9 otthoni orvoslás az orrdugulás ellen

Orrdugulás vagy orrdugulás orvostudományban orrdugulásnak nevezhető, és ez az egyik gyakran előforduló probléma, amellyel tisztában kell lennie. Az orrjárat duzzanata vezet a torlódás érzéséhez. Ez a nyálka felhalmozódásához is vezet, ami köhögéshez és megfázáshoz vezet. Az orrdugulás egyik gyakori tünete légzési problémák formájában jelentkezik. Ennek a problémának számos oka lehet, beleértve a hideget és a különböző allergiákat. Annak érdekében, hogy ismét sima életmódot kaphasson, nagyon fontos kezelni az orrdugulást, amely alváshiányhoz is vezethet.

Otthoni jogorvoslatok az orrdugulás ellen

Ez az alábbi lista a legjobb, biztonságos és egyszerű otthoni jogorvoslatokat tartalmazza, amelyek rutinszerűen használhatók az orrjárat látható kezeléséhez.

Természetes gyógymódok az orrdugulás ellen:

1. Fokhagyma csodák:

Függetlenül attól, hogy fokhagymagerezdeket vesz be kora reggel, vagy kivonatból fokhagymalevet vagy levest, mindkettő előnyös az orrdugulás kezelésében. Az ötlet az, hogy minden nap, amíg a probléma teljesen el nem szűnik, a szegfűszeget éhgyomorra kell bevenni a legjobb előnyök érdekében. Ennek a természetes terméknek számos más előnye is van.

2. Vegye fel a Steam -et:

Patakfürdő

Vegyen egy kád forró vizet, és lélegezze be a gőzt úgy, hogy letakarja a fejét egy törülközővel. Ez segít a nyálkahártya elvékonyításában, valamint az orrdugulás tökéletes megnyitásában. Kövesse ezt naponta kétszer. A maximális előny érdekében adjon hozzá egy kis eukaliptusz olajat.

3. Eukaliptuszolaj:

Eukaliptusz olaj

Amellett, hogy ezt az illóolajat hozzáadja a gőzhöz, néhány cseppet a zsebkendőbe is vehet, és időről időre belélegezheti, hogy otthoni orvosló megoldást kapjon az orrdugulás ellen. Akár azon a párnán is használható, amelyen aludni tervez.

4. Vegyen egy melegvizes zuhanyzót:

Zuhanyzó nő

Melegvizes vagy melegvizes zuhanyozás ismét megnyitja az orrjáratokat a rendszerben felhalmozódott nyálkahártya elvékonyításával. Ezt naponta kétszer megteheti, hogy azonnali eredményeket kapjon az orrdugulás tüneteiről és a kitömött orr megnyílásáról.

5. Almaecet használata:

Almaecet

Az orrjárat nyálkahártyájának azonnali hígításához az almaecet az egyik legjobb előnye. Két evőkanál folyadékot 1 evőkanál mézzel egy pohár meleg vízben naponta egyszer el kell fogyasztani a kezeléshez.

6. Helyezzen be párásítót:

Használjon párásítót

A párásító segíti a nedvesség hozzáadását a száraz levegőhöz, ami az orr irritációjának egyik oka és az orrdugulás oka lehet. Próbáljon párásítót elhelyezni abban a helyiségben, ahol legtöbbször tartózkodik. Ez otthoni gyógymódként biztosítja az eredményt.

7. Egészséges folyadékok:

Rengeteg folyadék

Minél több egészséges folyadékot és vizet fogyaszt, annál jobban segít a nyálkahártya elvékonyításában és az orrdugulás kezelésében. Igyon körülbelül 10-12 pohár vizet a gyógyteákon és a leveseken, például a csirkehúslevesen kívül, hogy segítsen a válság zökkenőmentes leküzdésében.

8. Cayenne -i bors:

Cayene bors

A fűszeres ételek, különösen a cayenne -i bors segítenek az orrdugulás kezelésében. Adjon hozzá piros chilit az ételekhez. Ez megnyitja az orrjáratot és kiöblíti az orrban felhalmozódott nyálkát. Biztos azonnali megkönnyebbülést okoz.

9. Meleg paradicsomlé:

Paradicsomlé (2)

A paradicsom nagyon jól működik az orrdugulás kezelésében. Vegyünk egy meleg paradicsomlevet vagy levest, amelyet fokhagymával és még egy forró mártással is összekeverünk. Ez hatékonyan segíti a problémát.