Az újszülött palackos etetése biztonságos és megbízható?

Az újszülött csecsemőtáplálást kritizálták, de az emberek nem utálhatják, de szeretik ezt a módszert. A babákat rendszeres időközönként etetni kell. Nehéz lehet mindig megfelelő mennyiségű tejet biztosítani a babának. Így egy üveg tej vagy tápszer készenlétben tartása gyors és egyszerű módja annak, hogy a baba jóllakott és egészséges legyen. Cáfoljunk meg néhány lombikbébi mítoszt, és nézzük meg. Hogyan kell elkezdeni a csecsemők lombikban történő etetését, valamint a módszer valóban biztonságos vagy sem.

Szoptatás VS palackos etetés:

A szoptatás volt az egyetlen lehetséges módja annak, hogy évszázadokon keresztül táplálja az anyatejet a csecsemőknek, amíg az ember megértette, hogy a tejet ki lehet szivattyúzni és még egy ideig meg lehet menteni. Az újszülött lombikból etetés azonnal vita tárgyát képezte. Amikor a vállalatok elkezdték gyártani a palackokat, amelyek szerkezete hasonló volt a mellbimbóhoz, hogy leharapják és szívják, és nem csak az anyatej, hanem bármilyen tej és más alkalmas folyadékok etetésére is alkalmasak a csecsemők számára.

Ha valaki úgy gondolja, hogy összehasonlítja a két etetés módját, akkor ez nem igazán lehetséges. A szoptatás nem csak a tej táplálásának módja. De az anyák számára is kényelmesebb módja a tejfelesleg felszabadításának. Más módokon is okozhat némi kényelmetlenséget, néhányan azt is gondolják, hogy ez ad némi kötődési időt az anyáknak és a csecsemőknek. Bár sokan úgy vélik, hogy lombikból történő etetése miatt az anya kényelmesebbnek és stresszmentesnek érzi magát. A vita folytatódhat, ezért tudjunk meg többet az újszülött lombikból történő etetéséről. És értsd meg, hogy az egyik jobb a másiknál.

Mi a palackos etetés?

A palackos etetés a csecsemők etetésének nagyon egyszerű folyamata. A palack egy fúvókából áll, amely mellbimbó alakú. És olyan anyagból készült, amelyet a gyermekek biztonságosan leharaphatnak és szophatnak. Ez a fúvóka egy levehető üveggel érkezik. A tejet vagy a tápszert lombikban etethetjük a csecsemővel.

A palackos etetés egészséges?

Igen, a lombikból történő etetés egészséges. Határozottan nem jobb, mint a szoptatás, de az újszülött lombikból táplált baba jó az anyáknak. Akik nem képesek mindig kielégíteni a baba igényeit. Számos anya dolgozik odakint, és számukra a lombikból történő etetés áldás a baba számára távollétükben. Másrészt, mivel mindenki más, nem minden anya képes elegendő mennyiségű tejet előállítani; ebben az esetben a baba tápszere az egyetlen alternatíva, amely minden fontos tápanyagból áll. Ez a megoldás csak csecsemőtápszerrel etethető, így a lombikból történő etetés biztonságos és egészséges lehetőség.

Berendezések:

A palackos etetés egy palackból áll, amely kifejezetten lombikból történő etetésre szolgál a tápszerrel vagy a tejjel együtt. Ez az egyetlen két fő berendezés. Az emberek sterilizálót és egyéb dolgokat használhatnak a palack higiéniájának fenntartására.

Az egyetlen biztonságos alternatíva:

A lombikban táplált újszülött valóban az egyetlen biztonságos alternatíva a szoptatáshoz. A csecsemők hajlamosabbak a baktériumokkal és kórokozókkal való érintkezésre. Ahogy a testük sincs felkészülve a szabálytalan táplálkozási minták vagy mozgások kezelésére. A csecsemős lombik etetés lehetővé teszi, hogy a baba tejet vagy tápszert igyon a saját tempójában és kényelmében. Az üveget könnyű kezelni és tisztítani is. Ennek köszönhetően az anyák még könnyebben segíthetnek a babának. A palackok kiömlésbiztosak, ami szintén előnyös az új anyák számára.

Palack etetési képlet:

A palackos etetőkészítmények könnyen megtalálhatók a gyógyszertárakban. Ezek a képletek olyan utasításokat tartalmaznak, amelyeket bárki könnyen követhet a képlet elkészítéséhez. Győződjön meg róla, hogy megfelelően tárolja a képletet, ha feleslegben készült. Továbbá mindig melegítse fel a tápszert a baba etetése előtt. Mivel aktiválja a tápanyagokat a tápszerben, és az egészség szempontjából is jobb a baba számára.

Mikor van a megfelelő idő a kezdéshez?

Bölcs dolog a lombikban történő etetést a baba születése után egy -két héttel elkezdeni. Bár nem árt elkezdeni a lombikból történő etetést. Csecsemők egy -két nap múlva, az anya és a baba kényelme szerint. A cél az, hogy a baba jóllakott legyen, és az üvegek mindig tiszták legyenek.

hogyan lehet lombikból etetni a babát

A csecsemő palackos etetése:

Az újszülött palackos etetése meglehetősen egyszerű folyamat. Tartsa szem előtt néhány lépést, és ez minden, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a baba jóllakott. Az eljárás a következő lépésekből áll,

 • Használjon megfelelően tisztított, sterilizált és jól szárított üveget.
 • Készítse elő a képletet az utasításoknak megfelelően.
 • Melegítse fel a tápszert vagy az anyatejet dupla kazán módszerrel.
 • Tesztelje a tej hőmérsékletét úgy, hogy egy -két cseppet a kézfejére önt.
 • Most helyezze a babát az ölébe vagy a karjába kényelmes helyzetbe.
 • Kezdje el a baba etetését, és hagyja abba, amikor a baba kerülni kezdi az üveget.
 • Vegye figyelembe az elfogyasztott mennyiséget.
 • Tisztítsa meg vagy törölje le a kiömlött anyagokat, majd segítsen a babának böfögni.
 • Tegye vissza az üveget a tisztító vagy sterilizáló berendezésbe.

Óvintézkedések a palack etetése után:

Az újszülött lombikból történő etetése után néhány dolgot szem előtt kell tartani. Annak érdekében, hogy a baba ne érintkezzen semmilyen kórokozóval vagy baktériummal. Íme néhány gyakori óvintézkedés, amelyet szem előtt kell tartani, hogy elkerülje a palackos etetési problémákat.

 • Miután a baba befejezte a tej vagy az oldat ivását. És még mindig van néhány, vagy cserélje ki az üveget, vagy cserélje le a kupakot, és tárolja az üveget.
 • Használat után mindig sterilizálja az üveget, nehogy a baba érintkezzen a kórokozókkal.
 • Az üveget csak szappannal vagy folyadékkal tisztítsa, amely vegyszermentes vagy kevesebb vegyszert tartalmaz.
 • Használjon palackot, amely jó minőségű szilícium adagolóbimbóval rendelkezik, hogy ne legyen probléma.

A palack etetésének előnyei az anyának és a babának:

Számos lombikbébi előnye van az anyának és a babának. Itt mutatunk az olvasóknak és az új anyukáknak,

 • Az újszülött csecsemőtáplálást könnyen meg lehet tenni nyilvánosan, biztosítva, hogy a baba soha ne legyen éhes.
 • Bárki átveheti a csecsemő etetését egy üveg segítségével. Adjon egy kis időt az anyának, hogy más dolgokra koncentráljon.
 • A palackos etetés lehetővé teszi a felelős személy számára, hogy nyomon kövesse a baba által fogyasztott tápszer vagy tej mennyiségét.
 • Míg a szoptató anyáknak balról jobbra kell változtatniuk a babát. De amikor a lombikból történő etetésről van szó, nincs változás.
 • Még akkor is, ha egy anya megbetegszik vagy megbetegszik, az üveg biztosítja a baba megfelelő és időben történő etetését.

A palackok etetésének mellékhatásai:

A palackos etetésnek nincs sok mellékhatása. Ha az eljárást megfelelően hajtják végre, de itt van néhány mellékhatás,

 • A baba etetése palackból költséges lehet, mivel az üvegeknek jó minőségűeknek kell lenniük, és jó termékekkel kell tisztítani őket, ugyanakkor gyakran cserélni kell őket..
 • Az anya és a baba kötési idejére is hatással lehet.
 • A palackos etetés időigényes lehet, ami kényelmetlenné teszi utazás közben vagy nyilvános helyeken.

Tippek és trükkök a palack etetéséhez:

Néhány a leggyakoribb tippek és trükkök, amelyeket szem előtt kell tartani a csecsemőpalackok etetésével kapcsolatban,

 • Lombik etetés közben kövesse az interneten elérhető vagy az orvosok által javasolt eljárást.
 • Mindig tartson kéznél egy extra üveg tápszert
 • Vegyen egy palackot, amely könnyen felmelegíthető.
 • A baba etetése előtt mindig ellenőrizze a tej vagy a tápszer hőmérsékletét.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1) Van -e alternatíva a palackos etetéshez?

A szoptatás az egyetlen megfelelő alternatíva a lombikban történő etetéshez vagy fordítva. Az anyák kanalat és tálat használnak ugyanarra a folyamatra, amikor nem férnek hozzá egy üveghez. De ez a módszer nem megfelelő, mivel sok szempontból kényelmetlen.

2) Hogyan tanítsuk a babát a palackos etetésre?

Az újszülött lombikból történő etetése nem nehéz feladat. Mivel a palackot úgy tervezték, hogy kényelmes legyen a baba etetése. Bár a csecsemő megfelelő helyzetbe helyezése elegendő a baba lombikban történő etetésére való felkészüléshez.

3) Miért hánynak a babák a palackos etetés után??

A tápszer vagy a tej túladagolása a babák hányását okozhatja. Elengedhetetlen, hogy segítse a baba böfögését etetés után, és némi tej kiömlését etetés után. Bár nagyon gyakori, ha kis mennyiségben van.

4) Hogyan lehet leküzdeni a csecsemőt, aki nem etet a palackból?

Hasznos lehet az anyatej felajánlása a palack etetés előtt. Próbáljon meg adni egy üveget is, mielőtt a baba túl éhes lesz. Próbáljon lassú folyású kupakos üveget adni, hogy megkönnyítse a baba ne etetését egy üveggel.