Parker og helligdomme i Madhya Pradesh

Reserveskove giver dog fornemmelsen af ​​en rigtig skov er normalt menneskeskabte briller. Men nutidens hektiske byliv har fået skove til at lyde som et undvigende privilegium for nogle få. Så hver stat har udviklet parker og reserver for at bevare flora og fauna og samtidig sikre, at det giver både mennesker og dyr et liv i livet.

Berømte og smukke parker i Madhya Pradesh med billeder:

Her er, hvad staten Madhya Pradesh har at byde på.

Bandhavgarh Nationalpark:

parker i madhya pradesh

Denne lille reserve har den højeste tæthed af tigerbestanden i Indien, herunder den hvide tiger. Beliggende i Shahdol -distriktet blandt de yderste bakker i Vindhya -bjergkæden, er det dækket af Sal i dalene, blandet løvskov på bakkerne og bambus rundt omkring. Denne tigerreservat racer og beskytter også

• 22 arter af pattedyr og

• 250 fuglearter.

Turister kan rejse i et køretøj eller på elefantryg, men det tilrådes at bevare ro og ro og ikke foretage hurtige bevægelser for at skræmme dem.

Det mest bekvemme middel til at rejse er en fem og en halv times kørsel fra Delhi til khajuraho. Det bedste tidspunkt at besøge er februar til juni.

Kanha Nationalpark:

parker-i-madhya-pradesh-kanha-tiger-reserve

Det maleriske og vidstrakte Kanha Tiger Reserve er lige så berømt for sine tigre, som det er for den sjældne hårde jord Barasingha. Det er den fineste og bedst administrerede nationalpark i Asien. Guidede ture giver de bedste steder omkring Kanha, hvor man kan se Blackbuck og Barasingha i aktion når som helst på dagen. Sunset point er en sjælden attraktion for hver turist i Kanha. I alt huser den næsten 22 arter af pattedyr. Det er godt forbundet fra Jabalpur, Bilaspur og Raipur; køretøjer er dog ikke tilladt efter mørkets frembrud. Bedste tidspunkt at besøge er februar til juni, da reservatet er lukket i løbet af monsunerne.

Karera Wildlife Sanctuary:

parker-i-madhya-pradesh-karera-dyreliv-fristed

Spredt over 202 kvadratkilometer er det virkelig et fuglebeskuerparadis, da det huser flokke af aviære væsner, der omfatter den stærkt truede indiske Bustard, Bearded Bustard og Colored Bustard. Sammen med buster er der registreret næsten 245 fuglearter på dette fristed. Trækfuglene har stor tilknytning til Dihaila Jheel. Bortset fra fugle nærer denne helligdom få tusinde sortebukke og indisk gazelle. November til marts er det ideelle tidspunkt for skodder at få et glimt af denne storslåede fuglefauna.

Ken Gharial Sanctuary:

parker-i-madhya-pradesh-ken-gharial-helligdom

Placeret mellem floderne Ken og Thunder i Chhatarpur -distriktet, er det landet for de fjerne fætre til de mægtige krokodiller, fiskene spiser Gharials. Denne helligdom er godt forbundet fra Khajuraho og er derfor en populær destination, der ofte besøges af dyreentusiaster. Det er en unik helligdom på sin egen fortjeneste.

Panna Nationalpark:

parker-i-madhya-pradesh-panna-nationalpark

Beliggende omkring 57 kilometer fra Khajuraho er det hjertet i staten Madhya Pradesh, der spreder sig over massive 543 kilometer. Det er en af ​​de mest populære tigerreservater i landet. Andre attraktioner er de uberørte hjorte og antiloper spredt omkring dybe kløfter, vandfald, rolige dale og tætte teaktræsskove. Den biologisk mangfoldige befolkning dækker:

• Tigre

• Leoparder

• Chinkaras

• Chowsingha

• Ulv

• Gharial

• Paradise Fluefangere

Pench National Park:

parker-i-madhya-pradesh-pench-nationalpark

Den sydlige udkant af staten Madhya Pradesh får næring af den rolige flod Pench, der løber gennem hjertet af denne nationalpark. Gorged med tropiske løvskove og et indviklet netværk af naturlige vandløb over denne nationalpark er det intet mindre end paradis. Populær for at være bagsiden af ​​Rudyard Kiplings berømte “The Jungle Book” kaldes den ofte Mowgli Pench National Park.

Der er mange flere naturreservater og parker, der sikrer, at balancen i økologi opretholdes. Disse omfatter:

• Sone Gharial Wildlife Sanctuary

• Ghatigaon Wildlife Sanctuary

• Bagdara Wildlife Sanctuary

• Madhav Nationalpark

Disse er også store turisttrækninger i den stat, der i folkemunde er kendt som Tigers land.