Sådan gør du Lotus Mudra, trin til at gøre og fordele?

Mudra øvelser er en del af Yoga asanas, men bruger hovedsageligt håndstillingerne til at opnå de ønskede resultater. Mudraer udføres ved at placere fingrene i forskellige stillinger for at åbne chakraerne og kanalisere energi ind i kroppen. De kan også hjælpe med at berolige et kaotisk sind og bringe positivitet. Lotus Mudra er en af ​​disse fantastiske håndstillinger, som er kendt for at drive følelser af kærlighed, glæde og medfølelse. Denne mudra åbner hjertechakraet, som hjælper dig med at åbne dine følelser for andre. Lotus mudra er også et symbol på renhed, hvor du vil erstatte dine negative tanker med kærlighed og omsorg for andre.

I denne artikel vil vi diskutere Lotus Mudra fordele og trin til at udføre det.

Hvad er Lotus Mudra?

Lotus mudra er en håndstilling, der ligner en åben lotus. Denne mudra er kendt for at hjælpe dig med at holde forbindelsen til dine rødder og holde dig selv jordet. Mudraen fjerner alle mulige negative følelser og hjælper dig med at åbne dine tanker for at acceptere andre.

Lotus Mudra Betydning:

Lotusblomstens mudra symboliserer et rent og åbent hjerte. Dette ligner mere et symbol på renhed. Ligesom en lotus, der sidder på overfladen af ​​en dam, som dens rødder er tæt knyttet og forbundet med jorden nedenunder. Lotus er meget åben, og det er som om verden omfavner den. Dens rødder er som dybt opslugt af den mudrede bund, der er helt mørk og rodet.

Sådan gør du Lotus Mudra, trin til at gøre og fordele

Betydningen af ​​Lotus Mudra:

Lotus er et symbol på noget, der ligner godhed, der kommer fra mørke og triste tider. Det er som om du kommer ud af de gode faktorer og egenskaber ved livets dårlige begivenheder. Det er også som om, at du har været omgivet af mørke hele dit liv, og endelig kommer du ud med lys og skinne og ser på alle de positive ting og egenskaber i livet. Det er som en trods alt den mørke og dystre tid, du har bemærket noget godt og positivt.

Sådan gør du Lotus Mudra:

Lotus mudra er meget let og praktisk at gøre. Det kræver ikke meget øvelse og ekspertise.

Trin til udførelse af Lotus Mudra:

 1. Du skal sidde på benene eller enhver bekvem siddestilling, du ønsker. Jeg foreslår, at du ikke sidder direkte på jorden. Sid enten på din måtte eller nej lys tæppe.
 2. Det skyldes, at det menes, at hvis du sidder direkte på jorden, kan der være mange strålinger, og negative påvirkninger kan påvirke din mudra -pose.
 3. Du skal først tage nogle dybe indåndinger og lette dig selv. Hold hele din krop i ro. At lukke øjnene er helt dit valg.
 4. Hvis du føler dig tryg ved at lukke øjnene, kan du bestemt også lade dem være åbne.
 5. Men jeg foreslår, at du lukker øjnene, det hjælper dig med at koncentrere dig bedre.
 6. Nu skal du bringe bunden af ​​dine håndflader sammen nær dit hjertecenter.
 7. Rør kun dine tommelfingre og dine lyserøde fingre sammen.
 8. Nu skal du sprede resten af ​​dine fingre meget bredt, ligesom lotus. Hver finger skal være bred fra hinanden uden at røre hinanden.
 9. Nu skal du lukke øjnene på dette tidspunkt. Bare luk øjnene og tag nogle dybe indåndinger. Du skal tage mindst 5-7 dybe vejrtrækninger nu.

Lotus Mudra med nogle variationer:

Den flydende lotus mudra her skal du inhalere dybt og gradvist skal du løfte lotus mod panden. Det skal være parallelle linjer med din pande.

Udånder nu forsigtigt og bring lotus ned. Fortsæt det mindst 5-7 gange. Lotus mudra kommer med tværfaglige fordele.

Fordele ved Lotus Mudra:

 1. Du vil føle dig fuldstændig energisk, når du endelig har åbnet dine øjne senere ved at lave denne øvelse.
 2. Du vil føle en mærkelig form for lykke og spænding i din krop.
 3. Lotus Mudra kan hjælpe dig med at dyrke følelser af kærlighed og hengivenhed til andre
 4. Det kan dræne dit sind fra negative tanker og følelser
 5. Efter mudraen vil du begynde at værdsætte ting og mennesker omkring dig

Ligesom en smuk lotus i en dam, der har sine rødder fast i jorden, men åbner op for lyset, hjælper Lotus Mudra os også med at forblive jordet, men alligevel positiv. Det hjælper os med at bevare et klart sind, selv når vi er i en dam med mudrede tanker. Følelser som had, vrede, misforståelser skal skylles ud af kroppen, før de udvikler sig til ekstreme følelser, som kan udgøre en trussel for relationerne og samfundet. Denne mudra kan hjælpe dig med at åbne dit hjerte for at hjælpe dig med at omfavne andre og acceptere tingene som de er. Lotus Mudra hjælper dig med at forvandle dig selv til et bedre menneske.