Aja myyrä pois: näillä vinkeillä pääset eroon siitä pitkällä aikavälillä!

Moolit ovat outoja eläimiä, jotka viettävät lähes koko elämänsä maan alla. Euroopan myyrä (Talpa europaea) on ainoa laji, jota esiintyy tässä maassa ja yleensä Keski -Euroopassa ja joka usein saa puutarhanhoitajat epätoivoon. Vaikka eläimet eivät todellakaan kuulu tuholaisiin, mutta ovat itse asiassa varsin hyödyllisiä, nurmikot ja kukkapenkit, joissa on lukuisia myyrämäitä, eivät näytä erityisen kauniilta. Jos kohtaat saman ongelman ja etsit vinkkejä myyrän ajamiseen, olet tullut oikeaan paikkaan. Annamme sinulle tärkeitä tietoja seuraavilla riveillä ja näytämme sinulle yksinkertaisia ​​tapoja päästä eroon ärsyttävistä hiiren heitteistä kolhuista pysyvästi.

Ahkeralla hyönteissyöjällä ei ole liiketoimintaa omassa puutarhassaan

aja myyrä pois nurmikolta

Mooli on lajien suojelun alainen

Saksan myyrät ovat olleet useiden vuosien ajan lailla suojattuja hyönteisten syöjinä. Siksi sinun ei pidä tappaa tai vahingoittaa heitä missään olosuhteissa. Kaikki elävät ansat tai vastaavat ovat ehdottomasti kiellettyjä. Joten jos et halua, että puutarhassa olevalla nurmikolla olisi epämiellyttäviä maankuoppia, sinun pitäisi keksiä vaarattomampia menetelmiä ja keinoja ja ajaa myyrä pois.

Vaikka kaivautuvat eläimet tuskin näkevät, niiden muut aistielimet ovat erittäin kehittyneet. Tämä tekee heistä erittäin herkkiä melulle, hajuille ja tärinälle. Erityisesti hienon, pitkänomaisen nenänsä ja monien herkkien viiksenkarvojensa ansiosta myyrät havaitsevat kaikki häiritsevät ilmiöt. Tällä tavalla he voivat häiritä ja ajaa pois.

Moolit kuluttavat suuren määrän tuholaisia ​​päivittäin

Taistele myyrää yksinkertaisilla keinoilla puutarhassa

Aja mutit pois yksinkertaisilla kodin korjaustoimenpiteillä

Jotkut kotona jo olevat luonnolliset korjaustoimenpiteet kykenevät säännöllisellä käytöllä ajamaan myyrät pois kiinteistöstäsi kestävällä tavalla. Nämä ovat pääasiassa niitä, jotka tuoksuvat erittäin voimakkaalle ja epämiellyttävälle. Valkosipuli, pilaantunut, hapanmaito, nokkonen tai koiruoho sekä etikka ja alkoholi ovat tehokkaimpia näistä. Koiran- ja hevoskarvalla sekä elämän puun oksilla on pelottava vaikutus ei -toivottuun puutarhan asukkaaseen ja ne voivat ajaa ne pysyvästi pois. Kaikki nämä on parasta tulpata tai kaataa maan kumpujen alla oleviin reikiin ja niin usein kuin mahdollista. Voit tehdä tämän lapioimalla pois hienon mureneen maan, joka on kaivettu etukäteen. Voit käyttää tätä erityisesti kasvatettaessa nuoria kasveja, koska se on erityisen ravitsevaa.

Saat täydellisen ruukkukentän myyrämäeltä

Taistele myrkkyä ravitsevaa maaperää vastaan

Vesiletkusta on toisaalta vähän apua, ja se on jopa haitallista myyrän ajamisessa pois. Toisaalta myyrät ovat hyviä uimareita, ja toisaalta he rakastavat erityisesti lieroja ja pieniä etanoita, jotka asuttavat kostean maan massaan viimeistään muutaman päivän kuluttua. Nämä houkuttelevat ehdottomasti varmuudella myyrän takaisin puutarhaan. Tulos: paljon uusia maapalloja.

Aja myyrät pois melulla ja tärinällä

Jotkut laitteet ovat jo saatavilla erikoisliikkeissä, kuten myyräpelkoinen aurinkolaite, jonka pitäisi ajaa myyrät pois ääniaalloilla. Intohimoisten puutarhureiden lukuisissa kenttäraporteissa mielipiteet jakautuvat usein tästä. Jotkut eivät ole ollenkaan tyytyväisiä tuloksiin ja toiset vannovat hyviä tuloksia. Voit myös jäljitellä tämän laitteen periaatetta joko hautaamalla tyhjät pullot maahan kaulaan asti (tuuli luo ominaista värähtelyä) tai asettamalla kotitekoisia tuulimyllyjä ja tuulikelloja myyräreikiin. Voit myös ripustaa metalliesineitä, jotka tuottavat ylimääräistä melua.

Tinapurkit ja muovisäiliöt puupalikoilla ovat myös hyvä idea

Taistele myyrää vastaan ​​ilman kemikaaleja

Säännöllinen nurmikon leikkaaminen, esimerkiksi robottiruohonleikkurilla, opettaa myös paljon myyrien ajamisesta nurmikolta. Eläimet tuntevat olonsa erityisen hämmentyneiksi ja etsivät pian etäisyyttä.

Kissat ja koirat metsästävät myyrää ja ovat myös erityisen tehokkaita ajamaan sitä pois, vaikka eivät syö sitä. Toisin kuin sen luonnolliset saalistajat – kivi näätä, kettu ja napa, sekä petolintuja, kuten pöllö ja hiirihaukka, jotka ovat aina iloisia tällaisesta saalista. Siksi sinun pitäisi luoda näille eläimille riittävät olosuhteet, kuten piilopaikat ja ahvenet, ja houkutella ne puutarhaan. Näin varmistat luonnollisen tasapainon etkä riko luonnonsuojelulakia.

Kissat auttavat ajamaan myyrät pois

aja pois kissa kissan kanssa

Kokeile näitä yksinkertaisia ​​keinoja ja menetelmiä ja aja suojattu eläin pois omaisuudestasi täysin luonnollisella ja kestävällä tavalla. Pidämme peukkuja ja toivotamme paljon puutarhan iloa myös tänä kesänä!

Myös myyrän ajaminen on vaaratonta

myyrä ajaa pois yksinkertaisin keinoin

Käytä ravinteikas maaperä myyrämäistä kasveillesi ja kukillesi

Taistelevat myyrää puutarhassa

Varsinaiset tuuletusaukot myyräkäytäville sijaitsevat maan kumpuissa

aja pois myyrä ja käytä maata

Puutarhafleece on myös tehokas tapa sängyille

yksinkertaiset menetelmät myyrän karkottamiseksi