Berømte helligdomme og parker i Jharkhand

Mens Jharkhand er en relativt ny stat, har den den bedste blanding af dyreliv, rekreation og økologisk balance, der afspejler sig i dens grønne pletter. Her er et kig på, hvad denne stat har at tilbyde.

Smukke helligdomme og parker i Jharkhand med billeder:

1. Hazaribagh Nationalpark:

parker i jharkhand

Beliggende 20 km fra Hazaribagh -distriktet i Jharkhand, er denne park hjemsted for en række pattedyr som: tigre, sambharer, plettet hjorte, indiske bisons, Cheetal, Kakar, Nilgais osv..

Turisterne føres til de fjerneste hjørner af det 111 km fristed og stilles op ved murens tårne ​​i parken. De strategisk anlagte veje tilbyder fremragende udsigt til de vilde dyr. Helligdommen er et fredeligt mødested for mennesker og dyr. Det er godt forbundet med almindelige busser, der kører fra nærliggende steder.

2. Betla Nationalpark:

parker-i-jharkhand-betla-nationalpark

Beliggende i Latehar -distriktet i Jharkhand, kan denne park prale af en bred vifte af vilde liv. Navnet er et akronym for:

• Bison,

• Elefant,

• Tiger,

• Leopard,

• Akse-akse.

Dette var en af ​​de første nationalparker i Indien, der fik status som en tigerreservat. Det har en varieret vegetation, der omfatter

• Tropiske våde stedsegrønne skove

• Blandet (fugtigt & tørre) løvskove

• Tempererede alpine skove

• Græsarealer langs bredden af ​​Koel -floden

Det er en bio-mangfoldig park rig på varieret flora og fauna. Elefanter ses i de tørre årstider efter monsunen. Der dyrkes også en masse medicinske planter i dette område. Den rige avifauna er kendetegnet ved hornfugle, røde fugle, sorte ibis, tærtefugle, harial, vipstjert, slangeørn og de berømte papeeha -fugle i skovene. Den akvatiske sort flokkes til den nærliggende Kamaldah Lake.

Det bedste tidspunkt for turister er mellem november og marts; men den bedste vildtlevende opdagelse foretages om somrene.

3. Ranchi Deer Park:

parker-i-jharkhand-ranchi-hjorte-park

Det, der startede med en sølle flok på femten hjorte, er nu, ikke kun vokset i antal, men også tiltrække en enorm flok turister i Ranchi. Denne maleriske park er hjortens naturlige levested. Der afholdes regelmæssig safari, hvilket er et stort træk blandt børn.

4. Nakshatra Van:

parker-i-jharkhand-nakshatra-van

Beliggende på Jharkhand Raj Bhawan (guvernørens bopæl) i Ranchi, kaldes dette også Zodiac Park. Nakshatra eller Stars er forbundet med alle stjernetegn i astrologi. Astrologi tyder på, at hver af disse stjernetegn er forbundet med et træ. Parken er centreret om en cirkel, der er opdelt i buer præcist i henhold til de vinkler, hvormed nakshatraerne bøjer sig på jorden. Det er virkelig en meget unik attraktion.

5. Bokaro City Park:

parker-i-jharkhand-bokaro-by-park

Den berømte stålby har en park med en kunstig sø. Det er blevet dannet for at ligne en japansk have. Dette kompleks har et separat rekreativt område, der er vært for forskellige højtstående; en lille restaurant; et lille legetøjstog til børn. Dette er berømte parker i jharkhand.

Jawaharlal Nehru Biological Park:

parker-i-jharkhand-jawaharlal-nehru-biologisk-park

Det er den største zoologiske have bygget i Jharkhand. Det har dyr og fugle fra hele verden. Zoologisk have har stor betydning for opdræt af hvide tigre, kongelige bengalske tigre samt den asiatiske løve. De blev opdrættet over et kort tidsrum, og ungerne blev sendt til forskellige andre zoologiske haver i Indien og i udlandet. Der er en kunstig sø med sejlfaciliteter og et børnehjørne. Dette gør det til en ideel dag til en familieudflugt.

Jubilee Park:

parker-i-jharkhand-jubilæums-park

Stoltheden ved Jamshedpur, denne park var en gave fra Tata Steel til borgerne i Jamshedpur på det 50. driftsår. Denne park blev indviet af den første premierminister i Indien og prydet med en rosenhave, springvand og en sø.

Gemt i et hjørne er “Safari Park”, en zoologisk have, hvor dyr vandrer frit og uden bur. Bådture i Jubilee -søen eller en tur langs naturstien sikrer ren afslapning i naturens skød. Det er et frisk pust til industribyen.

Jubilee Nicco Forlystelsespark:

Den underholdende forlystelsespark i Steel City er en glæde for både børn og voksne. De grønne bakker og det rolige vandområde skaber en smuk stemning. Og de sjove forlystelser holder børnene travlt.