Puutarhanhoidon kultaiset säännöt – tärkeitä ja hyödyllisiä vinkkejä

puutarhanhoidon perussäännöt tärkeitä vinkkejäPuutarhanhoidon kultaiset säännöt – tärkeitä ja hyödyllisiä vinkkejä

Puutarhanhoito on hauskaa, mutta se vie myös aikaa ja sinun on käytettävä siihen myös rahaa, jotta voit suunnitella ja ylläpitää puutarhan maisemaa hyvin. Mutta oma kesäkeidas on loistava idea, eikö olekin? Ensimmäinen asia, josta sinun on keskusteltava perheen kanssa, on: Haluatko vihannespuutarhan tai kukkapuutarhan.

Mitä kasveja sitten haluat kasvattaa? On olemassa monenlaisia ​​kukkia, jotka vaativat erilaista hoitoa, altistumista auringonvalolle ja maaperälle. Älä kiirehdi istuttamaan koko puutarhaa eri kasveilla, kukilla ja puulajeilla. Valitse pieni alue ja istuta ensimmäiset kukat tai vihannekset sinne.

Maaperää voidaan parantaa ravinteiden, orgaanisten aineiden ja pH -muutosten avulla.

puutarhanhoidon perussäännöt tärkeitä violetteja kukkia

Mitä jos maa ei ole hyvä? Maaperää voidaan parantaa ravinteiden, orgaanisten aineiden ja pH -muutosten avulla. Maaperä on avain onnistuneeseen puutarhaan. Täällä kasvit kasvavat ja koristavat ulkoalueesi. Joten opi ensin, millaista maaperää sinulla on ja mitä voidaan tehdä puutarhan maaperän parantamiseksi.

Ensimmäinen askel onnistuneeseen puutarhasuunnitteluun on asettaa tavoite

Kultaiset säännöt puutarhanhoidosta olkihattu kastelu voi välittää

Puutarhasuunnittelu on asia, josta opit ja kokeilet. Ensimmäinen askel onnistuneeseen puutarhasuunnitteluun on asettaa tavoite: pitäisikö puutarhan olla esteettinen tai käytännöllinen? Vietätkö siellä paljon aikaa? Onko piha piilotettu vierailta tai onko siihen helppo päästä? On myös monia muita kysymyksiä, jotka sinun on harkittava. Kun olet vastannut kaikkiin kysymyksiin, voit vasta sitten alkaa toteuttaa unelmiasi, nimittäin suunnitella oman puutarhan.

Etupiha – polku etuovelle

puutarhanhoidon olkihatun kävelyreitin kultaiset säännöt

Sinun on myös varmistettava, että puutarhassa on riittävästi auringonvaloa päivän aikana kasveille, joita aiot kasvattaa siellä. Tässä tulee esiin myös tärkeitä kysymyksiä: Kuinka auringon säteily muuttuu vuodenaikojen aikana? Kuinka hyvä tai huono maa on? Mikä on jo istutettu, mikä kasvaa? Mitä puita haluat kasvattaa ja miten se vaikuttaa nykyiseen kasvillisuuteen?

Kasvit tarvitsevat hoitoa, kastelua, hoitoa

puutarhanhoidon kultaiset säännöt olkihattu puutarhataide kaunis

Puutarhanhoito vie enemmän aikaa kuin sisustustyöt. Kasvit tarvitsevat kastelua, hoitoa, ylläpitoa jne. Joten jos sinulla on hyvin vähän aikaa puutarhallesi, on parempi valita vähän huoltoa vaativat kasvit ja sopiva puutarhanhoitotyyli.

Tyyli on mukautettava puutarhan tarkoitukseen

Kultaiset säännöt puutarhanhoidosta olkihattu keltaisia ​​kukkia

Minkä suunnittelutyylin valitset puutarhaan – tämä kysymys on myös osa koko suunnitteluprosessia. Tyyli on mukautettava puutarhan tarkoitukseen. Jos aiot kutsua vieraita usein ulos, rennompi tyyli sopii sinulle ja tarpeisiisi paremmin. Jos haluat vain nauttia vihreydestä siellä, voit antaa puutarhan kasvillisuuden kasvaa luonnollisesti.

Kasvit tulee valita huolella kauden, lehtien ja värin perusteella

puutarhanhoidon olkihattu keltaiset vaaleanpunaiset latvat

Kasvit tulee valita huolella kauden, lehtien ja värin perusteella. Vaikka et halua viettää paljon aikaa puutarhassa, sinun on valittava vähän huoltoa vaativat järjestelmät, ne näyttävät myös hyvältä suurimman osan ajasta. Valitse ikivihreitä kasveja – ikivihreitä, jotka lisäävät puutarhaasi paljon vihreää ympäri vuoden.

Oranssi kukka – kevään raikkautta puutarhassa

puutarhanhoidon olkihattu oranssi kultaiset säännöt

Joten olemme hahmottaneet joitain puutarhanhoidon perussääntöjä, joita sinun on noudatettava suunnitellessasi tulevaa puutarhaasi. Ensinnäkin on tärkeää tietää, millaista maaperää maaperäsi on. Sitten päätät, minkä tyyppisen puutarhan haluat ja vasta sitten siirryt varsinaiseen puutarhasuunnitteluun. Maa -alueen arviointi on myös erittäin tärkeää, koska auringon puute tai huono maaperä voivat pilata kaikki ponnistelusi.

Hyvin hoidettu puutarha-alue

puutarhanhoitokukkien kultaiset säännöt punainen vaaleanpunainen Puutarhataide – kukista tehty perhonen puutarhanhoidon kultaiset säännöt olkihattu puutarhataide perhonen  Puupaneeleista valmistetut portaat puutarhassa puutarhanhoito olkihattu keltaiset puupaneelit  Upea ja uusittu nurkka puutarhassa puutarhanhoidon olkihattuidean kultaiset säännöt