlatok általában időbe telnek, amíg változtatásokat kell végrehajtaniuk. Addig is gyakorolja őket naponta.