Chhattisgarh híres szentélyei és parkjai

Amikor Chhattisgarh elvált Madhya Pradesh -től, 16 kerületet vett el, amelyek nagyrészt lefedték a korábbi állam parkjait és növényzetét. Jelenleg Chhattisgarh büszkén rendelkezik 3 nemzeti parkkal és 11 vadasparkkal, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy India 12% -os erdőterületet birtokoljon. Az ökoturizmust és a biológiai sokféleséget népszerűsítve áldott, hogy ezen a bolygón a legritkább fajok természetes élőhelye.

A vad bivaly az állam állata, a Hill Myna pedig Chhattisgarh állam madara. A Chhattisgarh Parks turista szezonja általában novembertől júniusig tart, ez a legjobb idő a trópusi erdők felfedezésére.

Gyönyörű szentélyek és parkok Chhattisgarhban:

1. Barnawapara szentély:

parkok Chhattisgarhban

A Barnawapara Sanctuary egy kicsi, 245 négyzetkilométer kiterjedésű vadvilág, amely Chhattisgarh Mahasamund kerületében található. Az állatbarátok ritka alkalmat kapnak arra, hogy közelről tanúi legyenek a tigriseknek, antilopoknak, leopárdoknak, bölényeknek és sok más fajnak. Tele van olyan madarakkal is, mint a gémek, papagájok és számos ritka faj.

Az erdő többnyire száraz trópusi lombhullató fákból áll, egyedi típusú Mahua, Ber és Seemal fákkal. A turisták légutakon, vasúton és útszakaszon juthatnak el a Szentélyhez.

2. Sitanadi szentély:

parkok-in-chhattisgarh-sitanadi-vadvilág-szentély

A Sitanadi Sanctuary a Chhattisgarh -i Dhamtari kerületben található, mintegy 556 négyzetkilométeres területen. A Sitanadi folyó, amely Deokhutban találkozik a Mahanadi folyóval, áthalad a szentélyen, és innen a név. Leggyakrabban lombhullató fákat és nedves félszigetes fákat tárol, mint a Sal, a Teak és a Bamboo.

Ezek mellett a természet szerelmesei olyan állatokat is megtapasztalhatnak, mint az antilopok, a nilgai, a leopárdok, a fekete bak és a különböző ritka fajok. Az őshonos kócsagokon, bulbulon és papagájokon kívül a Tree Pie madarak különleges élvezetet jelentenek. Egy tigrisrezervátum -projekt is folyamatban van.

3. Udanti szentély:

parks-in-chhattisgarh-udanti-szentély

Udanti Raipur egyik legfontosabb turisztikai látványossága Chhattisgarhban, 232 négyzetkilométeres területen. A név a dombos Raipur környékén folyó folyóból származik. A Chhattisgarh turizmusa, amely kifejezetten az állati állatok, a vad bivaly veszélyeztetett fajainak megőrzésére ismert, hiányos a szentélybe való utazás nélkül. A szarka Robin, a papagájok és más ritka fajok otthonában trópusi száraz félszigeti fák borítják, mint például Sal. A dombok és a sima domborzat fokozza a festői szépséget. Ez a szentély 160 km -re fekszik Raipur városától.

4. Indravati Nemzeti Park:

parks-in-chhattisgarh-indravati-national-park

Az Indravati folyó levezeti a nemzeti park északi részét és innen a nevet. A Dantewada kerületben található, közel 2800 négyzetkilométeres terület az ország egyik legismertebb nemzeti parkja. 1983 óta elismert tigrisrezervátum. A többi fő látnivaló a buja zöld gyepek, ahol a turisták vad növényevőket fedezhetnek fel, és a napsütésben sütkérező krokodilok egyedülálló látványa. Bastar a legközelebbi közúttal összekötött hely. A Kutrue nevű hely szolgál a Park belépési pontjaként.

5. Kanger Valley Nemzeti Park:

parks-in-chhattisgarh-kanger-valley-national-park

A Kholaba partján elhelyezkedő Kanger -völgyi Nemzeti Park az általa folyó Kanger folyóról kapta a nevét. Ez egy dombos terep, amely a Bastar körzetből érhető el. A legközelebbi repülőtér a Raipur, és Jagdalpur vasúttal és buszokkal köti össze. Ez a park turisztikai helyekkel tarkított, és két népszerű piknikezőhelyet kínál a Bhaimsa Dhara krokodilparkban és a Kanger Dhara parkban. Ez a hely különféle törzsi lakásoknak is otthont ad.

6. Sanjay Nemzeti Park:

parks-in-chhattisgarh-sanjay-national-park

A Sanjay Nemzeti Park, más néven Ghasi Das Nemzeti Park, területe 2303 négyzetkilométer, és folyók borítják. Ez a Bastar kerület leglátogatottabb turisztikai látványossága. A belépési pont egy Sidhi nevű hely Madhya Pradeshben. A madarak, mint a papagájok, a múniák, a kék királyhalászok és a wagtailek játékos fecsegése a Sal, a Palas és a Gurajan fákon keresztül valóra vált a természet szerelmeseinek álma.

A helyek jól összeköttetésben állnak légi, vasúti és közúti útvonalakkal, a legközelebbi repülőtér Raipur. Ez az állam gazdag vadélményt kínál, amelyet India más államai páratlanok.