Boxwood: puutarhakasvi, jolla on paljon suunnittelupotentiaalia

boxwood hoito puutarha pensasaidat suunnittelu puutarhanhoito ja maisemointi

 Laatikkopuu – kasvi, jossa on paljon luovaa potentiaalia

Buxus sempervierens, kuten tavallinen puksipuu on tieteellisesti kutsuttu, on ikivihreä ja hyvin hitaasti kasvava pensas tai pieni puu. 70 tunnettua lajia ovat kotoisin Keski -Euroopasta, Lounais -Euroopasta, Pohjois -Afrikasta ja Länsi -Aasiasta.

Lauhkeilla ilmastovyöhykkeillä se voi nousta jopa 8 metrin korkeuteen, kun taas subtrooppisella levinneisyysalueella se voi olla 20 metriä. Olipa pensaskasvi tai yksittäinen yksittäinen puu, laatikkopuu on kiitollinen kasvi missä tahansa puutarhan suunnittelussa tiheän lehtineen ansiosta.

Sen lehdet ovat 1–2,5 tuumaa pitkiä, soikeita tai pitkänomaisia, elliptisiä ja kiiltävän tummanvihreitä. Alapuoli on huomattavasti kevyempi ja mattapintainen, ja lehtien reuna on taivutettu alaspäin.

Puutarhan pensasaidan suunnittelu taiteena

Puksipuusta leikattu puutarhan suunnittelu ja maisemointi

Kukat ilmestyvät maaliskuusta toukokuuhun lehtien kainaloissa ja ovat huomaamattomia, kellertäviä, tuoksuvia kukkaklustereita. Yleensä nämä koostuvat terminaalista naaraskukasta ja useista sivukukista. Siksi laatikkopuuta kuvataan myös yksisukupuoliseksi.

Boxwood -leikatut ruukkukasvit puutarhan suunnitteluideoita

Istutus ja hoito – yksinkertainen asia

Ennen istutusta paikka on valittava huolellisesti sen käytön suhteen suojana tai yksinäisenä puuna, koska laatikkopuu voi saada hienoja mittasuhteita ajan myötä. Laatikkopuut kasvavat ja menestyvät parhaiten aurinkoisella tai osittain varjostetulla paikalla. Kalkkipitoinen ja humuspitoinen maaperä edistää puksipuun kasvua. Ennen istutusta puksipuu ja istutusreikä kastellaan huolellisesti. Seos kompostia ja kaupallisesti saatavilla olevaa ruukkumaa on osoittautunut ihanteelliseksi istutusreiän täyttämiseen. Päivittäinen kastelu kasvuvaiheessa takaa istutuksen onnistumisen. Laatikkopuu, kuten kaikki ikivihreät kasvit, on altis jäätymiselle pitkien pakkasjaksojen aikana. Siksi on suositeltavaa kastella laatikkopuita riittävästi syksyllä.

Boxwood -leikatut puutarhakasvit luova puutarhasuunnittelu

Suhteellisen hitaan kasvun vuoksi se tarvitsee vähemmän ravinteita kuin muut kasvit. Lannoitus kaliummagnesiumlannoitteella ja sarvenlastuilla elokuun lopussa ja syyskuun alussa ovat siis täysin riittäviä. Typpipitoisia lannoitteita on käytettävä erittäin säästeliäästi, koska nämä valmisteet voivat edistää sienitauteja.

puksipuun hoito puutarhan pensasaidat suunnittelevat geometrisia hahmoja

Lisää – ostamisen sijaan

Laatikkopuita voidaan levittää erittäin helposti pistokkailla. Tätä varten noin 10 senttimetrin pituiset kaksivuotiset versot leikataan syksyllä. Alemmat lehdet poistetaan ja versot asetetaan sitten tasaisesti ruukkumaaseen. Huoneessa, mutta ilman suoraa auringonvaloa, oksat itävät pian uudet juuret ja ne voidaan istuttaa uuteen kohteeseen jo ensi keväänä.

Puksipuusta leikatut ruukkukasvit suunnittelevat etupihan sisäänkäynnin

Tuholaiset – kaikkien kasvien vitsaukset

Kuten kaikissa kulttuureissa, puksipuuta ei säästetä sairauksilta ja tuholaisilta. Kiinasta peräisin oleva ruutupuu -koi on pystynyt vahvistamaan itseään yhä enemmän viime vuosina. Se on erittäin kovaa puksipuulle ja on jo tuhonnut kokonaisia ​​kantoja. Toukkojen kerääminen tai ruiskuttaminen sopivalla suihkeella huhtikuun jälkipuoliskolla ja heinäkuun puolivälissä voi tuhota koipopulaatiot vakavasti.

Lisää taudinaiheuttajista, kuten Löydät esimerkiksi kirvoja tai sienitauteja osoitteesta egarden.de.

Tässä osoitteessa egarden.de, Löydät myös yksityiskohtaisempia ja helposti ymmärrettäviä puksinhoitovinkkejä. Erilaiset puutarhatarvikkeet, kuten puutarhavalot ja -grillit, sekä erilaiset puutarhatyökalut ovat myös mielenkiintoisia osia tälle selkeästi suunnitellulle verkkosivustolle.

puksipuusta leikatut geometriset hahmot puutarhanhoito ja maisemointi

Oikea leikkaus – ei salaisuus

Viime vuosisatojen puutarhataiteessa puksipuu on suojana tai yksinäisenä kasvina ollut aina tärkeä luova rooli. Siksi se on saatu muotoon ja ylläpidetty vuosia. Eri muotoja, kuten pyramideja, palloja tai koristehahmoja, voidaan valmistaa ja ylläpitää helposti ja helposti oikeilla terävillä saksilla (ns..

Tätä varten tarvitaan muutamia perussääntöjä, joita on noudatettava, jotta erinomaisia ​​kasvuominaisuuksia voidaan käyttää tehokkaasti.

puksipuunhoitopuutarhan suunnittelu

Puksipuu lähtee myös sisälle (lähelle runkoa) ja voi siksi sietää raskasta karsimista. Leikkaus tulee tehdä kuivana pilvisenä päivänä. Tämä estää liitäntöjen ruskeantumisen liiallisen auringonvalon vuoksi. Sienihyökkäystä rajapinnoilla vähentää myös merkittävästi kuiva sää. Toinen vinkki on kastella puksipuu kunnolla ennen leikkaamista, mikä helpottaa leikkuutyötä huomattavasti. Jos suunnitellaan geometrisia muotoja, esivalmistettu malli z. B. valmistettu pahvista, erittäin hyödyllinen.

Kaupoista on saatavana myös erilaisia ​​kaavaimia. Leikkaus tulee aina tehdä ylhäältä alas. Joten seuraat asioita leikkaamisen aikana. Tiheiden lehtien säilyttämiseksi on erittäin tärkeää leikata edellisen vuoden versot. Kuivuneiden tai sairaiden versojen leikkaaminen vähentää sienihyökkäystä. Optimaalinen leikkausaika on huhtikuusta syyskuuhun. Myöhempi karsiminen voi tarkoittaa, että juuri muodostuneet versot eivät enää kypsy ja jäätyvät kuoliaiksi talvella.

Ja oikea leikkaus ja täydellinen muoto ilahduttavat puutarhan katsojaa valtavasti.

boxwood hoito puutarhakasvit pensasuoja