A legjobb 25 otthoni gyógyszer a bipoláris zavar kezelésére

Mi a bipoláris zavar:

A bipoláris zavar egyfajta mentális zavar vagy betegség, amelyben egy személy vagy szenvedő gyakori és megmagyarázhatatlan hangulatingadozásokat tapasztal. Nagyon rövid időn belül elmondható, hogy egy személy hangulatingadozásokat tapasztal megmagyarázhatatlan extrém magasról megmagyarázhatatlan szélsőséges mélypontra. Az alábbiakban felsoroljuk a 25 legjobb otthoni gyógymódot a bipoláris zavar kezelésére.

A bipoláris zavar egyfajta mentális zavar vagy betegség, amelyben egy személy vagy szenvedő gyakori és megmagyarázhatatlan hangulatingadozásokat tapasztal. Nagyon rövid időn belül elmondható, hogy egy személy hangulatingadozásokat tapasztal megmagyarázhatatlan extrém magasról megmagyarázhatatlan szélsőséges mélypontra. Az alábbiakban felsoroljuk a 25 legjobb otthoni gyógymódot a bipoláris zavar kezelésére.

Bipoláris zavar

A bipoláris zavar egyfajta mentális zavar vagy betegség, amelyben egy személy vagy szenvedő gyakori és megmagyarázhatatlan hangulatingadozásokat tapasztal. Nagyon rövid időn belül elmondható, hogy egy személy hangulatingadozásokat tapasztal megmagyarázhatatlan extrém magasról megmagyarázhatatlan extrém mélyre.

A legjobb természetes otthoni gyógymódok a bipoláris zavar kezelésére:

Szeretné tudni, hogyan lehet gyógyítani a bipoláris zavar egészségügyi problémáját? Az alábbiakban felsoroljuk a 25 legjobb otthoni jogorvoslatot a bipoláris zavar kezelésére.

1. Halolaj bipoláris zavar esetén:

száraz bőr - halolaj kapszula

A halolaj állítólag gazdag Omega 3 zsírsavakban. Az omega -3 zsírsavak azon kevés dolgok egyike, amelyek segítenek és segíthetnek az általános bipoláris zavar kezelésében. Valójában azoknak, akik ebben a bipoláris depresszióban szenvednek, azt tanácsolták, hogy naponta fogyasszák. A halolaj fogyasztásakor állítólag javítja az emberi agy működését és működőképességét, és gyakran segít felépülni a depresszióból, amely mindig a bipoláris zavarhoz kapcsolódik. Elfogyasztása is csökkenti a bipolaritás okozta mániás epizódok előfordulásának valószínűségét.

2. Orbáncfű:

Orbáncfű bipoláris zavar kezelésére

Az orbáncfüvet gyakran használják népszerű gyógynövényes antidepresszánsként. Ez a gyógynövény lenyeléskor nagyon hasznosnak bizonyult az enyhe depresszió kezelésében. A bipoláris zavarban szenvedőknek azonban azt tanácsolták, hogy csak akkor vegyenek be orbáncfű gyógynövényt, miután ezt alaposan megbeszélték egy orvossal, mivel ennek mellékhatásai lehetnek, ha antidepresszánsokkal és bizonyos más gyógyszerekkel együtt alkalmazzák..

3. Lenmagolaj:

Kezelje a repedezett ajkakat - lenmagolaj

A lenmagolaj gazdag alfa-linolénsavban (ALA). Ez egy különleges fajta omega-3 zsírsav. Ez a sav ismert, hogy segít azoknak, akik bipoláris zavarban szenvednek. A bipoláris zavarban szenvedőknek azonban azt tanácsolták, hogy csak akkor fogyasszanak lenmagolajat, miután ezt alaposan megbeszélték orvosával, mivel az antidepresszánsokkal és bizonyos más gyógyszerekkel együtt szedve káros mellékhatásokat okozhat.

4. Ginseng:

Ginseng a bipoláris zavar kezelésére

A ginzeng -t gyakran használják népszerű gyógynövényes antidepresszánsként. Ez a gyógynövény lenyeléskor nagyon hasznosnak bizonyult a fáradtság, letargia és enyhe depresszió leküzdésében. Mindazonáltal, azoknak, akik bipoláris zavarban szenvednek, azt tanácsolták, hogy csak akkor fogyasszanak ginseng gyógynövényt, miután ezt alaposan megbeszélték orvosával, mivel az antidepresszánsokkal és bizonyos más gyógyszerekkel együtt szedve káros mellékhatásokat okozhat.

5. Ginkgo Biloba:

ginkgo a bipoláris zavar kezeléséreA ginkgo biloba a ginkgo fa kivonata. Javíthatja a memóriáját. A bipoláris zavarban szenvedőknek azonban azt tanácsolták, hogy csak akkor fogyasszanak Ginkgo biloba gyógynövényt, miután ezt alaposan megbeszélték egy orvossal, mivel ennek mellékhatásai lehetnek, ha antidepresszánsokkal és bizonyos más gyógyszerekkel együtt alkalmazzák..

6. Fekete Cohosh:

Fekete poloska

Ezt a gyógynövényt gyakran fekete kígyógyökérnek nevezik, és népszerű gyógynövényes antidepresszáns. Ez a gyógynövény lenyeléskor nagyon hasznosnak bizonyult az autoimmun betegségek és az enyhe depresszió kezelésében. Mindazonáltal, azoknak, akik bipoláris zavarban szenvednek, azt tanácsolták, hogy csak akkor fogyasszák a fekete cohosh gyógynövényt, miután ezt alaposan megbeszélték egy orvosával, mivel káros mellékhatásai lehetnek, ha antidepresszánsokkal és bizonyos más gyógyszerekkel együtt alkalmazzák..

7. Valerian gyökér:

Valerian gyökér a bipoláris zavar kezelésére

A valerian gyökér egy különleges gyógynövényfajta, amely híres nyugtató tulajdonságairól ismert, és népszerű gyógynövényes antidepresszáns. Ez a gyógynövény lenyeléskor nagyon hasznosnak bizonyult az autoimmun betegségek és az enyhe depresszió kezelésében. Mindazonáltal, azoknak, akik bipoláris zavarban szenvednek, azt tanácsolták, hogy ezt a gyógynövényt csak azután fogyasszák el, hogy ezt alaposan megbeszélték orvosával, mivel az antidepresszánsokkal és bizonyos más gyógyszerekkel együtt szedve káros mellékhatásokat okozhat.

8. Édesgyökér:

Édesgyökér

Az édesgyökér olyan gyógynövény, amelyet számos bipoláris zavarhoz társuló tünet kezelésére használnak. Mindazonáltal, azoknak, akik bipoláris zavarban szenvednek, azt tanácsolták, hogy ezt a gyógynövényt csak azután használják, miután ezt alaposan megbeszélték orvosával, mivel az antidepresszánsokkal és bizonyos más gyógyszerekkel együtt szedve káros mellékhatásokat okozhat. Ez a bipoláris zavar egyik legjobb otthoni gyógymódja.

9. Szenvedélyvirág:

Golgotavirág

A passióvirág segít kiegyensúlyozni az agyban található neurotranszmittereket. A bipoláris zavarban szenvedőknek azonban azt tanácsolták, hogy ezt a gyógynövényt csak azután használják, miután ezt alaposan megbeszélték orvosával, mivel káros mellékhatásokkal járhat, ha együtt alkalmazzák antidepresszánsok, valamint bizonyos egyéb gyógyszerek.

10. Sok alvás:

alvás

Az alváshiány a bipoláris zavar egyik fő oka, és így az elegendő alvás biztos gyógymód a bipoláris zavarra. Mindenki által ismert, hogy a megfelelő alvás hiánya fáradtnak érezheti magát, és sok stresszt és fáradtságot okozhat. Ez természetesen az egyik ok, ami miatt mindig rossz a hangulatunk, és hajlamosak vagyunk rosszul viselkedni.

11. Helyes életmód:

Megfelelő életmód

A tökéletes rutin és egy meghatározott életmód az egyik legfontosabb otthoni jogorvoslat a bipoláris zavar ellen. Fontos, hogy tartsa be a megfelelő étkezési és alvási időpontokat. A munkaidő változása szintén túl sok stresszt okozhat, és ezáltal rossz hangulatba kerülhet, és a hangulatingadozások ebben az esetben nagyon természetesek lesznek.

12. Gyakorlat:

Gyakorlás

Egy kis testmozgás mindenkinek fontos, és ez még fontosabb, ha tudni szeretné, hogyan kell kezelni a bipoláris zavarokat. Ennek oka az, hogy a megfelelő típusú gyakorlat segít a végtagok nyújtásában, és ellazítja azokat. Ezért sokan jógáznak vagy edzőterembe mennek, amikor fáradtnak érzik magukat. Emellett a testmozgás fokozza a szervezet anyagcseréjét és növeli az energiát.

13. A jóga gyógyíthatja a bipoláris zavarokat:

jóga

Ez egy egyéves kezelés a bipoláris zavarra, és nagyon gyakori is. Mindannyian ismerjük a jóga és a meditáció előnyeit, és hogy ezek segítségével ellazíthatjuk elménket és testünket. Nagyon fontos, hogy a megfelelő helyet és a megfelelő időpontot válasszuk ki a jógarendszernek. A legjobb, ha kora reggel gyakorolod a friss levegőn. Ez a jóga a legjobb természetes kezelés a bipoláris zavarok kezelésére.

14. Magnézium:

Ez az egyik ásványtípus, amelyre a szervezetnek a legnagyobb szüksége van, de a legtöbbet figyelmen kívül hagyja. Amikor mindannyian a vasalókra és a vitaminokra koncentrálunk, az ilyen ásványi anyagokat elhanyagoljuk. Kezdje tehát mától, és vegye be a magnéziumban gazdag élelmiszereket a napi étrendjébe, mint a bipoláris zavar megfelelő gyógymódját. Hamarosan látni fogja a hatásokat.

15. Brahmi:

Brahmi

Bacopa néven is ismert, és gyógynövény a bipoláris zavar kezelésére. Ez is az egyik kevésbé ismert otthoni jogorvoslat a bipoláris zavarok ellen, de biztos. Ezt a gyógynövényt sült formában használják a ghee -vel, hogy fenntartsák a mentális egyensúlyt és növeljék az agy megtartó erejét. Ezenkívül nagyon enyhe nyugtatóként is működik, és segít csökkenteni a mentális terhelést. Ez a bipoláris zavar egyik legjobb ayurvédikus kezelése.

16. Omega 3 a bipoláris kezeléshez:

Omega 3

A bipoláris zavar egyszerű értelemben hangulati ingadozásokat jelent, és az Omega 3 zsírsavak mennyiségét is beveheti a depresszió csökkentése érdekében. Ez azért van, mert a depresszió nagyon gyakori probléma, amely véletlenszerű hangulatingadozásokat okoz. A depresszió súlyos rendellenességekhez vezethet még az emésztés és a bőrproblémák tekintetében is.

17. B -vitamin:

B -vitamin

Sokféle B -vitamin létezik, de azok, amelyekre a legfontosabb a szervezetnek szüksége van a bipoláris zavar gyógyítására. Ez azt jelenti, hogy a B6 -vitaminban és a B12 -vitaminban gazdag élelmiszerek segítenek a depresszió, a stressz, a fáradtság, a fáradtság és minden más hasonló tünet gyógyításában, amelyek a gyakori hangulatváltozások okai lehetnek..

18. Masszázs:

Masszázs bipoláris zavarban szenvedő betegeknek

Gyakran látni fogjuk, hogy amikor visszatérünk egy hosszú munkanapról, és valaki kellemes fejmasszázst ad nekünk, nagyon jól érezzük magunkat, és hasonló eset van bármilyen masszázzsal. A test masszírozása ugyanis nemcsak a végtagjainkat, hanem az elménket is ellazítja. A testünk masszázs alatt elért kényelmi szint magas, és így sokkal jobban érezzük magunkat.

19. Akupunktúra:

Akupunktúra

Ezt nevezhetjük műtéttípusnak is, ahol a terápiát speciális tűk segítségével végzik. Akárcsak az akupresszúrás terápiában, a test bizonyos pontjai nyomást gyakorolnak bizonyos fájdalmak gyógyítására. Ebben a terápiában speciális tűket használnak a test bizonyos részein történő szúráshoz, amelyek segítenek az izmok ellazításában és a bipoláris zavar gyógyításában.

20. Tanácsadás:

Tanácsadás bipoláris zavar esetén

Ez az egyik rendkívül jó módja annak, hogy megtudjuk, mi a probléma, amikor nagyon gyakori hangulatváltozásokat figyelünk meg magunkban. Ez azért van, mert a bipoláris zavar nemcsak a munkahelyi stressz és az állandó alváshiány miatt alakul ki. Előfordulhat még egy komolyabb probléma is, ami még tudat alatt is rendkívül zavaró. A tanácsadás az egyik legjobb természetes kezelés a bipoláris zavar kezelésére.

21. Friss levegő:

Friss levegő

A friss levegő fontos az elme és a test ellazításához, valamint a lélek méregtelenítéséhez. Ez azért van, mert városi helyeken tartózkodva mindig környezetünkben szennyeződik, amire nem gondolunk, de a depresszió másik határozott oka. Most viszont a depresszió a súlyos bipoláris zavar egyik fő oka vagy oka.

22. Maradj távol a zajtól:

bipoláris zavar otthoni gyógymódja maradjon távol a zajtól

Fontos, hogy tartózkodjunk távol zajos vagy zsúfolt területektől, ha már elkezdtük tapasztalni a bipoláris zavar tüneteit. Természetesen nem a mi kezünkben van, hogy távol tartsuk magunkat az utak káoszától, amelyeken utazunk, vagy a munkahelyektől, de hazatérve próbáljon távol maradni a hangos zenétől, a vad buliktól és minden egyéb zajtól.

23. Ne nézzen zavaró filmeket:

ne nézzen zavaró filmeket - bipoláris zavar otthoni gyógymód

A legtöbben szeretünk filmeket nézni, és ez sem baj. Szórakozásra mindenki életében szükség van, de figyelembe kell vennünk, hogy filmrajongók vagyunk -e. Ez azt jelenti, hogy ha az általunk nézett filmek és videók valóban hatással vannak ránk még azután is, hogy befejeztük a nézést. Ha ez a helyzet, akkor itt az ideje, hogy hagyja abba a horror vagy szomorú filmek nézését, amelyek zavarják az elmét.

24. A gyaloglás gyógyítja a bipoláris zavarokat:

gyaloglás

A kora reggeli séták nagyon fontosak ahhoz, hogy egész nap frissek legyünk. Próbáljon elmenni egy közeli parkba, és sétáljon legalább 40 percet minden nap, mielőtt elkezdi a napi rendjét. A friss levegő egyébként jót tesz a testnek, a kora reggeli forgatókönyv pedig felfrissíti az elmét, így több energiát nyer, ami ismét segít abban, hogy egész nap jobban dolgozz.

25. Barátok:

barátok

Mindannyiunknak szüksége van barátokra, és mindannyiunknak időt kell töltenünk velük. Mint tudjuk, minden munka és játék egyáltalán nem jó a szervezetnek, és ez súlyos depressziót okozhat, ha megtudja, mennyit veszít az életében. Ez az oka annak, hogy hétvégén el kell mennie barátaival és családjával, és élvezni kell, hogy a hét többi része nagyon friss elmével dolgozhasson.

A bipoláris zavar gyakori szindróma, de legtöbbször hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni. A bipoláris zavar gyógyítása egyáltalán nem nehéz, és ezt láthatjuk a fenti pontokból és jogorvoslatokból.