Clusia Rosea: tämä huonekasvi ei saisi puuttua kotoasi!

Clusia on suuri puiden ja pensaiden suku, jotka ovat pääasiassa kotoisin tropiikista. Clusia -lajeja on noin 150, mutta Clusia Rosea on yleisimmin kasvatettu. Tämä ei tietenkään ole ilman syytä, koska tämäntyyppinen kasvi on suhteellisen helppo hoitaa ja se on myös täydellinen huonekasvina. Joten se on suosittu ruukkukasvi, joka sopii saumattomasti moderniin kotiin. Haluaisitko sisustaa kotisi kauniilla Clusia Rosealla ja oppia lisää tästä merkittävästä kasvista ja sen hoidosta.

Clusia Rosea – upea trooppinen kasvi

Clusia Rosea ruukkukasvien sisustustuote nimikirjoituspuu

Nimikirjoituspuussa on paksut oliivinvihreät lehdet ja vaaleanpunaiset tai valkoiset kukat

Clusia Rosea trooppisten kasvien kukinta

Clusia Roseaa kutsutaan edelleen balsami -omenaksi tai nimikirjoituspuuksi. Kasville on ominaista sen vaakasuoraan kasvavat oksat ja syvän vihreät lehdet, joiden koko voi olla 20 cm. Luonnossa Clusia Rosealla on taipumus kasvaa muilla kasveilla ja kuristaa niitä. Toinen tämän kasvin ja sen suvun epätavallinen ominaisuus on, että se voi absorboida hiilidioksidia yöllä.

Clusia Roseaa kutsutaan myös balsami -omenaksi tai nimikirjoituspuuksi

Clusia Rosea nimikirjoitus puu balsami omena ruukkukasviClusia Rosea ruukkukasvien sisustusideoita nimikirjoitus puu huonekasvi

Balsami-omenalla on jäykät, tummanvihreät tai oliivinahkamaiset lehdet, jotka ovat 8–20 cm pitkiä. Sen kukat ovat vaaleanpunaisia ​​tai valkoisia ja niillä on pitkät kukkapäät kesällä. Sen hedelmät ovat pieniä ja vihreitä, ja kypsyessään ne muuttuvat mustiksi ja avautuvat paljastamaan sen kirkkaan punaiset siemenet. Nämä siemenet ovat erittäin houkuttelevia lintuille ja pienille eläinlajeille.

Clusia Rosea on invasiivinen kasvilaji

Clusia Rosea -nimikirjoituspuun kukka jättää trooppisen kasvin

Alla näet syyn, miksi tätä kasvia todella kutsutaan nimikirjoituspuuksi

Clusia Rosean nimikirjoituspuu jättää kasvitieteellisen puutarhanClusia Rosea nimikirjoitus puun lehdet

Kuinka kasvattaa Clusia Roseaa

Niin sanotulla nimikirjoituspuulla on taipumus laajentua suhteellisen nopeasti. Siksi sitä on leikattava noin kerran vuodessa, erityisesti keväällä. Tämä pitää sen kauniisti muotoisena. Säännöllinen lannoitus auttaa Clusia Roseaa kasvamaan täysin. Trooppisilla alueilla balsam -omenaa kasvatetaan ulkona. Laitos on erinomainen suojaus sen paksuuden ja alhaisten huoltovaatimusten vuoksi.

Nimikirjoituspuu on helppohoitoinen huonekasvi

Clusia Rosea nimikirjoitus puu sohva pöytälamppu huone kasvit balsam omena

Puutarhassa Clusia Roseaa kasvatetaan usein suojana

Clusia Rosea -kasvipuut nimikirjoittavat puun aidan vilkkaana aidana

Valo -olosuhteet Clusia Rosean hyvälle kasvulle

Täysi aurinko on paras, mutta Clusia Rosea voi hyvin myös osittain varjossa. Jos se viihtyy huonekasvina, se sietää kohtalaisia ​​valo -olosuhteita. Valitse siis vaalea tai osittain varjostettu paikka ilman suoraa auringonvaloa.

Sijainti – kirkas tai osittain varjostettu

Clusia Rosea Balsam Apple Autograph Tree

lattia

Hiekkainen, pehmeä ja löysä maaperä, jossa on hyvä vedenpoisto, on paras. Sen pitäisi olla runsaasti orgaanista ainetta, hedelmällinen ja sekoitettu pieneen määrään orkideamaata.

kastelu

Nimikirjoituspuuta on kasteltava säännöllisesti ensimmäisen vuoden aikana, kunnes kasvi on täysin kasvanut. Tämä laji on melko kuivuutta kestävä, mutta älä koskaan anna maaperän kuivua kokonaan.

Lämpötila ja kosteus

Clusia Rosea viihtyy lämpimissä, trooppisissa olosuhteissa. Kasvi suosii lämpimiä 15-30 ° C lämpötiloja eikä voi sietää alle 10 ° C: n viileitä lämpötiloja. Korkea kosteus on myös yksi tämän trooppisen kasvin parhaista olosuhteista.

Trooppinen kasvi voi kasvaa melko suureksi

Clusia Rosea suuri ruukkuinen koristepuu nimikirjoituspuu

Tällainen suuri nimikirjoituspuu voi olla hyvä vaihtoehto joulukuuselle

Clusia rosea koristepuu huonekasvi joulukuusi

lannoite

Keväällä, kesällä ja syksyllä balsam -omena on lannoitettava kolme kertaa vuodessa. Käytä orgaanista ja rakeista lannoitetta. Jos haluat lannoittaa huonekasveja useammin, sinun on käytettävä tasapainoista, laimennettua nestemäistä lannoitetta.

Myrkyllisyys

Linnut syövät siemeniä ja ovat tämän puulajin merkittävä kertoja, mutta vihreät hedelmät ovat hieman myrkyllisiä, samoin kuin lehdet. Sekä kasvin hedelmät että mehu aiheuttavat voimakasta vatsan ja suoliston ärsytystä, oksentelua ja ripulia nieltynä. Pidä lemmikit ja lapset kaukana Clusia Roseasta. Mehu voi myös aiheuttaa iho -allergioita joillekin ihmisille. Käsineiden käyttäminen laitetta käsiteltäessä on hyvä idea.

Huonekasvi voi olla kaunis, mutta muista, että se on myös myrkyllistä

Clusia Rosea ruukkukasvi luonnon koriste -esineet puu rottinki nimikirjoitus puu

Repot

Nopean kasvunsa vuoksi trooppinen kasvi voi usein kasvaa liian suureksi. Ota juuripallo ulos ja aseta se suurempaan astiaan, johon juurijärjestelmä mahtuu. Kun kasvi kypsyy, se voi olla liian suuri pidettäväksi kylpyammeessa, ellei sitä leikata hyvin.

jakelu

Clusia Rosea on hemi-epifyte. Se aloittaa elämänsä epifyyttinä, joka kasvaa toisella puulla tai toisella kasvilla. Sitten se istuttaa itsensä maahan saavuttaessaan sen.

Clusia Rosea on epifyytti

Clusia Rosea Autograph Tree Lehdet Juuret PistokkaatClusia Rosea huonekasvit helppohoitoinen balsami -omena

Nimikirjoituspuu voi lisääntyä suhteellisen helposti siemenistä tai pistokkaista. Jos haluat levittää sitä pistokkailla, erota varret ja istuta uusi kasvi lämpimään, kosteaan maahan. Tämä on nopeasti kasvava ja kestävä kasvi, jota on varsin helppo levittää etenkin kukkaruukkuissa.

Balsam -omena pienenä ruukkukasvina

Clusia Rosea nimikirjoitus puu pieni ruukkukasvi leikkaus

Vaihtoehdot nimikirjoituspuusta

Clusia Rosea on ainoa Clusia -suvun jäsen, joka menestyy myös huonekasvina. Muita Clusia -lajeja kasvatetaan kasvitieteellisissä puutarhoissa. Nimikirjoituspuu käyttäytyy samalla tavalla kuin useat tukehtuvat viiniköynnökset, kuten kuristajaviikuna (F. aurea) ja parrakasviikuna (F. barbata), mutta samankaltaisuus on pinnallinen.

Balsam -omena on yksi suosituimmista sisäkasveista

Clusia Rosea nimikirjoitus puu balsami omenatalo kasvit Clusia Rosea -nimipuu -balsami -omena Clusia Rosea -nimipuu jättää helposti hoidettavia huonekasveja Clusia Rosea nimikirjoitus puu puutarha kääpiö puu Clusia Rosea nimikirjoitus puu hedge puutarha -aitaClusia Rosea trooppinen kasvi jättää nimikirjoituspuun