Geraniums – kestävää kauneutta puutarhaan ja parvekkeelle

Jos ajat Saksan läpi kesäkuukausina, olet varmasti vaikuttunut lukemattomien puutarhojen ja parvekkeiden värikkäästä luonnonkauneudesta. Eri kukkien väreissä ja muodoissa olevat pelargoniat koristavat ulkotiloja eri puolilla maata. Niiden luonnollisesta viehätyksestä voi nauttia pitkään, toukokuusta syyskuun loppuun. Tulee hyvin selväksi, että saksalaiset luottavat klassikoihin ja todella osaavat hoitaa suosituimpia puutarha- ja parvekkeitaan. Pelargoniat ovat epäilemättä suosituimpia kauniita kukkia. Sen valtava kukinta muuttaa jokaisen puutarhan ja parvekkeen värikkääseen hyvinvoinnin keitaan. Ne kasvavat laatikoissa, kylpyammeissa tai ruukuissa, joitain lajikkeita voitaisiin kasvattaa myös sängyissä. Jos olet näiden kauniiden kukkien fani, voit löytää tänään paljon enemmän mielenkiintoisia asioita pelargonioista. Raportoimme käytännön vinkkejä heidän hoitoonsa seuraavassa artikkelissa. Oletko jo utelias? Aloitetaan sitten!

Nämä ovat pakollisia kohteita jokaisessa saksalaisessa puutarhassa

kukkaruukkuissa olevat pelargoniat koristavat portaita

Mielenkiintoisia faktoja geraniumeista

Näitä värikkäitä puutarha- ja parvekekasveja kutsutaan kansanpelargonioiksi, mutta niiden oikea nimi on pelargonium (latinalaisesta sanasta pelargonium). Upeat kasvit ovat alun perin peräisin Etelä -Afrikasta ja kasvitieteellisestä näkökulmasta ne kuuluvat suureen kurpitsasukuun, latinalaiseen Geraniaceae.

Tieteelliset nimet ovat peräisin kreikan sanoista geranos (nosturi) ja pelargos (haikara). Nimeäminen viittaa tunnettuihin lintuihin ja osoittaa suhdetta kurpitsan perheeseen. Valitettavasti ei tiedetä, milloin ja miten pelargoniumit pääsivät Eurooppaan, mutta ne olivat jo siellä 1600 -luvun lopussa. Nykyään ne ovat yleisiä Välimeren alueella, mutta voivat myös nukkua hyvin meidän kanssamme. Valikoimassa on yli 250 eri lajiketta, mukaan lukien uudet. Saksassa hyvin edustetut lajikkeet on jaettu kolmeen ryhmään: roikkuvat pelargoniat (Pelargonium peltatum), pystysuorat lajit (Pelargonium zonale) ja tuoksuvat pelargoniumit.

Pelargoniat kuuluvat suuriin kurvikasvien perheeseen

pelargonioita vaaleanpunaisissa kauniissa puutarhakasveissa

Kaikki geraniumit lumoavat upeilla kukillaan eri väreissä. Näet nämä todelliset luonnonkauneudet valkoisena, vaaleanpunaisena, verisenä ja viininpunaisena tai violettina. Ne ilahduttavat silmiä ja virkistävät mieltä ja sielua. Ne kukkivat kuukausia – toukokuusta ensimmäiseen pakkaseen myöhään syksyllä. Tämä on toinen hyvä syy ihmetellä pelargonioiden kukintaa ja luonnon kauneutta koko kesän ajan. Pelargoniat kasvavat nopeasti ja tuuheina, pitkät versot, yleensä 25-40 cm. Vain roikkuvat pelargoniat muodostavat erittäin pitkiä versoja, jotka saavuttavat 150 cm. Mutta näin he tuovat kukkansa esiin ja kukkapenkit hurmaavat ohikulkijat.

Vinkkimme: Pelargonit ovat kauniita ja vaarattomia ihmisille. Mutta ne ovat myrkyllisiä joillekin eläimille! Sinun kannattaa esimerkiksi pitää jänikset, kanit, hamsterit ja marsut poissa näistä kukista!

Riippuvat pelargoniat muodostavat silmiinpistäviä kukkakaskadeja

puutarhakasvit kurjenpolvi kukkaruukussa tuo raikkautta ulkopuolelle

käyttää

Kuten juuri sanoin, raportoimme toisessa artikkelissa pelargonioiden hoitovinkkeistä. Tässä haluamme perehtyä muihin syihin niiden käyttöön puutarhassa tai parvekkeella. Ensimmäinen argumentti monille puutarhanhoidon harrastajille olisi näiden kukkien kauneus. Ne voivat epäilemättä muuttaa minkä tahansa ulkoalueen värikkääksi kukkamereksi. Ne koristavat suuria kukkalaatikoita parvekkeella ja houkuttelevat paljon katseita. Terassilla pelargonioita hoidetaan yleensä suurissa astioissa, mutta roikkuvat korit, joissa on nämä kirkkaanväriset kukat, varastavat aina esityksen. Jos haluat kaunistaa ulkoistuinalueesi, tiedät vain, mitkä parvekkeet ja puutarhan kukat voit laittaa.

Helppohoitoisia klassikoita, jotka hurmaavat

yhdistä geraniumit muiden kasvien kanssa

Pelargoniat voidaan helposti yhdistää muihin puutarhakasveihin ja ne antavat aina upean ilmeen. Ne seisovat täydellisesti verbenojen vieressä ja muodostavat henkeäsalpaavan värisen harmonian. Kukkien kuningatar, ihanan tuoksuva ruusu, ei välitä siitä, että hänen lähellä on kauniita pelargonioita. Ulkopuolella loputtomat kukkayhdistelmät ovat mahdollisia – pelargonioita voidaan yhdistää myös yrtteihin (salvia, rosmariini, laventeli) ja muihin puutarhan kauneuksiin, kuten koiranputkeen. Harrastajapuutarhurit, jotka haluavat kokeilla, voivat olla varmoja siitä, että he saavat erinomaisen katseenvangitsijan.

Pelargonioiden herkkä tuoksu pitää hyttyset ja ampiaiset poissa

puutarhakasvit valkoinen geranium kukkaruukussa

Pelargonioiden luonnollisen armon lisäksi on toinenkin argumentti niiden käytöstä parvekkeilla ja puutarhassa. On olemassa joukko näitä kukkia, joita kutsutaan tuoksuviksi pelargonioiksi. Sen kukat ovat melko huomaamattomia, mutta niiden lehdet sisältävät eteerisiä öljyjä. Niistä tulee ihana tuoksu, joka ajaa pois tuholaiset ja hyönteiset. Eli luonnon kauneudella on myös puhtaasti käytännöllisiä käyttötarkoituksia! Tällä haluamme päättää tämän päivän artikkelin ja toivottaa teille ihanaa kesää täynnä kauniita kukkia ja raikkaita tuoksuja!

Pelargoniat tuovat värikkäitä lajikkeita ulkoalueellesi

geraniumit eri väreissä ovat kauniita katseenvangitsijoita

Pelargonioiden värivalikoima on loputon

puutarhakasveja kukkaruukkuissa puutarhan ja parvekkeen koristeena

Pelargoniat kukkivat syksyn ensimmäisiin pakkasiin asti

puutarhakasveja ikkunalaudan koristeluun ulkoalueella

Tässä on klassikoita reheville ikkunalaatikoille

puutarhakasvien koristeet parran geraniumille

 Valkoisesta vaaleanpunaiseksi ja punaisesta violetiksi – pelargonioita voidaan värjätä monilla eri väreillä

geraniums eri värejä ja tyyppejä

Useimmat lajikkeet ovat pitkäkukkaisia ​​ja kestäviä

punaiset pelargoniat kukkaruukussa kaunistamassa ulkoaluetta

Geraniumit ovat ehdottomasti saksalaisten suosikki parveke ja puutarhan kukat

puutarhakasvit geranium koristaa sisäänkäynnin

Geranium -kukkapenkkien koristelu puutarhassa kivillä

puutarhakasvit Pelargonium zonale punaisena

puutarhakasvit geranium parvekkeen istutukseen