12 värikkäitä ja kestäviä talvikasveja vilkkaaseen puutarhaan

Pienellä suunnittelulla nämä kauniit talvikasvit tuovat värin takaisin puutarhaan vuoden kylmimpinä kuukausina.

Olet ehkä jo valmistanut puutarhan kylmiin talvilämpötiloihin. Mutta se ei tarkoita, että sinun pitäisi tehdä ilman loistavasti kukkivia tai immereeniä kasveja. On paljon kauniita kukintoja, jotka kestävät tulevan talvikauden. Olitpa haaveillut kirkkaan violetista kukasta tai vihreistä oksista, ylellinen viherhuone on edelleen mahdollista. Lue vain, mitkä talvikasvit voivat menestyä myös puutarhassa.

Kauniit talvikasvit tuovat väriä puutarhaan

värikkäitä ja kestäviä talvikasveja

12 värikkäitä ja kestäviä talvikasveja

Hieman huolellisella suunnittelulla seuraavat talvikasvit tekevät ihania lisäyksiä puutarhaan vuoden ensimmäisten kuukausien aikana, kun kaipaamme luonnon kauneutta ja väriä niin paljon.

krookus

Vaikka tämä kukka näyttää herkulliselta, se kestää ehdottomasti talven ankaria lämpötiloja.

Istuta krookus ennen maan jäätymistä – esimerkiksi lokakuussa pohjoisessa ja marraskuussa etelässä.

Mitkä kestävät kasvit tiedät?

värikkäitä ja kestäviä talven krookuskasveja

Joulun ruusu

Tietenkin jouluruusu, joka tunnetaan myös nimellä hellebore, on upea kasvi, joka näkyy kukkivana koko talven. Nämä kukat sopivat parhaiten terassille, jossa niillä on suojainen, varjoisa koti parhaiten menestyäkseen ja toivottaa vieraat lämpimästi tervetulleiksi.

Luo ylimääräinen juhlatunnelma kukkivilla kasveilla, kuten joulukuusella

värikkäitä ja kestäviä talvikasveja joulun ruusu

Ranunculus

Kukka -suunnittelijat käyttävät usein näitä upeita kukkia, mutta ne ovat harvinaisempia kotipuutarhassa. Kuitenkin, mitä kutsutaan leinikki, on vilkas lisä puutarhan kukkiisi. Se toimii parhaiten talvella, kun se voi nauttia auringosta. Rakastamme tätä omituista talvikasvia, joka voi saada hymyn kenen tahansa kasvoille.

Upeasti kukkiva talvikasvi

värikkäitä ja kestäviä talvikasveja ranunculus

Holly

Holly on perimmäinen talvikasvi, joka levittää joulun iloa. Onneksi tämä kasvi on erittäin kestävä ja kestää kovia talvilämpötiloja, ja se palkitaan valkoisilla kukilla keväällä. Jos haluat hollyä, jolla on klassinen punainen ja vihreä ilme, sinun on varmistettava, että istutat naisellisen lajikkeen, koska vain naisellinen holly marjoittaa.

Voit myös nauttia punaisista holly -marjoista omassa puutarhassa

värikkäitä ja kestäviä talvikoljonkasveja

Japanilaiset kameliat

Japanilainen kamelia on vankka talvikasvi, jossa on upeita kukkia, jotka kukkivat talven läpi kevääseen. Ne voivat olla 1,5–5 cm korkeita ja kukkia sekä valkoisena että punaisena.

Japanilaiset kameliat luovat satumaisen tunnelman talvella

värikkäitä ja kestäviä talvikasveja japanilaisia ​​kamelioita

Klivien

Klivien, joka tunnetaan myös nimellä vyölehti, ovat loistava valinta viherhuoneelle, koska niissä on trooppinen tunnelma, mutta ne eivät tarvitse trooppista ilmastoa menestyäkseen. Etelä -Afrikkalainen kasvi viihtyy parhaiten lauhkeassa ilmastossa ja alkaa kukkia myöhään talvella. Jos haluat, että clivia kukkii tänä talvena, on suositeltavaa ostaa kypsiä kasveja, muuten saatat joutua odottamaan muutaman vuoden ensimmäistä kukintaa.

Trooppinen nuotti

värikkäitä ja kestäviä talvikasveja clivia

Koriste ja lehtikaali

Koristekasvit ja lehtikaali ovat kaikkein kestävimpiä kasveja. Jotkut voivat sietää jopa pakkasta. Jos valitset erilaisia ​​koristekaaleja, se tuo puutarhaan kauniita värejä ja rakennetta. Jos kuitenkin haluat kasviksia, joita voit käyttää salaatteihin ja muhennoksiin, sinun on valittava eri lajike. Hyvä uutinen on, että pieni pakkanen tekee kaalista vain maukkaampaa.

Koristekaali tekee värikkäästä talvipuutarhasta

värikkäitä ja kestäviä talvikasveja koristekaali ja lehtikaali

Bluestars

Scilla, joka tunnetaan myös nimellä squill, on täydellinen helppohoitoinen kukka, joka tuo rauhaa viherhuoneeseesi. Kauniisti värjätyt kukat ovat erittäin kestäviä.

Herkkä kurkku menestyy myös talvella

värikkäitä ja kestäviä talvikasveja

Orvokki

Tämä monivuotinen suosikki tekee varmasti upean lisäyksen viherhuoneeseen tai kukkalaatikkoon. Orvokit kasvavat parhaiten auringossa osittain varjossa ja niitä on saatavana eri väreissä – auringon keltaisesta dramaattiseen violettiin. Tämä talvikasvi voi kukkia jo joulukuussa – täydellinen vieraiden toivottamiseen!

Se ei kuitenkaan toimi ilman orvokkeja!

värikkäitä ja kestäviä talvikasveja

Monkshood

Näissä kirkkaissa kukissa näyttää olevan niin paljon iloa ja toivoa. Siksi uskomme, että ne ovat mukava lisä talvipuutarhaasi ja ilahduttavat sinua myös harmaimpina päivinä.

Monkshoodilla on kauniita keltaisia ​​kukkia

värikkäitä ja kestäviä talvikasveja Monkshood

Daylily

Päivänliljat menestyvät myös kylmissä lämpötiloissa ja kasvavat yhä suuremmiksi joka vuosi. Tämä kasvi on saatavana eri muodoissa, väreissä ja koossa, ja se voi piristää puutarhaasi kylmimpien kuukausien aikana.

Päivänliljojen vihreät lehdet virkistävät huomattavasti ulkoaluetta

värikkäitä ja kestäviä talvipäivän liljakasveja

Algerian iiris

Algerian iiris voi alkaa kukkia jo marraskuussa ja tuo makean tuoksun puutarhaan koko talven. Nämä kukinnat tarvitsevat täyttä aurinkoa kirkastaaksesi viherhuoneesi.

Algerian iiris kukkii vuoden kylmimpinä kuukausina

värikkäitä ja kestäviä talvikasveja Algerian iiris