Híres szentélyek és parkok Karnatakában

A magával ragadó Karnataka a nyugati Ghat örökzöld erdeitől a síkság bozót dzsungeléig terjed. A vadasparkjairól ismert Karnataka a természet szerelmeseinek csemege.

Gyönyörű szentélyek és parkok Karnatakában:

Íme a legjobb választásunk a Karnatakában található állami parkok helyszínéről.

Bandipur Nemzeti Park:

parkok Karnatakában

A 20. század elején ez a park Maharaja Voodiyar vadászterülete volt. A Nagarhole Nemzeti Parkkal, hatalmas elefánt- és bölénypopulációival kombinálva alkotja a jelenlegi Bandipur Nemzeti Parkot. A Nilgiri Bioszféra Rezervátum része, amely Indiában egy kiterjedt védett erdő. Jelenleg India legjobban kezelt tigris -tartaléka is.

A Kabini, Nugu és Moyar folyók által lecsapolt Park flórája a következőkből áll

• Lombhullató erdők,

• Örökzöld erdő és

• Füves erdők.

Közel 2 és fél órányira a Mysore -tól, a Bandipur Nemzeti Park az ázsiai elefánt otthona, valamint a rózsafa és a teakfa gazdag gyűjteménye..

Cauvery Wildlife Sanctuary:

parks-in-karnataka_cauvery-wildlife-sanctuary

A Cauvery folyó a hegyi völgyek közepette helyezkedik el ezen a gyönyörű vadon élő szentélyen. Mysore -ban található, folyami és száraz lombhullató erdők borítják, és számos vadon élő állatfaj otthona ezekben a régiókban.

Bannerghatta Nemzeti Park:

parks-in-karnataka_bannerghatta-national-park

Ami a parkokat illeti Karnatakában A Bangalore déli külterületén található, óriási, 25 000 hektáros területen terül el, és jól ismert gazdag növény- és állatvilágáról. Az Anekal -hegység tíz rezervátumerdőjének egyike, és rengeteg gyógyfával rendelkezik, mint például:

• Szandál,

• Zizyphus,

• Neem,

• Tamarind és

• Chujjullu fák.

Dandeli vadvédelmi terület:

parks-in-karnataka_dandeli-wildlife-sanctuary

A Bangalore -tól mintegy 485 kilométerre található szentély valóban nyugodt és békés környezetben található. Az állam második legnagyobb vadrezervátumának is nevezik, meredek lejtőkkel, mély völgyekkel és gazdag dombvidékekkel jellemzi, nedves lombhullató és félig örökzöld erdők keveréke miatt. Ez a gyönyörű szentély paradicsoma azoknak a városlakóknak, akik le akarják engedni a hajukat.

Gudavi madárrezervátum:

parks-in-karnataka_gudavi-madár-szentély

A Shimoga kerület büszkesége, Karnataka öt legjobb madárrezervátumának egyike. A természetes tó tökéletes öntözőnyílás a madarak számára, amelyekről az évek során 191 fajt fedeztek fel. A madármegfigyelést legjobb májustól novemberig végezni.

Bhadra Wildlife Sanctuary:

parks-in-karnataka_bhadra-wildlife-sanctuary

A Nyugati Gháták trópusi erdeiben, a Chikmagalur kerületben feküdt, korábban Jagara -völgyi vadrezervátumnak nevezték. Egyedülálló növényvilága az általa folyó Bhadra folyónak köszönhető. Ez volt a 25. tigris tartalék erdő India.

Mandagadde Bird Sanctuary:

parks-in-karnataka_mandagadde-madár-szentély

Szintén a Shimoga kerület alatt, Thirthahalli felé, ez a szentély a vándormadarak kedvelt kísértete. Egy kis szentély a Tunga folyó mellett, gyönyörű szigete van, ahol a költöző madarak, mint a középső kócsag, a darter és a kárókatona fészkelnek és szaporodnak. Ez sok madárbarát örömére szolgál. Az 5000 havi csicsergő madár kakofóniája augusztusban biztosan feldobja a hangulatát.

Dubare Elephant Camp Coorgban:

A Dubare Elephant Camp egyedülálló ökoturisztikai célpont Dél-Indiában. Itt teljes erőbedobó képzés folyik az elefántok kiszolgálására. Több mint 150 elefántnak ad otthont, és kiváló szállást biztosít a turistáknak a Cauvery partján. Izgalmas nézni, ahogy az elefántokat etetik.

A Karnatakai Állatkert Hatóságnak számos állatkertje van az egész államban, hogy gondoskodjon az állatok gondozásáról és az emberek tudatosságáról..

Ezektől eltekintve Bangalore városa megtartja a kertvárosának címét, a legkiemelkedőbb Lalbagh Botanikus Kerttel, amely híres a rózsák sokféleségéről. Külön említést kell tenni a híres Brindavan -kertről, amely nélkül a Karnatakába tett utazás nem teljes.