Viileitä puutarhan suunnitteluvinkkejä – hoitaa maisemointi ennen talvea

viileitä puutarhan suunnitteluvinkkejä talon etupihan nurmikasveja

Viileitä puutarhan suunnitteluvinkkejä – lannoita puutarhasi syksyllä ennen ensimmäistä lumisadetta

Kun syksy saapuu ja viileät lämpötilat muuttuvat, et ole niin innoissasi nurmikostasi? Tosiasia on, että sinulla on vielä joitain tehtäviä puutarhan ylläpidon ja kunnossapidon suhteen, joten keväällä on taas mukavaa ja vihreää.

Vältä talvi- ja kylmävauriot noudattamalla alla olevia vinkkejä, jotka auttavat sinua valmistelemaan nurmikkoa ja maisemointia ennen kylmäkauden alkamista. Et varmasti halua toistaa kaikkea sen vuoden kovaa työtä uudelleen ensi vuonna, haluat?

Viileitä puutarhan suunnitteluvinkkejä – Poista lehdet ja lika säännöllisesti: Nurmikko tarvitsee auringonvaloa myös talvikuukausina

viileä puutarhasuunnitteluvinkit talon etupiha nurmikkotuoli

  • Jatka kastelua: Väärinkäsitys on ajatella, että ruoho lakkaa kasvamasta talvella ja kuolee, se ei tarvitse kastelua ennen kevättä. Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta. Jos asut ilmastossa, jossa sataa lunta talvella, sulava lumi riittää pitämään hyvän vedenpinnan maassa. Kuitenkin, jos asut lämpimässä ilmastossa, voit vähentää kastelua, mutta periaatteessa et pysäytä sitä. Ruoho on lepotilassa eikä tietenkään kasva nopeasti ennen talven loppua, mutta se tarvitsee silti kosteutta.
  • Lannoitus: Ruoho- ja maisemakasvit tarvitsevat lannoitteita ennen talven alkua. Käy paikallisessa rautakaupassa tai puutarhakeskuksessa saadaksesi lisätietoja siitä, mitkä tuotteet sopivat ilmastoosi ja alueellesi. Kasvit tarvitsevat ruokaa koko talvikauden ajan, ja lannoitteet auttavat tekemään ruohonjuurit vahvemmiksi tulevalle kaudelle. Lannoita puutarhasi syksyllä ennen ensimmäistä lumisadetta.

Leikkaa puita ja pensaita

  • viileät puutarhan suunnitteluvinkit pois syksyn värisenä

  • Ruoho on jauhettava, kunnes se kasvaa edelleen hitaasti. Lepovaiheessa pitämäsi ruohon pituus on ratkaisevan tärkeä. Jos ruoho on liian lyhyt, kylmä tuuli voi päästä juurille ja aiheuttaa vahinkoa. Jos ruoho on liian pitkä, lehdet voivat homehtua tai sairastua. Lopeta ruohon leikkaaminen sen jälkeen, kun se on lopettanut kasvamisen, ja jätä se sellaiseksi muutamaksi viikoksi. Tämän pitäisi antaa sinulle hyvä ruohon pituus.

Löysää nurmikkoa, tuuleta sitä!

viileä puutarhan suunnitteluvinkit talon lumi

  • Poista lehdet ja roskat säännöllisesti: Nurmikko tarvitsee auringonvaloa myös talvikuukausina, joten sinun on poistettava lehdet ja roskat koko kauden ajan, jotta ruoho saa runsaasti ja tarpeeksi valoa ja ilmaa. Hometta ja sairauksia esiintyy talvikuukausina, jolloin lehdet ja roskat peittävät ruohon. Älä jätä roskapusseja, roska -astioita tai muita raskaita esineitä nurmikolle pitkäksi aikaa.
  • Leikkaa puita ja pensaita: Ilmastosta riippuen sinun on leikattava pensaita ja puita ennen talvea. Käy puutarhassa&Rautakaupasta saat vinkkejä parhaan ajankohdan löytämiseen. Ennen kuin aloitat, tutki karsimista.

Pihasi ja maisemasi kasvavat paremmin ja raikkaammin keväällä hyvän syksyn hoidon jälkeen.

viileitä puutarhan suunnitteluvinkkejä talon puutarhan nurmikon puita

  • Löysää nurmikkoa, tuuleta sitä. Tee reikiä ja poista niistä maaperä – eli nurmikon ilmastus. Näin lannoite, vesi ja ilma pääsevät syvälle ruohoon. Varoitus: Ilmaa nurmikkoa ennen talvikauden alkua. Poista myös rikkaruohot ja vieraat, vieraat kasvit ennen talvea. Ripottele rikkakasvien torjunta -aineita kylmältä varmistaaksesi, että rikkaruohot eivät vaikuta nurmikkoosi keväällä.
  • Pihasi ja maisemasi kasvavat paremmin ja raikkaammin keväällä hyvän syksyn hoidon jälkeen. Ennaltaehkäisevällä huollolla nurmikko suojataan hyvin sairauksilta ja haitalliselta kylmältä talvikuukausina. Multaajat ja maisemointi -alueet ovat lisäeste kylmille talvituulille. Yhdessä GartenCenterisi kanssa voit valmistaa nurmikon ja maiseman hyvin tuleville talvikuukausille.

Käy puutarhassa&Rautakaupasta saat lisää vinkkejä

viileä puutarhan suunnittelu vinkkejä talo talo puutarha nurmikko puuPoista myös rikkaruohot ja vieraat, vieraat kasvit ennen talvea.  

viileitä puutarhan suunnitteluvinkkejä talon puutarhan nurmikon kukkaruukkuja

Hyvän syksyn hoidon jälkeen

viileä puutarhan suunnittelu vinkkejä talo (talo) puutarha nurmikko piha