Surabhi Mudra (Kamadhenu Mudra) – Sådan gør du trin og fordele

Surabhi Mudra Eller Kamadhenu Mudra:

Vi taler her i dag om endnu en meget populær mudra kendt som Surabhi mudra. Denne mudra er også kendt som Kamadhenu mudra eller ønskeopfyldende mudra. Nu undrer du dig måske over, hvad der menes med Kkamadhenu mudra? Kamadhenu er navnet på en indisk gud, der har magt til at opfylde sin praktiserendes ønsker.

Surabhi Mudra (kamadhenu Mudra

Surabhi Mudra Betydning, trin og fordele:

Her diskuterer vi den mest betydningsfulde og vigtige Tridosha Naashak Surabhi mudra, der udfører trin, betydning og fordele.

Betydning af Surabhi Mudra eller Kamadhenu Mudra:

Kamadhenu er et sanskritord, der betyder køer. Køer har en dyb betydning i indisk tradition, og derfor er kamadhenu også meget vigtig i vores tradition. Det menes, at gudinden kamadhenu har mirakuløs magt, og hun kan opfylde ethvert ønske, vi beder om. Så de fleste mennesker kommer til denne gudinde med deres ønsker og rejser i sidste ende til spiritualismens vej. Det menes, at du vil opnå det største niveau af lykke.

Sådan udføres Surabhi Mudra:

Nu opstår et stort spørgsmål om, hvordan man udfører denne Surabhi mudra

1. Sid i en behagelig halv lotusstilling. Du kan enten sidde på en lys måtte eller et hvilket som helst almindeligt tæppe. Mange eksperter har kraftigt anbefalet ikke at sidde direkte på gulvet. Dette skyldes, at det menes, at der er nogle stråler fra gulvet, som ikke vil være gode, mens du dyrker nogen form for yoga eller mudra.

Du kan sidde med lukkede øjne og åbne helt dit valg, men lukkede øjne kan hjælpe med at koncentrere dig bedre.

2. Sørg for, at spidsen af ​​højre lillefinger rører spidsen af ​​venstre ringfingre.

3. Nu skal spidsen af ​​venstre lillefinger røre spidsen af ​​den højre ringfinger. Du skal bemærke, at det tredje trin er lige det modsatte af det andet.

4. Berør spidsen af ​​den højre pegefinger med spidsen af ​​den venstre langfinger.

5. Og tryk derefter på spidsen af ​​venstre pegefinger med spidsen af ​​den højre langfinger. Det er lige modsat af det foregående trin.

6. Sørg for, at begge tommelfingre er forlænget.

Trinene lyder måske lidt forvirrende, men det er faktisk at gøre og øve. Og de enorme fordele ved denne mudra gør den altid til et yndet valg.

Fordele ved Surabhi Mudra:

Surabhi mudra har flere fordele. Lad os se på nogle af Surabhi mudra fordelene –

  •  Det er yderst gavnligt for fordøjelsessystemet og metabolisme i kroppen.
  • Det er kendt at helbrede alle de tre doshaer – Vata, Pitta og Kapha. Det er hovedårsagen til, at denne er kendt som tridosha naashak.
  • Denne er også kendt for at afgifte systemet.
  • Det virker beroligende på din krop.
  • Det er også kendt for at kunne helbredes mod tarmsygdomme som – mave, syre, flatulens.
  • Det er kendt at forbedre sundhed og lykke ved at balancere alle de fem elementer i din krop – Vaayu (luft), Agni (ild), Jal (vand), Bhoomi (jord) og Loha (metal).
  •  Det er også kendt at skabe hormonbalance i dit system.

Surabhi Mudra -variationer:

Surabhi mudra kommer med nogle variationer som – Vayu Surabhi mudra og Shunya Surabhi mudra.

Forholdsregler og tips til Surabhi Mudra:

Dette er en ekstremt kraftfuld mudra, som er kendt for at finde en balance mellem alle de fem elementer på jorden. Således skal du være en effektiv udøver af denne mudra. Hvis du synes mudraen er lidt vanskelig at lave i første omgang, så tving ikke dig selv eller skynde dig i noget. Bare begynd med 1-2 minutter, og derefter kan du gradvist gøre 15 minutter om dagen. For langtidsholdbare fordele bør denne mudra øves dagligt i 45 minutter eller tre gange om dagen med 15 minutter hver.