Viileä puutarhasuunnittelu – Kevään maisemointiideoita

viileä puutarhan suunnittelu kevät maisemointi ideoita piha portaat

Viileä puutarhasuunnittelu – yhdistä monivuotiset kasvit eri väreissä

Kevät antaa sinulle mahdollisuuden nauttia ensimmäisistä lämpimistä päivistä, mutta myös valmistaa maisemasi syksyyn. Varhain keväällä on tärkeää valita siemenet ja ottaa huomioon nurmikkoalueesi.

Kukkivat puut voivat tarjota kauniit näkymät ikkunoistasi. Mutta on tärkeää kasvattaa puita lämpimänä vuodenaikana, jotta kylmä ei vahingoita niiden juuria. Jos kasvatat niitä nyt, sinulla on puita kukoistamassa talosi edessä ensi kevääseen mennessä. Jos haluat kukkia kukkivan myös tällä kaudella, sinun on istutettava ne syksyllä, jotta ne kukkivat keväällä.

Viileä puutarhasuunnittelu – Parhaat kukkapenkkien paikat ovat kävelypolkuja ja polkuja pitkin

viileä puutarhasuunnittelu kevätmaisemaideat puutarhaterassi

Pensaat ovat suosituin lisä kevätmaisemiin. Täällä olet jälleen hemmoteltu valinnanvaraan: on kukkivia pensaita, jotka antavat puutarhallesi vihreän ja värikkään ulkonäön kaikkina vuodenaikoina. On myös vähän huoltoa vaativia kasveja, kuten kaktuksia, joita voit istuttaa pitkin polkua, jos sinulla ei ole paljon aikaa puutarhassa.

Kodikas, yksinkertainen ilmapiiri puutarhassa – vain puu ja ruoho

viileä puutarhan suunnittelu kevät maisema ideoita piha

Kevätmaisemaasi voidaan koristaa pienillä vesiputouksilla tai suihkulähteillä. Tällaisten katseenvangitsijoiden sijainti on suunniteltava ja valittava huolellisesti. Esimerkiksi vesiputouksen on oltava kaukana kasveista ja kukista, koska kukat ja vihreät lehdet voivat tukkia pumpun. Vesiputous vaatii pohjan lammen, joka voidaan koristaa lumpeilla tai lootuksilla.

Alkuperäinen idea – puupalkit rakentavat polun puutarhaan

viileä puutarhasuunnittelu kevätmaisemaideat puutarhakivet

Kasvisängyt voivat olla loistava lisä nurmikollesi. Yhdistä monivuotiset kasvit eri väreissä luodaksesi puutarhaan ainutlaatuisen kevätmaiseman. Kukkapenkit on suunniteltava huolellisesti ja valmisteltava kuukausia ennen kylvämistä. Kukat koristavat puutarhaasi, etkä tule katumaan, että olet työskennellyt sen parissa tunnissa. Se on todella vaivan arvoista! Parhaat kukkapenkkien paikat ovat kävelyreittejä pitkin, kuistin ja postilaatikon vieressä. Voit myös istuttaa kukkapenkkejä aidan varrelle, koska aita erottaa puutarhan naapureistasi, kukkien reunaviiva näyttää hyvältä, eikö niin??

Kukkien loisto koristaa etupihaasi

viileä puutarha suunnittelu kevät maisema ideoita puutarha

Nauti kauniista säästä puutarhassa

viileä puutarhasuunnittelu kevätmaisemaideat puutarhapenkkiOn kevät! Virkistä maisemaasi!  

viileä puutarha suunnittelu kevät maisema ideoita ruoho kasvit

Polku etuovellesi näyttää paljon houkuttelevammalta kukkien kanssa  

viileä puutarhasuunnittelu kevätmaisemaideat etupiha