Siitä tulee romanttinen puisen puutarhavajan kanssa

puu puutarhavaja nurmikon puutarhan suunnitteluideoita

Siitä tulee romanttinen puisen puutarhavajan kanssa

Jokainen puutarha tarvitsee pienen tai suuren talon. Olipa se yöpyminen, majoitus huonolla säällä tai puutarhapöydien ja puutarhatuolien suoja. Sillä ei ole väliä, puutarhavaja on yksinkertaisesti osa sitä. Mutta sen ei pitäisi olla mikään puutarhavaja.

Jokaisella on omat ajatuksensa. Monille puutarhureille puinen puutarhavaja on etusijalla. Ja siihen on syy. Puiset puutarhatalot näyttävät erittäin romanttisilta jokaisessa puutarhassa. Ne sopivat luonnolliseen ympäristöön ja niissä on erityinen viehätys.

Puutaloilla puutarhaan on monia etuja

Puutarhatalot on tietysti tehty monista materiaaleista. Puuta valitaan kuitenkin usein puutarhaan. Syynä tähän ovat monet edut, joita puu tuo mukanaan. Eikä se ole vain luonnollisuus. Puu on erityisen suosittu puutarhataloissa, koska:

Puu on ekologinen rakennusmateriaali kestävästä metsätaloudesta. Puutarhatalojen puu tulee enimmäkseen paikallisista metsistä.

Puu voidaan käsitellä helposti ja ilman haitallisia aineita.

Puulla on erittäin hyvä lämmöneristys, jota muut materiaalit eivät kestä.

Puu säteilee lämpöä, hengittää ja luo terveellisen sisäilman.

Puu on helppo käsitellä ja sille voidaan antaa haluamasi sävy.

Tietysti puu tarvitsee myös hoitoa. Puinen puutarhavaja tulee maalata säännöllisesti, jotta se pysyy säänkestävänä ja säilyttää värin.

Puutarhasuunnitteluideoita puinen puutarhavaja

Puiset puutarhatalot isoissa ja pienissä

Puisia puutarhataloja on eri kokoja, malleja ja ominaisuuksia. Eri katon muodot ja puulajit täydentävät yksittäisen talon. Puutarhanomistajat ovat hemmoteltuja valinnanvapaudesta. Tuskin mikään talo on sama kuin toinen, ja laaja valikoima ei jätä mitään toivomisen varaa. Puinen puutarhatalo Gartenhaus GmbH: lta tulee monissa malleissa.

Ennen ostamista puutarhanomistajien tulee harkita tarkkaan, mitä he haluavat ja mitkä kriteerit on täytettävä. Suunnittelu on varmasti yksi ratkaisevista tekijöistä, mutta ensin sinun on tarkistettava, kuinka paljon tilaa on käytettävissä valitsemasi puutarhatalon rakentamiseen. Rakennuslupa voi myös määrittää puutalorakennuksen koon. Joillakin alueilla rakennuslupaa ei vaadita tiettyyn kokoon asti. Täällä omistajien tulee tiedustella etukäteen, onko rakennuslupa hankittava ja mitä ehtoja se sitoo.

puu puutarhavaja puutarhasuunnitteluideoita puinen jalusta massiivipuuta

Puinen puutarhatalo on myös kustannuskysymys

Puisen puutarhavajan ostaminen on tietysti myös kustannuskysymys, jota on harkittava huolellisesti. Eri koot, varusteet ja rakennusmateriaalit vaikuttavat talon hintaan. Puinen puutarhavaja, joka seisoo vain omakotitalon puutarhassa ja jossa säilytetään tärkeimmät laitteet tai joissa lapset leikkivät, ei aseta puuseinien vakaudelle niin korkeita vaatimuksia kuin viikonlopputalo puutarha, jossa nukut ja joskus viettää lomaa.

Mutta puulaji on myös tärkeä. Laadukkailla puilla on pidempi käyttöikä ja ne ovat säänkestävämpiä. Mutta ne ovat myös kalliimpia ostaa. Ekologisen metsätalouden kotimaiset havupuut kasvavat nopeasti ja niitä on saatavana monissa metsissä. Hankintakustannukset ovat paljon halvempia.

Se, minkä puisen puutarhavajan lopulta valitset, riippuu monista tekijöistä. Mutta kun rakastut johonkin siistiin taloon puutarhanomistajana, monet muut tekijät ottavat taakseen.