Huolehdi Dipladeniasta kunnolla ja nauti sen eksoottisista kukista

Monille se on kuin rakkautta ensi silmäyksellä. Kun näet Dipladenian kukkivan, tulet väistämättä rakastumaan trooppiseen kauneuteen. Herkät, suppilon muotoiset kukat vaaleanpunaisessa, violetissa, punaisessa, keltaisessa tai valkoisessa antavat taivaallisen tuoksun ja hemmottelevat aisteja. On ihanaa saada nämä pysyvät kukinnat omalle parvekkeelle tai terassille ja nauttia niistä joka päivä. Muuten, heidän hoitaminen ja rakastaminen ei ole niin vaikeaa. Jopa vähemmän kokeneet harrastuspuutarhurit ja jopa aloittelijat voivat helposti hoitaa niitä kunnolla. Lisätietoja siitä alla.

Todellinen juhla silmille tropiikista 

vinkkejä mandevillan parvekekasvien hoitoon

Säilytä Dipladenia parvekkeella tai terassilla

Eksoottista kukka-loistoa kutsutaan edelleen suppilon muotoiseksi kukkaksi tai Mandevillaksi brittiläisen diplomaatin Henry John Mandevillen nimen mukaan. Tämän sanotaan tuoneen Dipladenian Etelä -Amerikasta Eurooppaan ensimmäistä kertaa 1800 -luvulla.

Laitos ei kuitenkaan todellakaan aloita jalansijaa leveysasteillamme ja on nyt yksi suosituimmista kontti- ja parvekekasveista. Jotkut lajikkeet sopivat jopa huonekasveksi. Dipladenia kuuluu koiran myrkkyperheeseen (Apocynaceae). Tämä tarkoittaa myös sitä, että ne ovat hieman myrkyllisiä kaikissa kasvin osissa. Ne sisältävät maitomaista mehua, joka tekee kasvista syötäväksi kelpaamattoman.

Lemmikit ja pienet lapset on parempi pitää poissa kasvista!

dipladenian kukat

Mandevillan kasvit ovat pohjimmiltaan kiipeilykasveja ja voivat joissakin tapauksissa olla jopa 6 metriä pitkiä. Täältä voimme ostaa luonnonvaraisten lajien lajikkeita, kuten Mandevilla sanderi. Kaikilla niillä on tummanvihreät, kiiltävät ja mehukkaat lehdet, jotka voivat olla hieman karvaisia. Kuten useimmat trooppiset kasvit, Dipladenia pitää myös lämpimänä eikä ole kestävä. Poikkeuksena on chileläinen jasmiinilajike (Mandevilla laxa), joka kestää -5 ° C: n lämpötiloja lyhyen aikaa.

Täydellinen paikka Dipladenialle on aurinkoinen, lämmin ja suojattu tuulelta. Parvekkeet ja terassit etelään tai länteen ovat siksi ihanteellisia. Keskipäivän paahtava aurinko voi kuitenkin olla hieman liikaa. Kasvit pitävät kohtalaisesta kastelusta eivätkä voi kärsiä kastumisesta. Korkealaatuista, hieman hapanta maaperää pidetään erittäin sopivana. Varmista, että viemäröinti on riittävä, esim. Laattalattian pohjalla on paisutettua betonia, kiviä tai keraamisia sirpaleita. Kukinta -aikana toukokuusta syyskuuhun on myös lannoitettava joka toinen viikko sopivalla nestemäisellä lannoitteella.

Kun dipladenia tuntuu hyvältä, hän kiittää sinua runsaalla kukkien näytöllä 

mandevilla dipladenia parvekekasvi

Löydä oikea Mandevilla -lajike

Lukuisat viljellyt dipladenialajit eroavat toisistaan ​​kasvun muodon, korkeuden, kukkien värin ja joskus jopa hoidon suhteen. Jotkut ovat parempia parvekelaatikolle ja toiset sopivat paremmin ripustuskoriin. On myös joitakin, jotka voidaan järjestää kiipeilykasveiksi korkeammalle kiipeilytuelle tai jopa käyttää yksityisyysnäytönä. Omista mieltymyksistä ja olosuhteista riippuen voit valita sinulle sopivat lajikkeet hyvin varustetusta kukkakaupasta tai, mikä parasta, puutarhakeskuksesta. Anna asiantuntijoiden neuvoa sinua yksityiskohtaisesti ostaessasi. Tässä on kolme suosikkiamme Mandevillan kasveista:

“Sundaville Red” – japanilainen hybridirotu

Kontti kasvi mandevilla dipladenia parvekkeella

Mandevilla “Opale Fuchsia Flammé” – lumoaa pehmeällä vaaleanpunaisella

dipladenia hoito vinkkejä parveke

Mandevilla Diamantina “Jade White” – viaton valkoinen, herkkä tuoksu

dipladenia mandevilla boliviensis valkoiset kukat

Voiko Dipladenia istuttaa puutarhaan??

Tässä maassa talvilämpötilat putoavat lähes kaikkialla alle -5 ° C, eikä edes osittain kestävä Mandevilla laxa -lajike voi sietää sitä. Siksi on parasta istuttaa dipladenia vain kukkaruukkuihin tai istutuskoneisiin. Voit sitten ylläpitää näitä paljon helpommin ja järjestää ne uudelleen tarpeen mukaan. Se tekee myös talvehtimisesta erittäin helppoa. Tietenkin, jos sinulla on finca tai loma -asunto eteläisessä maassa, voit ihailla Mandevillan kauniita kukkia melkein ympäri vuoden.

Kokeile eri lajikkeita 

parveke kasvit dipladenia mandevilla vinkkejä

Mitkä kasvit voidaan yhdistää Dipladenian kanssa?

Mandevillojen parhaat kumppanit ovat kasvit, joilla on samanlaiset hoitotarpeet. Voit esimerkiksi istuttaa pelargonioita eksoottisten kasvien kanssa erittäin onnistuneesti. Mutta verbenat, koriste -salvia ja neilikka ovat myös parhaita dipladenian seurakasveja. Jotkut ruohot ja vihreät kasvit tekevät myös hyvän yhdistelmän Etelä -Amerikan kukkakuningattaren kanssa. Purslane ja sarat ovat joitain yleisimpiä näistä. Voit tietysti kokeilla sitä myös muiden kanssa.

Kasvien yhdistelmä näyttää upealta etenkin roikkuvassa korissa

riippuva kori mandevilla dipladenia

Kuinka voit talvehtia Mandevillan?

Sinun pitäisi tuoda Dipladenia talviin ennen ensimmäistä pakkasta tai vielä paremmin syyskuun puolivälissä / lopussa. Valoiset, lämmittämättömät huoneet tai talvipuutarha sopivat tähän. Täydelliset lämpötilat talvehtimiseen ovat 5 ° C – 15 ° C. Tänä aikana kasvit ovat tauolla, ja niitä tulisi kastella vain harvoin. Lannoitus peruutetaan kokonaan. Sinun tulee silloin tällöin tuulettaa ja varmistaa riittävä kosteus.

Onnistuneen talvitauon jälkeen mandevillat kukkivat yleensä vielä runsaammin

Säilytä kaunis mandevilla

Dipladenian tuholaiset ja taudit

Periaatteessa, jos sitä hoidetaan oikein, kasvi on melko vastustuskykyinen sairauksille ja tuholaisille. Mutta jos hoito -olosuhteet eivät ole kunnossa jonkin aikaa, kirvat tai ärsyttävä valkoinen perhonen voivat hyökätä Mandevilla -kasveihin touko -kesäkuussa. Joskus ruokalajit tai hämähäkkipunkit saastuttavat edelleen Dipladenian lehtiä, varsinkin talvella, kun on liian pimeää tai ilmankierto ei toimi kunnolla. Jos haluat pärjätä ilman kemiallisia hyönteismyrkkyjä, voit ajaa kutsumattomat vieraat pois luonnollisilla keinoilla, kuten nokkoslannalla tai miedolla saippualiuoksella. Vahvan karsinnan aikaisin keväällä pitäisi ratkaista ongelma yhtä radikaalisti. Löydät vielä lisää vinkkejä tähän liittyen artikkelistamme: “Taistele kirvoja luonnollisesti”.

Rakkaalla hoidolla Mandevillan kasvit näyttävät aina uskomattoman kauniilta

dipladenia parvekkeen hoitoon

Valitse täydelliset kumppanikasvit dipladeniallesi!

madevillan yhdistelmäkonttitehdas

Tarjoa eksoottisille runsaasti aurinkoa kesällä 

Säilytä dipladenia mandevilla oikein

Voit rakentaa sopivan kiipeilytuen itse bambutikkuista

kiipeilyapu dipladenia mandevilla

Istuta kasvit heti oston jälkeen, jos ne ovat pienissä kukkaruukkuissa 

sundaville -lajikkeen dipladenia -kasvi

Dipladenienista tulee yksinkertaisesti värikkäitä katseenvangitsijoita kaikkialla 

Säilytä mandevilla terassilla


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80