Surabhi Mudra (Kamadhenu Mudra) – Lépések és előnyök

Surabhi Mudra vagy Kamadhenu Mudra:

Ma egy nagyon népszerű mudráról beszélünk, amelyet Surabhi mudrának neveznek. Ezt a mudrát Kamadhenu mudrának vagy kívánság-teljesítő mudrának is nevezik. Most azon tűnődhet, mit jelent Kkamadhenu mudra? Kamadhenu egy indiai Isten neve, aki képes teljesíteni gyakorlója kívánságait.

Surabhi mudra (kamadhenu mudra

A Surabhi Mudra jelentése, lépései és előnyei:

Itt tárgyaljuk a legjelentősebb és legfontosabb Tridosha Naashak Surabhi mudrát, amely végrehajtja a lépések jelentését és előnyeit.

A Surabhi Mudra vagy a Kamadhenu Mudra jelentése:

A Kamadhenu egy szanszkrit szó, ami a tehenek anyját jelenti. A teheneknek nagy jelentősége van az indiai hagyományokban, és így a kamadhenu is nagyon fontos a hagyományunkban. Úgy tartják, hogy kamadhenu istennő csodálatos hatalommal rendelkezik, és képes teljesíteni minden kívánságunkat. Tehát az emberek többsége vágyaival érkezik ehhez az istennőhöz, és végül a spiritualizmus útjára lép. Úgy gondolják, hogy a legmagasabb szintű boldogságot fogja elérni.

A Surabhi Mudra végrehajtása:

Most egy nagy kérdés merül fel, hogyan kell végrehajtani ezt a Surabhi mudrát

1. Üljön kényelmes, fél lótusz helyzetben. Ülhet egy könnyű szőnyegen vagy bármilyen szokásos szőnyegen. Sok szakértő határozottan azt tanácsolta, hogy ne üljön közvetlenül a padlóra. Ez azért van, mert úgy vélik, hogy a padlóról kisugárzások vannak, amelyek nem lesznek jóak a jóga vagy mudra bármilyen formája gyakorlása közben.

Leülhet csukott szemmel, és teljesen kinyithatja a választását, de a csukott szem segíthet jobban koncentrálni.

2. Győződjön meg arról, hogy a jobb kisujj hegye hozzáér a bal gyűrűsujj hegyéhez.

3. Most a bal kisujj hegyének meg kell érnie a jobb gyűrűsujj hegyét. Meg kell jegyeznie, hogy a harmadik lépés éppen az ellenkezője a másodiknak.

4. Érintse meg a jobb mutatóujj hegyét a bal középső ujj hegyével.

5. Ezután érintse meg a bal mutatóujj hegyét a jobb középső ujj hegyével. Ez éppen az ellenkezője az előző lépésnek.

6. Győződjön meg arról, hogy mindkét hüvelykujja ki van nyújtva.

A lépések kissé zavarosnak tűnhetnek, de valójában tenni és gyakorolni kell. És ennek a mudrának óriási előnyei mindig kedvenc választássá teszik.

A Surabhi Mudra előnyei:

A Surabhi mudra számos előnnyel jár. Nézzünk néhányat a Surabhi mudra előnyeiből –

  •  Rendkívül jótékony hatással van a szervezet emésztőrendszerére és anyagcseréjére.
  • Ismeretes, hogy mindhárom dózát – Vata, Pitta és Kapha – gyógyítja. Ez a fő oka annak, hogy ezt tridosha naashak néven ismerik.
  • Ez is ismert, hogy méregteleníti a rendszert.
  • Nyugtató hatással van a testére.
  • Ismert, hogy gyógyítható olyan bélbetegségek ellen is, mint a gyomor, sav, puffadás.
  • Ismeretes, hogy javítja az egészséget és a boldogságot azáltal, hogy kiegyensúlyozza a test mind az öt elemét – Vaayu (levegő), Agni (tűz), Jal (víz), Bhoomi (föld) és Loha (fém).
  •  Az is ismert, hogy hormonális egyensúlyt teremt a rendszerben.

Surabhi mudra variációk:

A Surabhi mudra néhány variációval rendelkezik, például – Vayu Surabhi mudra és Shunya Surabhi mudra.

Óvintézkedések és tippek a Surabhi Mudra -hoz:

Ez egy rendkívül erős mudra, amelyről ismert, hogy egyensúlyt teremt a föld öt eleme között. Így Ön hatékony gyakorlója kell legyen ennek a mudrának. Ha kezdetben kissé nehéznek találja a mudrát, akkor ne erőltesse magát, és ne rohanjon semmibe. Kezdje 1-2 perccel, majd fokozatosan megteheti a napi 15 percet. A hosszú távú előnyök érdekében ezt a mudrát naponta 45 percig vagy naponta háromszor, egyenként 15 percig kell gyakorolni.