Maisemointi palonkestävyyttä varten – hyödyllisiä ja käytännöllisiä vinkkejä

Palonkestävien kasvien maisemointi vähissä

Maisemointi palonkestävyyttä varten – hyödyllisiä ja käytännöllisiä vinkkejä

Palosäännöistä riippuen paloa hidastava maisema luo suojatun puskurialueen kodin ympärille. Alueilla, joilla maastopalo on kausiluonteinen vaara, asunnonomistajia kehotetaan noudattamaan alla olevia Yhdysvaltain palokunnan vinkkejä.

Poista kuiva, ryppyinen kasvu ja kuolleet oksat

Maisemointi palonkestäville laitoksille

Poista kuiva, rappeutunut kasvu ja kuolleet oksat: ne auttavat tulen leviämistä nopeasti. Pidä nurmikko leikattuna, etenkin jopa 100 cm: n päässä talosi ympäriltä. Vaihda hartsipuut, kuten mänty ja kuusi, vähemmän syttyville: vaahtera, poppeli, haapa tai kirsikkapuut. Poista matalalla roikkuvat ja helposti saatavilla olevat oksat ja pienet puut tai pensaat, jotka kasvavat puiden alla; ne antavat tulen levitä katoksen läpi. Jotta tulipalot eivät hyppisi puusta puuhun, jätä puiden väliin 9 metrin väli.

Hyvin hoidettu nurmikko

Maisemointi palonkestävää istutusta varten

Käytä kivimultaa, jalkakäytävää ja peltokiviseiniä hidastaaksesi tulen leviämistä. Yksikään kasvi ei ole tulenkestävä, mutta ne, joissa on korkea kosteuspitoisuus ja vähäinen kasvu, mukaan lukien monet mehikasvit, ovat palonkestävämpiä. Erota kasvit edelleen niin, että ne ovat kaukana toisistaan. Pidä myös alempia kasveja talosi lähellä; korkeammat kasvit tulisi sijoittaa yhä kauemmaksi talostasi. Suunnittele esteet, jotta tulipalot eivät hyppää helposti pihasi osasta toiseen. Esimerkiksi ajotiet, terassit, suihkulähteet, lammet ja nurmikot voivat auttaa ja tehokkaasti hidastaa tulen leviämistä. Onko tilasi tulipalon vaarassa? Ota selvää, kuinka käyttää maisemaa palovaaraa vastaan ​​esimerkiksi Utahin kaltaisilla alueilla.

Tyylikäs puutarhavalaistus – vesililja

Maisemointi palonkestäville muovililjoille

Maisemointi palonkestävää vettä varten    Kukat ja kasvilajit – värikäs kokoelmaMaisemointi palonkestäville laitoksille alhainen korkea idea