5 mehiläisystävällistä monivuotista, jotka tukevat mehiläisiä ja antavat puutarhalle enemmän kukkia

Mehiläiset kuolevat! Valitettavasti se on täysin varmaa. Se riippuu niin paljon ahkerasta hyönteisestä, esimerkiksi yli kolmanneksesta ruoastamme. Mehiläiset pölyttävät yli 80% kaikista Saksan kasveista. Tämä sisältää paitsi kaikki hedelmäpuut ja marjat, myös erittäin tärkeät yrtit, pensaat ja muut puut. Olisi todellinen katastrofi koko ekosysteemille, jos mehiläiset kuolevat edelleen. Onneksi jokainen meistä voi tehdä asialle jotain edistääkseen ja pelastaakseen näitä hyödyllisiä pieniä eläimiä. Yksi yksinkertaisimmista toimenpiteistä on istuttaa mehiläisystävällisiä perennoja ja kukkia puutarhaan tai parvekkeelle. Tänään esittelemme sinulle viisi suosikkiamme. Katso niitä ja etsi muita kauniita kasveja, joita mehiläiset voivat käyttää ruokalähteenä.

Mehiläisystävälliset monivuotiset kasvit ovat pääasiassa alkuperäisiä kasveja

mehiläisystävälliset perennat ditel

Miksi mehiläiset todella kuolevat sukupuuttoon??

Mehiläiset ovat paitsi ahkera ja hyödyllinen, ne ovat myös melko herkkiä. Valitettavasti näillä erittäin tärkeillä hyönteisillä on monia luonnollisia vihollisia, kuten varroa -punkki, jotka aiheuttavat ongelmia. Mehiläisten sukupuuttoon liittyvät todelliset syyt johtuvat ihmisen toiminnasta.

Perinteisessä maataloudessa käytettävillä valtavilla torjunta- ja rikkakasvien torjunta -aineilla on vakavia seurauksia mehiläisille. Erityisesti neonikotinoidit osoittautuvat kohtalokkaiksi hyönteisille. Ja ikään kuin tämä ei riittäisi, monokulttuurien alueet, jotka eivät ole tai ovat vain lyhytaikaisia ​​ravinnonlähteitä mehiläisille, kasvavat jatkuvasti. Ilmeinen esimerkki tästä on rypsi. Tämä monokulttuuri soveltuu osittain mehiläisten ruokaan, mutta vain kukkia huhtikuusta toukokuuhun. Jälkeenpäin valtavat rypsipellot ovat vain mehiläisten tyhjää aluetta, joka on myös ruiskutettu runsaalla torjunta -aineella.

Mehiläiset puolestaan ​​tarvitsevat enemmän biologista monimuotoisuutta eivätkä suihkuttamista

kauniita mehiläisystävällisiä perennoja puutarhassa

Viisi mehiläisystävällistä perennasta, jotka kukkivat maaliskuusta lokakuuhun

Jos olet luomassa mehiläisystävällistä puutarhaa, sinun on ehdottomasti huomattava, että se kukkii kauniisti alkukeväästä syksyn puoliväliin. Tämä tarkoittaa sitä, että monivuotisten ja kukkien kukintojen pitäisi yleensä olla porrastettuja ja tällä tavalla kyettävä tarjoamaan mehiläisille välttämätöntä nektaria maaliskuusta lokakuuhun. Samalla se on win-win-tilanne, koska paitsi mehiläiset hyötyvät siitä. Näin varmistat hedelmäpuillesi ja vihanneksillesi riittävän pölytyksen ja siten runsaamman sadon kesällä ja syksyllä. Olemme valinneet seuraavat viisi mehiläisystävällistä monivuotista kukkia eri kuukausina, kuten edellä on selitetty.

# 1 talvi (Eranthis hyemalis)

mehiläisystävälliset perennat talvehtiva eranthis hyemalis

Se on upea varhainen kukinta. Kasvi näyttää sen herkät, keltaiset kukat jo helmikuussa, eikä sitä kutsuta turhaan. Tämä mehiläisystävällinen kasvi on kotoisin Etelä-Euroopasta, ja se on rikas, varhainen ravinnonlähde mehiläisille, kimalaisille ja muurahaisille. On kuitenkin otettava huomioon, että talvi ei missään tapauksessa sovellu kulutukseen, koska kasvi on myrkyllistä ihmisille.

# 2 Seed Esparsette (Onobrychis viciifolia)

mehiläisystävälliset perennat Onobrychis viciifolia saat esparsette

Toukokuun alussa voi nähdä myös Saat-Esparsetten kukkien loiston. Pehmeät vaaleanpunaiset kukat pysyvät sitten kesäkuun puoliväliin asti ja tarjoavat mehiläisille runsaasti nektaria ja siitepölyä. Kasvi soveltuu erityisen hyvin erittäin aurinkoisiin puutarhoihin, vaikka ne olisivatkin suhteellisen kuivia. Se on melko helppo hoitaa ja samalla parantaa maaperän laatua.

# 3 kultainen balsami (Monarda didyma)

mehiläisystävälliset monivuotiset kasvit balsami monarda didyma

Tämä kaunis monivuotinen kasvi liittyy muihin mehiläisystävällisiin monivuotisiin kasveihin, kuten intian nokkonen, mehiläinen balsami, hevosen minttu tai villi bergamotti. Sen kukat ovat punaisia ​​tai vaaleanpunaisia ​​ja näkyvät kesäkuusta syyskuuhun. Kultainen balsami on kestävä ja pitää aurinkoisista tai osittain varjostetuista paikoista. Maaperän sanotaan olevan runsaasti humusta, mutta tyypiltään se voi olla hiekkaista tai savista. Kultaista balsamia voidaan käyttää jopa leikkokukkana ja sen lehtiä voidaan käyttää myös timjamin korvikkeena keittiössä.

# 4 kultapiikki (Solidago virgaurea)

goldenrod Solidago spec. mehiläisystävälliset monivuotiset kasvit

Kultapiikki koristaa puutarhaasi myös upeilla kultaisilla aksentteilla kesäkuusta syyskuuhun. Panicle-muotoiset kukat houkuttelevat paitsi kiireisiä mehiläisiä myös monia muita hyödyllisiä pölyttäjiä, kuten kimalaisia, ampiaisia ​​ja perhosia. Kultapiikille aurinkoisempi, sen parempi. Se pitää ravinteista, hiekkaisesta maaperästä ja on erittäin helppo hoitaa.

Ole varovainen ostaessasi! Katso aina kultaharjan lajiketta. Älä koskaan osta niin sanottua kanadalaista tai jättiläistä kultaista sauvaa, koska näitä kasveja pidetään invasiivisina ja ne voivat syrjäyttää alkuperäisiä kasveja.

# 5 tytön silmä (coreopsis)

mehiläisystävällinen perennat coreopsis tytön silmä

Tämä herkkä kukkakauneus on kotoisin Pohjois- ja Etelä -Amerikasta. Täällä olevista suosikeistamme se kukkii pisimpään, pitkälle lokakuuhun. Tyttöjen silmät tuntuvat mukavimmilta, kun on paljon aurinkoa ja ravinteikkaassa maaperässä. Ne myös sietävät kuivuutta suhteellisen hyvin, mutta tuskin ollenkaan vettä. Ihanteellinen istutusaika on nyt keväällä, mutta voit käyttää kasveja myös myöhemmin kesällä täyttämään tyhjät tilat puutarhan sängyssä.

Alta löydät lisää mehiläisystävällisiä perennoja, jotka rikastavat puutarhaasi entisestään ja tekevät siitä todellisen mehiläisparatiisin.

Balkanin nostureita

balkanilainen cranesbill mehiläisystävällinen monivuotinen

Monivuotinen fuksia

mehiläisystävälliset perennat fuksia

Snapdragons

mehiläisystävälliset perennat snapdragons Antirrhinum sp.

Aurinkohatut (Echinacea)

mehiläinen ystävällinen monivuotinen aurinkohatut echinacea

Upea kynttilä (Gaura)

mehiläisystävälliset monivuotiset kasvit wandflower upea kynttilä

Foxglove -monivuotiset kasvit

sormustimet Digitalis sp. mehiläisystävälliset monivuotiset kasvit

Heather

kanerva mehiläisystävälliset monivuotiset kasvit

Lupiinit

lupiinit mehiläisystävällisiä monivuotisia

Verhoilu phlox

tyyny phlox mehiläisystävälliset perennat

Salvia monivuotiset kasvit

salvia mehiläisystävällisiä monivuotisia

Hämähäkin kukat

hämähäkin kukat mehiläisystävälliset perennat Cleome sp.

Verbena

verbena verbena mehiläisystävälliset perennat puutarhakasvit

Wasserdost

wasserdost mehiläisystävällisiä perennoja

Lähes kaikki kotimaiset yrtit ovat mehiläisystävällisiä monivuotisia

yrttitarha mehiläisystävällinen perennat laventeli salvia valkosipuli