Azonnali megkönnyebbülés a bőr allergiától 12 otthoni jogorvoslattal

Világszerte milliók egyik leggyakoribb problémája a bőrallergia! Amikor egy adott tárgy érintkezésbe kerül a bőrrel, azonnal túlreagálja. Ennek eredményeként gyulladás lép fel a bőrön, amelyet bőrpír, viszketés és kiütések követnek. Míg a legtöbb bőrallergia egy-két nap alatt elmúlik, bizonyos állapotok életveszélyesek lehetnek. Ismerje meg az okokat, tüneteket, valamint a legjobb bőr allergiás otthoni gyógymódokat az azonnali enyhülés érdekében.

Azonnali enyhülést kaphat a bőrallergiától

Tartalomjegyzék:

 • A bőr allergia okai
 • A bőr allergia tünetei
 • Megelőzési tippek
 • Otthoni jogorvoslatok a bőr allergiájára
 • Gyakran Ismételt Kérdések

A bőr allergia okai:

A bőrallergia általában immunitással kapcsolatos rendellenesség, amely bizonyos termékekre vagy anyagokra káros reakciót okozhat. Nincs egyértelmű bizonyíték annak bizonyítására, hogy valójában mi váltja ki ezeket a reakciókat, de a következő tényezőkről ismert, hogy sok embernél allergiát okoznak:

 • Kontakt dermatitis: Allergia, amikor a bőr olyan allergéneket érint, mint a szőrme, festékek, méregborostyán, kozmetikumok, vegyszerek.
 • Gyógyszerek: Számos gyógyszer, például az antibiotikumok, bőr allergiát okoznak.
 • Autoimmun tényezők: Ezek a betegségek megtámadják a szervezet egészséges szöveteit, allergiához és kiütésekhez vezetnek.

A bőr allergia tünetei:

A bőrön fellépő allergiás reakció számos tünetet okozhat, például:

 • Súlyos viszketés.
 • Vörösség.
 • Gyulladás a bőrön.
 • Forral.
 • Repedezett bőr.
 • Száraz és hámló bőr.
 • Égő érzés.

Megelőzési tippek:

Bár sok esetben nem könnyű megszüntetni a bőr allergiáját a gyökérből, bizonyos óvintézkedésekkel csökkentheti azok gyakoriságát, például:

 • Tartsa fenn az allergiás reakciókat okozó termékek listáját.
 • Kerülje az allergénnel való érintkezést, és próbálja meg más termékekkel helyettesíteni.
 • Kezelje allergiáját az orvos által előírt gyógyszerek követésével.
 • Igyon sok vizet a belső méreganyagok eltávolításához.
 • Kérje meg orvosát, hogy készítsen allergiakezelési tervet a vészhelyzetek kezelésére.

Lát Is: Gyógyszerek a por allergiára

Egyszerű és egyszerű otthoni gyógymódok bőrallergiára:

 1. Aloe vera
 2. Almaecet
 3. Fuller földje
 4. Zabpehely
 5. Bentonit agyag
 6. Citrom
 7. Hidrát
 8. Borsmenta levelek
 9. Borókabogyó
 10. Szegfűszeg
 11. Szódabikarbóna
 12. Bazsalikom

1. Aloe Vera:

Aloe Vera otthoni jogorvoslatok a bőr allergiájára

A népszerű bőrallergia kezelés otthoni gyógymódja az Aloe vera. Bőrbarát növényként az Aloe Vera gélt széles körben használják a világ minden tájáról, esetleg csomagolt és előre csomagolt tokokban, vagy csak közvetlenül a bőrbetegségek gyógyítására. Vágjon le egy aloelevelet, fejbőrrel vágja le a külső levélréteget, és a belsejének átlátszó nedvével és húsos részével készítsen pasztát és vigye fel. Azonnal csillapítja a viszketést és a bőrpírt, és hűsítő hatást biztosít.

2. Almaecet:

Almaecet bőrallergiára

Az ACV vagy az almaecet egy másik hatékony bőrallergiás gyógyszer, amelyet közvetlenül vattacsomón vagy tamponon keresztül lehet felvinni az érintett területekre. A benne található antibakteriális gombaellenes tulajdonságok segítenek a kiütéseknek és a viszketésnek, mivel dolgoznak a kiütéseken, hogy félelmetes időn belül jelentősen csökkentsék azokat..

Lásd még: Az almaecet előnyei

3. Fuller földje:

Fuller's Earth otthoni jogorvoslatok bőr allergiára

Vásárolja meg ITT

A Fuller föld egy régi otthoni gyógyszer a bőr allergiás viszketésére. A kiteljesedett föld alapvetően egy megszilárdult tiszta talaj, amelyet tömörítenek, és bármelyik közeli gyógyszertárban értékesítenek, akár kőzet formájában, akár őrölt formában. Készítsen belőle pasztát, és vigye fel az érintett területekre. Az azonnali hűtési hatás azonnal megkönnyebbülést okoz.

4. Zabpehely:

Zabpehely házi jogorvoslatok a bőr allergiájára

Minden reggel, amikor megragadja a gabonapelyhet egy finom zabpehely reggelire, készítsen belőle többet cukor vagy kiegészítők nélkül, és vigye fel közvetlenül a bőrre. A nyers formát akár tejjel és más összetevőkkel összekeverve is használhatjuk. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai mellett hűsítő, nyugtató hatású. Ez az egyik legjobb otthoni gyógyszer a bőr allergiájára a testen.

5. Bentonit agyag:

Bentonit agyag bőr allergiára

Vásárolja meg ITT

A bentonit agyag ismét egy csodatermék, különösen az arc csúnya kiütései számára. Ez egy hatékony arc- vagy bőrpakolás a viszkető, karcos allergiás napokon. Akárcsak a telt föld, készítsen belőle sűrű pasztát, egyenletesen vigye fel gézre vagy pamutpárnára, és ragassza a ragadós keveréket a bőrére.

6. citrom:

Citrom otthoni jogorvoslatok bőr allergiára

A citrom vagy a lime bármelyikük híres az Egyesült Államokban, az allergiával kapcsolatos hatékony eredményei miatt. Nem titok, hogy a lime és a citrom gyakran a két leggyakoribb követelmény egy háztartási betegségben vagy szépségápolásban, és itt is ugyanez vonatkozik. Ezen elemek antibakteriális gyulladáscsökkentése csodákat tesz a bőrrel.

Lásd még: A citrom felhasználásának módjai a fogyáshoz

7. hidratált:

Hidratált bőr allergiás

A víz természetes gyógymód a bőr allergiás viszketésére. Ebben az időben tartsa kéznél a vizet, mivel a karcos hámló bőr nagy része további stresszt okozhat, ha a test nem megfelelően feltöltődik és nem hidratált. A test kevesebb víztartalma száraz bőrt eredményez, ami viszketőbb és pelyhesebb bőrt eredményez.

8. Borsmenta levelek:

Borsmentalevél bőr allergiára

Ha a borsmentalevél friss hűsítő érzése nem működik rajtad, akkor a jelentős csökkenés a vörösség egy pillanat alatt. Gyakran előfordul, hogy a fájdalom is csökken, mivel a területet kissé zsibbasztja a hűvös frissítő levél. Készítsen belőle pasztát, és vigye fel közvetlenül. Ez az egyik legjobb otthoni jogorvoslat az arcbőr allergiája ellen.

9. Borókabogyó:

Borókabogyó bőr allergiára

A Bőrallergia másik legjobb otthoni gyógymódja a borókabogyó! Lehet, hogy ez valami hihetetlen dolog, de bízzon bennem, a helyi élelmiszerbolt örömmel ad majd Önnek néhányat. Ezek a bogyók ősi módszerek voltak a bőr házi betegségeinek kezelésére, ezt a hagyományt továbbra is őrizzük. Nem csak a fájdalmat szüntetik meg, hanem az érintett terület fizikai fejlődését is megmutatják.

10. szegfűszeg:

Szegfűszeg bőr allergiára

Ez olyan, mint a borókabogyók melléfogása, ahol mindkettő kiegészíti egymást. A szegfűszeg eugenolt tartalmaz, amely nagy érzéstelenítő hatással bír, így ha közvetlenül paszta készítésével alkalmazza, a terület zsibbad és a fájdalom csökken.

11. Szódabikarbóna:

Szódabikarbóna bőr allergiára

A vállvetett futás az Aloe Vera -val egy újabb szépségápolási termék, a szódabikarbóna, amely a legtöbb bőrprobléma problémája, a kiütésektől a viszketésen át a pattanásokig és a fertőzésekig. Ez egy hatékony otthoni gyógyszer a bőr allergiás kiütéseire a testen.

Óvintézkedések: A szódabikarbóna meglehetősen erős lehet a kiütések ellen, és súlyosbíthatja az állapotot. Óvatosan kell használni.

12. Bazsalikom:

A bazsalikom otthoni gyógymódjai a bőr allergiájára

A bazsalikom a legjobb indiai otthoni gyógyszer a bőr allergiája ellen. Lehet, hogy a bazsalikomot csak a főzésben és kóstolásban való széles körű használatáról ismeri, de ez a gyógynövény csodákat tehet az érintett allergiával azáltal, hogy azonnal megnyugtató hűsítő hatást fejt ki. Ennek a gyógynövénynek a használatához készítsen pasztát a levelekkel víz hozzáadásával. Vigye fel az érintett területekre, hogy gyorsabban enyhüljön.

Meg kell jegyeznie, hogy ezeket a bőr allergiás otthoni gyógymódokat az orvosok nem hagyják jóvá. E módszerek többségét sok beteg próbálja ki, akik azt állították, hogy sikeresek voltak. Erősen ajánlott beszélni allergológussal, mielőtt bármelyiket kipróbálná otthon. Ezenkívül ezek a jogorvoslatok nem helyettesíthetik az allergiaellenes gyógyszereket. Csak perifériás mentességet nyújthatnak a viszkető állapotoktól!

Gyakran Ismételt Kérdések:

1. Hogyan diagnosztizálják a bőrallergiákat?

A bőr allergiát könnyű diagnosztizálni, összehasonlítva más allergiás formákkal. A legtöbb diagnózis az orvosi klinikán végzett fizikális vizsgálaton keresztül történik. Az allergén megismeréséhez azonban orvosi vizsgálaton kell átesnie, amely vér- vagy bőrszúrásokat tartalmaz. Az egyes allergének meghatározásához az érzékenység azonosítására más eljárás alkalmazható.

2. Mik azok az allergiás felvételek?

Úgy gondolják, hogy az allergiás oltások tartós gyógyír az allergiára. Ezeket az injekciókat specifikus allergénekkel, kis adagokban végzik. Amikor ezt befecskendezik a szervezetbe, csak az immunrendszer aktiválódik, ahelyett, hogy széles körben allergiát okozna. Ha rendszeresen készíti ezeket a felvételeket, lassan ellenállóvá teheti szervezetét az allergénnel szemben, és tartós gyógymódot kínálhat.

3. Honnan tudhatom az allergia súlyosságát?

Bármilyen bőr allergiát viszketés, bőrpír vagy irritáció jellemez. A súlyosság azonban esetenként változik. A legtöbb tünet egy -két nap alatt elmúlik. Ha azonban láz, csalánkiütés, zúzódások, ellenőrizhetetlen viszketés vagy körkörös kiütések kísérik, azonnal rohannia kell az orvoshoz.