Hydrangeas – houkutteleva aksentti jokaisessa puutarhassa

”On hyödyllistä ympäröidä itsesi värillisillä asioilla. Mikä miellyttää silmää, virkistää mieltä ja mikä virkistää mieltä, virkistää kehoa ”, amerikkalainen toimittaja Prentice Mulford (1834-1891) sanoi kerran. Kuinka pidät tästä lainauksesta? Haluatko virkistää mielesi ja kehosi? Sitten voit ottaa yllä kirjoitetun ajatuksen ja ympäröidä itsesi värikkäillä puutarhan kukilla. Nämä tuovat erityisiä värisävyjä ulkoalueellesi ja antavat mielesi usein vaeltaa. Kuten tavallista, kaikilla puutarhanhoidon harrastajilla on kädet täynnä keväällä ja kesän alussa. Juuri tänä aikana kaikki kukkafanit yrittävät tehdä puutarhastaan ​​mahdollisimman kauniin. Sitten voit nauttia luonnon värikkäästä kauneudesta kuukausia. Haluatko nähdä tämän rajoittamattoman viehätyksen kaikilla aisteillasi ja kokea sen läheltä? Olet ilmeisesti tullut oikeaan paikkaan täällä, koska tänään näytämme sinulle, kuinka voit tehdä tämän värikkäillä hortensioilla.

Pysy mukana ja anna itsesi inspiroida uutta puutarhasuunnittelua!

 Ehkä tarvitset epätavallisia aksentteja ulkoalueellesi?

puutarhakasvit epätavallisia ideoita puutarhan yksityisyyden suojaamiseksi

Mielenkiintoisia faktoja hortensioista

Hortensiat ovat meiltä kysyttyjä puutarhakukkia, jotka erottuvat houkuttelevista kukistaan. Nämä on värjätty kaikilla mahdollisilla luonnollisilla sävyillä. Hortensiat kasvavat jopa 2 metriä korkeissa pensaissa tai kiipeilykasveina. Maailmassa tunnetaan noin 80 lajia, jotka ovat hyvin levinneet Kaukoidässä, Etelä- ja Pohjois -Amerikassa ja nyt myös Euroopan lämpimillä alueilla.

Sen kasvitieteellinen nimi Hydrangea tulee kreikasta ja voidaan kääntää saksaksi kuten “vesikannu”. Saksalainen nimi tulee latinalaisesta sanasta “hortus”, joka tarkoittaa jotain “puutarhaa”. Valitsitpa minkä nimen tahansa, yksi asia on tärkeä: nämä vaikuttavat puutarhan kukat tarvitsevat paljon vettä. Ne kasvavat parhaiten myös osittain varjossa puutarhassa, vaikka jotkut lajikkeet pitävät myös auringosta. Maaperän tulee olla ehdottoman kosteaa ja runsaasti humusta, pH -arvojen välillä 5 ja 6.

Hortensioiden värivalikoima ei jätä melkein mitään toivomisen varaa

Puutarhakasvit hortensiat eri väreissä upeana puutarhan koristeena

Mielenkiintoinen asia näistä upeista kukista on se, että niiden väri riippuu maaperän pH: sta. Sopivilla lannoitteilla voit muuttaa puutarhamaan pH -arvoa ja saada kukkia uusissa väreissä. Periaatteessa nämä puutarhan kaunottaret kukkivat toukokuun lopusta kesäkuun puoliväliin (säästä riippuen) ja kukinta kestää syyskuuhun. Kukat ovat pallomaisia ​​ja niiden herkät lehdet ovat väriltään valkoisesta vaaleanpunaiseen violettiin ja laventeliin. Kun maaperän pH on alhainen, hydrangeas voi olla sininen. Näiden houkuttelevien puutarhan kukkien koko värivalikoima jättää vähän toivomisen varaa ja muuttaa hortensiat todelliseksi herkuksi silmille ja sielulle.

Siniset hortensiat ovat heti havaittavissa, ne herättävät aina huomiota

Luo hortensiapuutarha kauniilla puutarhakasveilla

Vinkkejä hydrangeasille

Ennen kuin siirrymme hoitovinkkeihin, haluamme korostaa uudelleen: Saksassa on lukuisia hydrangea -lajikkeita, jotka kasvavat hyvin ja ovat kysyttyjä puutarhan kukkia koko maassa. Suosituimpia hortensioita ovat viljelijän hortensiat (Hydrangea macrophylla), lajike “Endless Summer”, pallohortensiat (Hydrangea arborescens), panicle -hortensiat (Hydrangea panicolata), tammenlehtihortensiat (Hydrangea quercifolia) tai lautashortensiat (Hydrangea serrata). Jos haluat tehdä talosi julkisivusta erityisen katseenvangitsijan, voit istuttaa kiipeilyhortensian (Hydrangea petiolaris) talolle ja antaa sen kiivetä metrin korkeuteen. Ennen kuin valitset tietyn lajikkeen, suosittelemme, että tutustut yksityiskohtaisesti sen ominaisuuksiin ja hoitoon.

Muutoin seuraavat hoitovinkit koskevat kaikkia hortensialajeja:

-Valitse osittain varjostettu paikka hydrangeasillesi;

– Tarvitset kostean ja humuspitoisen maaperän;

– Hortensian hoidon perussääntö on: kastella päivittäin ja lannoittaa kahden viikon välein;

– Maaperän eri pH -arvot johtavat kukkien eri väreihin. Arvot ovat välillä 5 ja 6. Siniset hortensiat viihtyvät happamassa maaperässä;

– Pensaat on leikattava keväällä. Saat lisätietoja tästä oheisesta videosta.

– Hortensioita voidaan levittää pistokkailla alkukesästä;

– Hanki kauniit puutarhan kukat tarvittava talvisuoja! Jos pakkanen jatkuu, voit peittää ne kuusenoksilla tai talvifleeceillä;

– Erikoisliikkeistä löydät valmisteita, jotka suojaavat sairauksilta ja tuholaisilta.

Värikkäät hortensiat muuttavat kesäpuutarhasi todelliseksi kukkamereksi

Ulkoaluetta koristavat eri väriset hortensiat

Upea sisustus sekä sisälle että ulos

Hortensiat erottuvat missä tahansa ulkoalueella suurilla pallomaisilla kukillaan ja valtavalla värivalollaan. Ne ovat täydellinen koriste osittain varjostetuille ja hyvin suojatuille paikoille. Voit käyttää upeita pensaita talon kasvinauhoissa tai istuttaa ne ryhmissä. Nämä luonnonkauneudet kasvavat myös ruukuissa ja koristavat lukuisia terasseja ja parvekkeita kaikkialla Saksassa. Niiden koristeellinen arvo tulee myös omakseen talossa. Upeat kukat, jotka on järjestetty suureen maljakkoon, ovat paras koriste omille neljälle seinällesi. Kukkia voidaan käyttää jopa kuivina koristeena. Joten anna mielikuvituksesi valloittaa ja keksit varmasti paljon uusia ideoita hortensioiden kanssa!

 Hyvin suojattu paikka talon seinällä on täydellinen paikka puutarhan kauneudelle

puutarhan kasvit hortensia valkoisena kaunistaa ulkopinta

Tuo värisävy taloon värikkäillä hortensioilla maljakoissa!

puutarhakasvit hortensiat maljakossa koristavat kodin

Hortensiat konttilajeina koristavat parveketta ja terassia

Hortensiat säiliökasvina koristavat parvekkeita ja terasseja

 Hydrangea -pensaat saavuttavat noin 2 metrin korkeuden

puutarhakasvit hortensiat Maatilahortensiat eri väreissä

 Kiipeilyhortensia (Hydrangea petiolaris) on aina silmiinpistävä

puutarhakasvit, jotka kiipeilevät valkoisella hortensialla, koristavat puutarhan aidan

 Upeat hortensiat täyttävät kesäpuutarhaasi runsaalla värillä ja hyvällä tuulella

Vaaleanpunaiset hortensiat koristavat ulkopintaa

puutarhakasvien hydrangea ulkoalueella tuo väriä ja iloa

puutarhakasvit pallo hydrangea vaaleanvihreä

puutarhakasvit hortensiat violetin sävyissä

puutarhan kasvit tuoreissa väreissä panicles hydrangea

Hortensiat koristavat puutarhan aidan

puutarhakasvit levy hydrangea valkoinen kukka

Hortensia pensaat puutarhassa iloiseen tunnelmaan