9 hónapos baba – súly, gondozás, fejlődés és mérföldkövek

A babák valóban értékesek, és mint minden értékes dolog, különös gondot kell fordítani rájuk. Van néhány lépés, amelyet szigorúan be kell tartania. Megfelelő figyelmet kell fordítani a súlyra, az étkezésre, a fejlődésre, a játékokra, az alvásra stb. Az egyik legfontosabb meghatározó tényező a baba kora, amely mindent megváltoztat. Ebben a cikkben a 9 hónapos csecsemőkről, szokásaikról és intenzív ápolási tippjeinkről fogunk beszélni. A 9 hónapos csecsemőnek komoly különbsége van, mint a 9 vagy 8 hónaposnak, és itt tárgyaljuk őket.

9 hónapos baba

Ebben a cikkben releváns tényekkel látjuk el a 9 hónapos baba súlyát, babaápolását, etetését, fejlődését, ételeit, játékait, alvását stb. Tehát kezdjük!

9 hónapos baba súlya:

A 9 hónapos babának alapvetően nincs ilyen fix súlya. Az egyik dolog, amit nyomon kell követnie, hogy a baba megfelelő mennyiségű és folyamatos súlygyarapodásban részesül -e. Ez az egyik legfontosabb tény a babáról. Ha valamilyen oknál fogva elveszíti a nyomát, és egyenetlen súlygyarapodás vagy súlycsökkenés tapasztalható, akkor ez valóban káros lehet a baba számára. Ha azonban váratlan változások következnek be a súlyban, tudod, kit kell hívni, igaz? Az orvos. Mivel a baba 6 hónapja anyatejjel táplálkozik, a baba súlyának nagy része a tej anyagától és a tej tápértékétől is függ. A csecsemő súlya az egyik legfontosabb tényező, amikor a babáról kell gondoskodni.

9 hónapos babaápolás:

A baba néhány relatív mozgásjelet mutat. Ez elég természetes. A 9 hónapos gyerekek könnyen kisgyermekké válnak, és ez az egyik fő oka annak, hogy különös gonddal kell eljárni. A babaápolás magában foglalja a baba megfelelő gondozását is, például a bűn etetését és a hidratáló krémek segítségével való jó tartását. Csak azokat a bőr- és arcápolási termékeket használja, amelyeket az orvosok ajánlottak. A baba ebben a korban némi extra szeretetet igényel, és ekkor jön képbe az anya szeretete és szeretete. A baba ebben a korban kissé huncutul fog viselkedni, és ez természetes. A baba megpróbál új dolgokat tanulni, és néhány összetett változás lesz benne, amelyeket a szülőknek azonosítaniuk kell (ezek a változások általában magukban foglalják a viselkedésbeli változásokat is).

9 hónapos baba etetés:

Az etetés az, ami a babát fizikailag megnöveli. Ez a szakasz kissé rendetlen, és változások történhetnek a baba étvágyában. A baba megpróbálja megenni magát, és komoly probléma lesz tisztán tartani őket. Másrészt a szakértők szerint a babának új dolgokat kell felfedeznie, és az egyik az élelmiszerek. Néha a szülők megengedik, hogy a baba egyedül próbálja ki az ételt. Ha az ételt a szájba juttatja, a ruha és az etetőkendő szennyeződik, de megéri, mivel ez a viselkedés bizonyítottan serkenti a mentális fejlődést. Az étkezési időket általában a szülők szabályozzák, ezért erre nincsenek szigorú szabályok.

9 hónapos baba alvás:

A baba alvási viselkedésében is lesznek változások. Az éjszakai etetés elmúlt, és az anyának nem lesz sok álmatlan éjszakája. De továbbra is állandó feszültség lesz a fejben a pelenkák tisztításakor, ami a csecsemőkkel kapcsolatos gyakori problémák egyike. A csecsemők 3-2 alvásról 24 órán belül leesnek, és ez az egyik leglátványosabb viselkedésbeli változás az ilyen korú csecsemőknél. Ez a szakasz (9 hónap) sok más alvásváltozást is hoz, például, ha valamilyen ok miatt éjszaka felébred, és úgy érzi, hogy a szülők nincsenek a közelben, sokat fog sírni, és ez végül felébreszti a szülőket. Itt az ideje, hogy a baba a szüleivel aludjon néhány mozgásjelzéssel. Komoly mozgásváltozások lesznek alvás közben, és ez a gyermekek körében is gyakori.

9 hónapos baba fejlődése:

Ekkor lesz esély a fogak növekedésére, és elviheti a babát is a fogorvoshoz, ha nincsenek jelei a fogak növekedésének. A fogak növekedése azt jelzi, hogy a baba nő. Az áruházakban tejfogak állnak rendelkezésre, amelyek segítenek nyomon követni a csecsemők fogainak növekedését. A babának valódi ruhákra lesz szüksége, és az 1 -es méretű ruha megfelelő lesz számára. Sok félelmetes cég kínál csábító ruhákat ilyen korú csecsemőknek. A kutatások szerint azt látták, hogy az ilyen korú csecsemők egyik napról a másikra nőnek, szó szerint, és ez azt jelenti, hogy te is nagyon gyorsan fogsz nőni. Előzetesen el kell intéznie mindazokat a fontos dolgokat, amelyekre a baba szüksége lesz, amikor tovább nő.

A 9 hónapos tevékenységek között a leggyakoribb az új dolgokkal való játék, a szájba adás, a saját evés. Ezek a tevékenységek szinte minden csecsemőben gyakoriak.

9 hónapos bébiétel és játékok & Mérföldkövek:

Ebben a korban a játékok általában magukban foglalják a tanuló játékokat. Az ujjas ételek a leggyakoribb élelmiszerek, amelyeket ebben a korban fogyasztanak a csecsemők. Hagyni kell a babát, hogy együtt ehessen, és ez lesz az egyik legfontosabb lépés a fejlődés felé. A mérföldkövek közé tartozik a megfelelő ülés, a saját fekvés, a megfelelő végtagmozgás stb.

A csecsemők irányítása mozgalmas lehet, különösen akkor, ha gyorsan nőnek. A csecsemők megfelelő növekedésének egyik legjobb módja a fejlődés nyomon követése, és megfelelő táblázat készítése a szükséges játékokhoz, elfogyasztott ételekhez stb..