Puutarhan istutus – kukkivat pensaat ja muut puutarhakasvit

puutarhan istutus pensas puutarhanhoito puutarhakalenteri

Istuta kaunis puutarha kukkivilla pensailla

Haluat varmasti istuttaa puutarhan uudelleen tällä kaudella ja etsit ehdottomasti kasveja ja kukkia, jotka kasvavat siellä vuosia ja kaunistavat puutarhaasi väreillä ja tuoksuilla. Voimme auttaa sinua muutamalla vinkillä ja hyvillä neuvoilla.

Haluatko nauttia puutarhakasvien kukinnasta viikkoja, jopa kuukausia? Pysy kuulolla, siitä tulee mielenkiintoista!

Puutarhanhoito keväällä

puutarha istutus kukkivat ruusut puutarha viljellä puutarhakalenteri

Jos haluat sisustaa puutarhan kukkivilla pensailla, sinun tulee olla tietoinen useista tärkeistä tosiasioista. Ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tietää, on, että on olemassa laaja valikoima muotoja, kokoja ja värejä. Ne eroavat myös valon, lämmön ja kosteuden mukaan. Joten voi olla parasta, jos ensin määrität, mihin haluat istuttaa pensaat. Sitten sinun pitäisi selvittää, mitkä pensaslajit kasvavat hyvin alueellasi. Tällä tavoin kavennat valikoimaa ja helpotat kaikkea. Vasta sitten voit tehdä päätöksen.

Kukkivat pensaat

puutarhan istutus kukkivat pensaat puutarhanhoito puutarhakalenteri

Oikea kausi istuttaa puutarha kukkivilla pensailla

Joitakin varhaisimpia kukkivia pensaita, joita voit käyttää puutarhan istuttamiseen, ovat: kanerva, forsythia, atsaleat. Pian tämän jälkeen seuraavat Cerastium tomentosum, timjami, Weigela, Hypericum ja laventeli. Myöhemmin myös hibiscus, spiraea ja hydrangea kasvavat.

Kukat ja hyvin hoidettu pensasaita

puutarha istutus kukkivat pensaat pensashoito puutarhakalenteri

Puutarhan istuttaminen on universaali, mutta myös erittäin käytännöllinen valinta. Koska nämä pensaat kukkivat pisimpään.

Ruusupensas elävänä puutarha -aidana

puutarhan istutus kukkivat ruusut puutarhanhoito puutarhakalenteri

Tarvittavat liitteet istutettaessa kukkia puutarhaan

Pensaat olisi ehdottomasti kiinnitettävä johonkin. Se voi olla aita, sotku, alee. Tämä on tehtävä myös puhtaasti esteettisistä syistä. Jotta puutarhan istutus pensailla näyttää hyvältä, on tarpeen määrittää ne suuremmalle elementille. Se voi olla esimerkiksi vesilähde tai puutarhajärvi.

Puutarhatyökalut

puutarhan istutus puutarhatyökalut puutarhanhoito puutarhakalenteri

Harmonisen koostumuksen luomiseksi korkeampien holkkien tulisi olla taaksepäin. Sitten keskimmäisten tulisi olla niiden edessä ja sitten ensimmäisellä rivillä alimpien edessä. Yritä tehdä siirtyminen mahdollisimman sujuvaksi.

Istuta kauniita puutarhan pensaita

puutarhan istutus kukat puutarhakasvit puutarhanhoito puutarhakalenteri

Haluamme kiinnittää erityistä huomiota yhteen holkkityyppiin. Se on Azalea Indica. Tämä on ikivihreä pensas, joka voi kasvaa jopa 6 metrin korkeuteen. Azalea Indica näyttää erilaisia ​​vivahteita ja kestää myös äärimmäisen kylmää – jopa -30 astetta.

Azalea indica puutarhassa

puutarha istutus pensas Azalea Indica puutarhanhoito puutarhakalenteri

Muut puutarhan kasvit ja pensaat

puutarha istutus kukkivat pensaat muratti puutarhanhoito puutarhakalenteri

Puutarhanhoidon aikana meidän on myös tutustuttava Lagerstroemia indica Dynamite -ohjelmaan läheltä. Se voi nousta jopa 7 metriin. Vaaleanpunainen ja valkoinen ovat tämän pensaan päävärit.

puutarha omenakasvit maisemointi sora puutarhanhoito puutarhakalenteri

Jos haluat istuttaa puutarhan pienemmillä pensailla, sinun on ehdottomasti harkittava Paeonia suffruticosa. Se kasvaa jopa 4 m korkeaksi. Kukat voivat kehittyä jopa 50 cm leveiksi. Vivahteet vaihtelevat. Ne on väriltään vaaleanpunainen, valkoinen, samppanja, tummanpunainen.

Suunnittele etupiha

puutarha omenakasvit puutarhasuunnittelu puutarhanhoito etupihan suunnittelu

Mitä muuta sinun täytyy muistaa?

Meillä on vielä viimeisiä muistiinpanoja sinulle. Joka tapauksessa on tärkeää muistaa, että kukat on poistettava heti, kun ne kuihtuvat. Suurin osa näistä on myös katkaistava. Mutta kysy tarkalleen, koskeeko tämä myös sinun tyyppistä pensasta. Koska joillakin pensailla tämä voi olla myös haitallista.

Kukkivat ruusupensaat omassa puutarhassa

puutarhan istutus ruusupensaan puutarhanhoito puutarhakalenteri

On parasta käyttää tiputusmenetelmää kasteluun. Säännöllinen lannoitus auttaa myös paljon kasvien hyvään kehitykseen. Jos noudatat kaikkia näitä vinkkejä, poimi pensaat huolellisesti ja jaa ne sopivasti, niin saat kaiken. Sinun tarvitsee vain odottaa hetki ja nauttia kauniista kukkivasta puutarhasta. Uskomme sinuun ja myös siihen, että teet kaiken täydellisesti.

Nauti puutarhan kasvien tuoksuista ja värisävyistä

      puutarha istutus kukat istutus puutarhanhoito puutarhakalenteri

Istuta puutarhakasveja

puutarhan istutus puutarhanhoito puutarhanhoito puutarhakalenteri

… ja huolehdi siitä sitten huolellisesti 

puutarhan istutus puutarhanhoito puutarhakalenteri kevät

Maaliskuun puutarhakalenteri – tuleva puutarhanhoito

   Puutarhan istutus Puutarhan suunnitteluideat Puutarhakalenteri maaliskuu