5 módja annak, hogy megszabaduljon a háztartási szagoktól

Minden háznak van szaga. Ez lehet szemétszag, háziállat vagy akár gomba szaga. Néha, bármennyire is vigyáz az otthonára, mégis tele van bizonyos szagokkal. Megpróbálhat mindent megtisztítani, és kedvenc illatát permetezni, hogy elfedje a háztartási szagot, de ez nem mindig működik, mivel a zavaró szag azonnal visszajön. Ebben az esetben egyenesen a forráshoz kell fordulnia, hogy egyszer és mindenkorra megszabaduljon ettől a bűztől.

A háztartási szagok megszüntetésének legjobb módjai:

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan frissítheti otthonát.

1. Szerezzen be egy légtisztítót:

A házban gyakran előforduló káros elemek közé tartozik a por, a háziállatok korpája, a nedvesség, a penész, a pollen, az azbeszt, a radongáz és a másodlagos füst. Ezenkívül a kültéri szennyező anyagokat is meghívja otthonába minden alkalommal, amikor kinyit egy ajtót vagy akár egy ablakot. Ezek a káros szennyezőanyagok ezután veled együtt csapdába esnek az otthonodban, és a belélegzett levegő részévé válnak. A légtisztítók közös elve szerint dolgoznak a körülöttük lévő levegőn, eltávolítják a szennyeződéseket, majd tiszta és friss levegőt bocsátanak ki hogy lélegezz. tudsz vásároljon légtisztítót online legjobb árakon. A KENT légtisztító a piacon elérhető egyik legjobb tisztító.

2. Mosd ki a mosogatógép kellemetlen szagait és ételszagát:

Az ideiglenes konyhai szagoktól, például az égetett pirítóstól és a sült ételektől egyszerűen megszabadulhat, ha bekapcsolja a kipufogó ventilátort, kinyitja az ablakokat, vagy permetez egy helyiségfrissítőt. Ahhoz azonban, hogy megszabaduljon a mosogatógép tartós szagától, meg kell töltenie egy mosogatógépet. biztonságos ecetet fehér ecettel, tegye a legfelső állványra, és futtassa végig egy ciklust edények nélkül. Az ecet szaga egy órán keresztül zavarni fogja, de ezt követően a mosogatógép minden szaga eltűnik. Továbbá, ha sok sült vagy fűszeres ételt főz, az étel illata beivódhat a szekrénybe. Ezt az illatot egyszerűen lemoshatja szappannal és meleg vízzel. De a főzés utáni azonnali megkönnyebbülés érdekében forralhat egy csésze ecetet. A gőzök, amelyek a légkörbe kerülnek, megszüntetik a többi szagot.

3. Vessen véget a háziállat szagának szénnel:

Az aktív szén a szén egyik formája, amelyet „aktiváltak”, hogy rendkívül porózus legyen. Ez a szén segít elnyelni számos rossz szagot, különösen azokat, amelyeket háziállatok okoznak. Mindössze annyit kell tennie, hogy a szemétláda köré teszi, hogy segítsen megszüntetni a bűzt.

4. Szüntesse meg a mosógép penészszagát:

Mivel az elöltöltős mosógép ajtaja mindig ilyen szorosan van lezárva, a levegő soha nem kering benne. Ez lehetővé teszi, hogy a penész és a gomba növekedjen és bűzölje a mosókonyhát. Öblítse le a penészgombát és a kellemetlen szagot, ha lefuttat egy ciklust két csésze fehérítővel és forró vízzel. Azt is javasoljuk, hogy hagyja nyitva az ajtót a mosások között.

5. Adjon citromot a szemétlerakóhoz, és szagtalanítsa a hűtőszekrényt:

Attól, hogy minden konyhai hulladékot a kukába teszel, még nem jelenti azt, hogy büdösnek kell lennie. Megszüntetheti a szemétszagot, ha citromot, narancsot vagy lime -ot szeletel, és a hulladéklerakóba dobja. A citrusfélék hajlamosak megszabadulni a legtöbb szagtól. Ha ez nem működik, fehér ecetet használhat hideg vízzel. A leghatékonyabb megoldás a hűtőszekrény szagának megszüntetésére az, ha szódabikarbónát tesz a polcra vagy a hűtőszekrény hátuljára. Ezt évente egyszer megváltoztathatja, és ügyeljen arra, hogy távol tartsa a zöldségektől, mivel a szódabikarbónában található nátrium -hidrogén -karbonát gyors zöld süllyedést okozhat. A nátrium -hidrogén -karbonát egyedülálló kémiai tulajdonsága, hogy elnyeli és vonzza a rossz szagokat.