Uttarabodhi mudra – lépések és előnyök

Uttarabodhi Mudra fontossága:

Uttarabodhi mudrát a megvilágosodás mudrájának is nevezik. Számos releváns és életet megváltoztató jóga vagy mudra póz létezik. Köszönetet kell mondanunk őseinknek, hiszen mindannyian sokat segítettek ebben. Ez a mudra póz számos egészségügyi és mentális előnnyel jár. Tehát ma az Uttarabodhi mudra részletes magyarázatát tárgyaljuk.

Uttarabodhi Mudra Hogyan tegyünk lépéseket és előnyöket

Uttarabodhi mudra többnyire a megvilágosodás mudrájaként ismert. Uttarabodhi mudra másik szava a boldogság és az energia. Tehát ez a mudra ugyanazt célozza. Ez a mudra nagyon hasonló az abhay gyan mudrához. Kíváncsi vagy, mit csinál az abhay gyan mudra? Nos, az abhay gyan mudra felsőbbrendűségi érzést kelt magában. Pozitív energiát kelt, és így megvilágítja a lelkedet.

Uttarabodhi Mudra jelentése, lépései és előnyei:

Ebben a cikkben részletes magyarázatot találhat a híres uttarabodhi kézi mudra jóga jelentéséről, az utasítások lépéseiről és az egészségügyi előnyökről.

Nézzük meg, hogyan kell csinálni az Uttarabodhi Mudra lépéseit:

Kezdjük azzal, hogyan kell ezt az uttarabodhi mudrát csinálni:

1. Ennek vagy bármely mudrának az első és legfontosabb lépése a kényelmes helyzet. Tehát kezdje ezt a mudra gyakorlatot teljesen nyugodt helyzetben ülve. Próbáld ki fél lótusz vagy padmasana pózzal. A szemét csukva vagy nyitva tarthatja a választása szerint, de a csukott szem nagyobb koncentrációt és figyelmet igényel. Ezenkívül próbálja meg könnyű szőnyegen vagy szőnyegen ülni, mielőtt elkezdi ezt a gyakorlatot.

2. Tartsa a kezét a napfonat szintje előtt.

3. Fogja össze az ujjait, hogy a kezek szorosan össze legyenek zárva.

4. Össze kell kötnie mindkét kéz mutató- és hüvelykujját.

5. Meg kell jegyeznie, hogy a mutatóujjak a mennyezet felé, a hüvelykujjak pedig az alja felé mutassanak.

Uttarabodhi Mudra különlegessége:

Az uttarabodhi mudra olyan, mint a belső önbizalom növelése. Ez a mudra, ha hosszabb ideig gyakorolják, pozitív érzést kelt benned. Úgy érzi, hogy nincs negatív energia az életben. Semmi után sem kell aggódnia vagy stresszelnie magát. Hosszú távon minden jó lesz. Elhiteti veled, hogy van egy legfőbb isten, aki mindenről gondoskodik. szóval ez a mudra olyan, mintha gazdagítanád magadat és a belső pozitivitásodat.

Miért érdemes gyakorolni ezt az Uttarabodhi mudrát:

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy miért kell ezt az uttarabodhi mudrát gyakorolni. Mi van ebben a mudrában, amit minden energiának és motivációnak éreznie kell? Vannak időszakok az életben, amikor depressziósnak vagy motiválatlannak érzi magát. Tehát ezekben az esetekben ezt a mudrát kell végrehajtania. Ez előhozza a pozitivitást és a motivált érzést magadban. Olyan ez, mint egy lelki ébredés.

Az Uttarabodhi Mudra előnyei:

Engedje meg, hogy felsoroljak néhányat az uttarabodhi mudra felsorolt ​​előnyei közül.

1. Erősíti és ellazítja a közepét hosszú távon.

2. Ismeretes, hogy erősíti és javítja a lingt és a beleket.

3. Megerősíti a belső belégzési folyamatot is.

4. Teljes frissítő hatást gyakorol a szervezetre, megerősítve a belső szívedet és a tüdődet.

5. Ismeretes, hogy nagyon nagy mértékben eloszlatja vagy csökkenti a félelmet.

6. Megnyugtatja vagy ellazítja a félelmet okozó idegeket.

Mikor és hol érdemes gyakorolni az Uttarabodhi mudrát:

Uttarabodhi mudra bárhol és bármikor gyakorolható. Ennek a mudrának a módjára nincs ilyen konkrét korlátozás. Tehát bármikor, bárhol, ahol jól érzi magát, megteheti ezt a mudrát. Nos akkor mire vársz még? Itt az ideje, hogy felébressze belső pozitív oldalát, és gyakorolja ezt a mudrát. Kezdje el ezt a mudrát, és képes lesz pozitív érzést érezni az életében.