Vajra Mudra – Hogyan tegyünk lépéseket és előnyöket

A Vajra Mudra a jóga kézi mudrák egyik legjobb mudrája, és sok előnnyel jár. A legtöbb ember a régi időkben gyakorolja ezt a vadzsra mudrát és más jóga mudrákat. Mielőtt valamit megtudna a vadzsra mudráról, részletes magyarázatot adunk a jóga mudrákról és a jóga fontosságáról azokban a napokban.

Mint mindannyian jól tudjuk, hogy a mudra nagyon fontos a testünk és a napi egészségügyi rendszer szempontjából. Ismeretes, hogy hosszú távon javítja és gyógyítja a szervezetet. Sok halálos betegséget gyógyított a mudra. Korábban, amikor nem voltak orvosok és mesterséges gyógyszerek, akkor az emberek hittek a jógában, valamint a jóga és a mediáció gyógyító tulajdonságaiban. Ekkor találták ki ezeket a mudrákat. Korábban a sadhuk és a jógik gyakorolták őket. De fokozatosan az emberek vonzódtak ehhez a mudrához, és elkezdték gyakorolni.

Vajra Mudra Hogyan tegyünk lépéseket és előnyöket

De jelenleg a stressz és más tényezők nagyban hozzájárultak az egyensúlytalan és egészségtelen életmódhoz. És az emberek rendesen allopátiás gyógyszereket szednek, hogy kevés egészségügyi problémájuk legyen. Ez tönkretette az egész testünket és belső rendszerünket. Így annak érdekében, hogy javítsuk és gyógyítsuk a már sérült rendszerünket, a mudra pózok és a jóga ismét stresszel jár. Még ma is az orvosok kérik az embereket, hogy bízzanak a jógában és a mudra pózokban.

Vajra Mudra lépései, jelentése és előnyei:

Ma a Vadzsra mudra fontos pontjairól fogunk beszélni, és arról, hogyan kell elvégezni a vadzsra mudra lépéseket, valamint az előnyöket és a jelentést is.

Ismerjük meg a Vadzsra mudra jelentését:

A vér nagyon fontos alkotóeleme az emberi testünknek. Testünk belső funkcióinak nagy része a vértől függ. Milyen tiszta és milyen tiszta a vére, meghatározza egészségi állapotát. Ezen az úton az egészséges vér elérése érdekében a vajra mudra nagyon fontos szerepet játszik.

A Vajra Mudra előnyei:

  • Testünkben a vérkeringést számos tényező csökkenti. Legyen az alacsony vérnyomás, szédülés, gyengeség vagy a környező problémák.
  • És ahhoz, hogy egészséges életmódot folytasson, megfelelő áramló és egészséges vérkeringési rendszerrel kell rendelkeznie.
  • A Vadzsra mudra magában foglalja a test mind az öt elemét. legyen az levegő, tűz, föld, víz és fém. Így sok mindenről gondoskodik a belső testrendszerében ez a vadzsra mudra.

Hogyan kell csinálni Vajra Mudra:

  • Mióta megértettük a vadzsra mudra technikai jelentőségét. Beszéljük meg, hogyan kell ezt megtenni.

    Az alábbiakban felsorolunk néhány felsorolt ​​lépést, ahol meg kell vitatnunk, hogyan kell ezt a vadzsra padma mudrát megtenni.

Vajra Mudra lépései:

1. Üljön teljesen ellazult helyzetben. A jóga vagy a mudra inkább a relaxáció. Ki kell vágnia magát a világ világi ügyeiből. Ellenkező esetben nem tud a mudra koncentrálni. A vadzsra mudrában nagyon kényelmesen ülhet akár egy könnyű szőnyegen, akár az ágyán, akár a kanapén. De a lényeg az, hogy teljesen kényelmesnek és nyugodtnak kell lennie. Az elmédnek mentesnek kell lennie mindenféle feszültségtől vagy stressztől.

2. Emelje fel mindkét kezét a szívcsakra elé.

3. Most az egyik kéz mutatóujját be kell tekerni, és a másik kéz öklébe kell zárni.

4. A megmaradt ujjaknak öklöt kell alkotniuk alatta.

5. A jobbkezes emberek fogják a jobb kéz tenyerét, hogy tartsák a bal kéz mutatóujját.

6. Míg a balkezes emberek ezt a mudrát alkotják, bal kézzel a jobb mutatóujj köré tekerve.

Mikor és mennyit kell csinálni Vajra Mudra ?

A vadzsra mudrát naponta 3-5 alkalommal kell gyakorolni. Nincs olyan konkrét időpont, amikor ezt a mudrát meg kell tenni. Bármikor megteheti, amikor akarja. De ne feledje, hogy a vadzsra mudrát nem olyan könnyű megtenni. Rendszeres gyakorlást és lelkesedést igényel. Tehát ne az első naptól kezdve jeleskedjen a vadzsra mudrában. Fokozatosan elkezdesz szakértelmet szerezni mind a vadzsra mudrában, mind annak előnyeiben.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80