Shankh Mudra Betydning, hvordan man gør trin og fordele

Shankh Mudra eller muslingeskalmudra til skjoldbruskkirtlen:

Indien har en ældgammel tradition, og den tradition er præget af en række ting. Det være sig i vores gamle kulturer, skrifter, sprog eller påklædning. Vi har en ældgammel tradition og en smuk historie knyttet til dem. Nogle gange har disse traditioner en meget betydelig betydning, der tilskrives dem. Lignende er tilfældet med det indiske medicinske system.

Shankh Mudra - Sådan gør du trin og fordele

Tidligere havde mennesker ikke så mange sundhedsproblemer; de var ganske gode i sundhed og velvære. På det tidspunkt var folk ikke så tilbøjelige til medicin, de stolede på sund kost og motion. I de dage var yoga og mudras eller håndbevægelser meget populære. De var kendt for at give langsigtede fordele for din skjoldbruskkirtel og ondt i halsen.

Shankh Mudra Betydning, trin og fordele:

I dag vil vi diskutere en sådan meget vigtig og betydelig mudra eller håndbevægelse, der populært kaldes Shankh Mudra eller muslingeskal mudra betydning, udførelse af trin og fordele.

Betydning af Shank Mudra:

Kender du betydningen af ​​Shankh? Shankh er et indisk navn på konkylie. Så denne mudra eller håndbevægelse er forbundet med konkylie. Hver mudra er speciel i indisk mytologi. Så lad os vide relevansen eller betydningen af ​​denne konkylie.

Shankh er et meget lovende symbol og objekt i vores indiske kultur og mytologi. Shankh er også et objekt, der blæses, når en vellykket aktivitet er ved at begynde. Normalt er en religiøs aktivitet eller åbning af en dør præget af blæsning af Shankh. På lignende måde er en Shankh Mudra præget af åbningen af ​​et godt sundhedssystem i dit almindelige rutineliv.

Sådan udføres Shankh Mudra:

Efter at vi alle har forstået betydningen af ​​Shankh Mudra, må vi diskutere nu, hvordan vi udfører det. her er en detaljeret trin for trin instruktion om, hvordan man udfører Shankh Mudra.

Sid i en behagelig halv lotusstilling. Du kan enten sidde på en lys måtte eller et hvilket som helst almindeligt tæppe. Mange eksperter har kraftigt anbefalet ikke at sidde direkte på gulvet. Dette skyldes, at det menes, at der er nogle stråler fra gulvet, som ikke vil være gode, mens du dyrker nogen form for yoga eller mudra.

 • Du kan sidde med lukkede øjne og åbne helt dit valg, men lukkede øjne kan hjælpe med at koncentrere dig bedre.
 • Omring din venstre tommelfinger med fingrene på din højre hånd.
 • Placer dine venstre fingre på bagsiden af ​​din højre håndflade.
 • Rør gradvist din højre tommelfinger med den forlængede langfinger på din venstre hånd.
 • Sæt begge hænder sammen, så de kommer i form af et konkylie eller Shankh.
 • Sørg for, at dine hænder er tættere på brystet. Du kan lukke øjnene, så længe du vil.
 • Sang langsomt “OM” i dig selv. Og hør ordet blive ekko kun i dig selv.

Virkninger af Shankh Mudra:

Det siges, at en tommelfinger er en repræsentation af ild. Så når tommelfingeren er omgivet af fingrene på den anden hånd og henholdsvis den anden tommelfinger, når den er omkranset af pegefingeren, frigives et meget stærkt element af luft i kroppen.

Shankh Mudra sundhedsmæssige fordele:

Her vil vi diskutere fordelene ved Shankh Mudra.

 • Denne mudra er kendt for at være gavnlig for halsrelaterede problemer “(ondt i halsen). Således er det populært kendt som Shankh Thyroid Mudra.
 • Dette er også kendt for at hjælpe spirende sangere, der ønsker at ændre deres stemme til det bedre.
 • Det hjælper også med at slippe af med stammer.
 • Det er fordelagtigt i tilfælde af enhver form for svaghed eller lammelsesangreb.

Forholdsregler og tips i Shankh Mudra eller Shank Thyroid Mudra:

Folk, der har Vaata og Kapha dominerende humor, bør udføre denne øvelse lidt med måde. Det er fordi Shankh Mudra er kendt for at øge begge disse elementer.