Bambu huonekasvi on kestävä ruukkukasvi: tietoa ja hoitovinkkejä

Nimeä bambu käytetään yli tuhannella kasvilajilla. Luonnossa jotkut näistä lajeista voivat saavuttaa yli 15 metrin korkeuden. On kuitenkin mahdollista kasvattaa tiettyjä bambutyyppejä sisäkasveina. Kultainen bambu (Phyllostachys aurea) on yksi näistä lajeista. Tässä bambusta valmistetussa huonekasvissa on vaaleanvihreät, pystysuorat varret, jotka muuttuvat kultaisiksi iän ja auringonvalon vaikutuksesta. Sen kapeat, lanssinmuotoiset lehdet kasvavat ryhmissä lyhyillä varsilla varresta. Kasvi kasvaa nopeasti ja voi levitä helposti puutarhaan. Siksi on parasta istuttaa ne ruukkuun. Jos haluat tietää enemmän, lue vain …

Phyllostachys aurea on tyypillinen bambu huonekasvi

Bambu huonekasvi Phyllostachys aurea Talon kasvit ja bambulajit

Jotkut bambutyypit menestyvät ruukkukasveina

Phyllostachys aurea

Bambu huonekasvi Phyllostachys aurea Bamboo -lajit

Miten bambusta huonekasveja hoidetaan oikein??

Bambu on yleensä helppohoitoinen, kestävä kasvi. Sillä on harvoin ongelmia tuholaisten tai sairauksien kanssa eikä yleensä tarvitse karsia. Säännöllisellä kastelulla ja lannoitteella on siis tärkeä rooli bambu -huonekasvissa. Jotta bambukasvit pitävät maaperän kosteudesta, sinun on kasteltava konttikasvi vähintään kerran viikossa.

Nauti bambun luonnon kauneudesta omassa kodissasi

Bambu huonekasvi Phyllostachys aurea hoitaa bambua

Bambu on kestävä ja helppohoitoinen kasvi

Bambu huonekasvi Phyllostachys aurea Bambulajien hoito

valo

Bambu suosii aurinkoista paikkaa osittain varjoon. Liian paljon varjoa voi aiheuttaa heikon kasvin, joka ei pysty hyödyntämään kaikkia mahdollisuuksiaan tai kehittämään loistavaa väriä. Aseta bambu huonekasvi kirkkaimman ikkunan viereen ja kierrä ruukkua noin joka viikko varmistaaksesi, että kaikki kasvin puolet saavat tarpeeksi valoa.

lattia

Tämä kasvi sietää monenlaisia ​​maaperätyyppejä, mutta mieluummin orgaanisesti rikas maaperä, jolla on hyvä kuivatus. Korkealaatuisen kaupallisen ruukkumaan tulisi sopia hyvin konttilajeille.

Tämän tyyppinen bambu toimii hyvin sekä ulkona että sisällä

Bambu huonekasvien säiliökasvien hoito

vettä

Kultainen bambu sietää kuivuutta ja voi samalla käsitellä kosteaa maaperää lyhyen aikaa. Juuret voivat kuitenkin mädäntyä. Kasvilla tulisi olla ihanteellisesti tasaisesti kostea maaperä. Testaa maaperää työntämällä sormesi tuumaan tai kahteen ja kastamalla sitä, kun se tuntuu kuivalta. Älä koskaan anna maaperän kuivua kokonaan. Talvikuukausina sinun on kuitenkin käännettävä kastelua hieman takaisin.

Etsi aurinkoinen paikka ja kastele bambu -huonekasveja säännöllisesti

Phyllostachys aurea bambu huonekasvi

Lämpötila ja kosteus

Tämä bambutyyppi tunnetaan kylmyydestä. Se kestää jopa -15 asteen lämpötiloja lyhyen aikaa. Kylmä sää voi kuitenkin aiheuttaa sen, että kasvi irtoaa lehdistä ja lopulta kuolee. Kasvi viihtyy tyypillisissä sisätiloissa 15 ja 27 asteen välillä. Pidä ne poissa kylmästä vedosta, esim. B. ilmastointijärjestelmästä sekä kuivasta lämmitysilmasta. Nämä kasvit suosivat melko kosteaa ilmaa, mutta voivat myös sietää kuivuutta sisätiloissa niin kauan kuin kastat niitä hyvin.

Voidaan käyttää myös parvekekasveina

Bambu Phyllostachys aurea Bamboo -lajit huonekasvit

lannoite

Säilyttääksesi optimaalisen ravinteiden määrän konttilaitoksesi maaperässä, lannoita bambusta valmistettu huonekasvi kerran kuukaudessa tasapainoisella nestemäisellä lannoitteella. Noudata annettuja ohjeita. Orgaanisen kompostin sekoittaminen maaperään voi myös auttaa varsinkin keväällä kannustamaan kasvien terveeseen kasvuun.

Luonnollinen yksityisyys ja aurinkosuoja bambukasveista

Bambu huonekasvi Phyllostachys aurea Bambulajit terassi yksityisyyden suoja

Bambun istutus ja uudelleenistutus

Jos sinulla on pieni bambukasvi, valitse kukkaruukku, joka on vähintään 12 tuumaa leveä ja syvä. Valitse raskaasta materiaalista valmistettu kattila ankkuroidaksesi bambukangon painon. Voit jopa laittaa kiviä tai soraa maahan, jos sinusta tuntuu, että säiliö ei ole tarpeeksi tukeva kasvin painon kestämiseksi. Varmista myös, että astiassa on tarpeeksi tyhjennysreikiä.

Ei ole mikään salaisuus, että bambukasvit kasvavat melko nopeasti 

Bambu huonekasvi Phyllostachys aurea bambu kasvi

Aseta juuripallo ruukkuun ja täytä se löysällä, ravinteikkaalla ruukkumaalla. Voit myös sekoittaa kompostia tässä vaiheessa, jos haluat edistää kasvua. Vesi sitten bambu hyvin.

Sinun on todennäköisesti siirrettävä bambusi isompaan ruukkuun joka vuosi tai kaksi sen jälkeen, kun juuret ovat levinneet koko ruukkuun ja näet, että ne tulevat ulos pohjan reikistä tai tarttuvat maaperästä yläreunassa. Älä jätä kasveja liian pieneen ruukkuun liian kauan tai se ei saa tarpeeksi ravintoaineita pysyäkseen terveinä.

Haluaisitko yhden Tilaa bambu huonekasvi?

Bambu huonekasvi Phyllostachys aurea Bambu kylpyammeessaBambu huonekasvi Phyllostachys aurea bambu Bambu huonekasvi Phyllostachys aurea bambuhoito