Joten rikkaruohoilla ei ole mahdollisuutta nurmikolla – tärkeää tietoa ja käytännön vinkkejä

Rakastat puutarhaasi. Jos vain nurmikon ärsyttäviä rikkaruohoja ei olisi siellä! Vaikka jotkut tämän maan yleisistä rikkaruohoista näyttävät myös kauniita kukkia, pitkällä aikavälillä niistä tulee yksinkertaisesti liikaa ja ne häiritsevät kaunista, homogeenista vihreää. Ihmetellään yhä uudelleen ja uudelleen, kuinka nämä kestävät ruohot voidaan poistaa mahdollisimman kestävästi ja ilman haitallista kemiallista kerrosta. Onneksi on olemassa joitain mekaanisia menetelmiä sekä yksinkertaisia ​​kotihoitoja, jotka auttavat meitä onnistuneesti tässä. Samalla on myös oltava varovainen siitä, miten nurmikko lannoitetaan ja kastellaan oikein. Koska säännöllinen ravinteiden puute suosii rikkaruohojen kasvua ja samalla heikentää haluttuja ruohonteriä. Vähemmän tärkeää on sekoitus siemeniä ja tapa leikata nurmikkoa. Seuraavilla riveillä on lisätietoja kaikista näistä tässä luetelluista näkökohdista.

Nurmikon rikkaruohot voidaan poistaa ilman kemikaaleja

rikkakasvien rikkaruohot nurmikolla

Mitkä ovat yleisimmät rikkaruohot nurmikolla?

Monet rikkaruohot eivät ole vain syötäviä, vaan myös erittäin terveitä. Tässä näytämme sinulle 12 rikkaruohoa, joiden pitäisi ehdottomasti olla liitutaulullasi. Yleisimmät rikkaruohot ovat periaatteessa joko yksivuotisia tai monivuotisia.

Vuotuiset rikkaruohot:

 • Valkoinen apila
 • Chickweed
 • päivänkakkara
 • Kanahirssi
 • Kunniapalkinto
 • Valkoinen hanhenjalka
 • Karvainen vaahtoyrtti

Valkoinen apila näyttää todella kauniilta, mutta se voi valloittaa nurmikon hyvin nopeasti

valkoinen apila rikkaruohoja nurmikolla

Monivuotiset rikkaruohot:

 • Ragwort
 • Puun suolaheinä
 • voikukka
 • Sarviapila
 • Pikku Braunelle
 • Pieni telakka
 • Kaavin
 • Nokkonen
 • yhteinen sohva ruoho

Nurmikolla on myös runsaasti sammalta, joka on rikkaruohoa. Yleisimpiä ovat: turve, sammakko, lehtisammal ja sarvesammal.

Voikukka -salaatti tai tee ovat erittäin terveellisiä ja erittäin suositeltavia

Poista voikukan rikkaruohot luonnollisesti nurmikolta

Poista rikkaruohot mekaanisesti nurmikolta

Pystysuunta ja leikkaus ovat tässä tärkeimmät taikasanat. Tämä kannattaa aloittaa maalis -huhtikuussa. Ensimmäisen leikkuun jälkeen nurmikko kannattaa viljellä täysin pystysuoralla laitteella. Mieluiten kerran pitkiä ja kerran poikki. Voit aloittaa lannoituksen ja kastelun säännöllisesti viikon kuluttua. On suositeltavaa, että nurmikkoa ei leikata alle 4 cm lyhyeksi myöhempää leikkausta varten. Koska silloin ruohonterät ovat riittävän tiheitä ja riittävän korkeita poistaakseen osan valosta rikkaruohoista. Tällä tavalla ei -toivotut yrtit eivät voi menestyä. Säännöllistä pystysuoraa käyttöä suositellaan erityisesti mattoja muodostaville rikkakasveille, kuten Speedwell, valkoinen apila tai Gundermann. Tällä tavalla ne minimoidaan huomattavasti tai jopa poistetaan kokonaan nurmikolta. Ja rikkakasveille, jotka muodostavat ns. Hanan juuria, kuten piharatamo ja voikukka, erityiset rikkaruohonleikkurit ovat oikea valinta.

Oikeat puutarhatyökalut takaavat parhaat tulokset puutarhatöissä

tietysti nurmikon torjunta rikkakasveja vastaan

Puutarhahara auttaa keräämään rikkaruohot pystysuoran tai rikkaruohon jälkeen

poista rikkaruohot nurmikolta puutarhaharavalla

Yksinkertaisia ​​kotihoitoja nurmikon rikkaruohoille

Tietenkin kemialliset rikkakasvien torjunta-aineet poistavat välittömästi rikkaruohot puutarhastasi. Tästä kärsii kuitenkin maaperä, hyödylliset kasvit ja lopulta me itse, joten kemiallisten aineiden käyttö ei todellakaan ole suositeltavaa tässä tapauksessa. On parasta kokeilla ensin yksinkertaisia, luonnollisia keinoja. Jotkut tunnetuimmista ja yleisimmistä näistä ovat suola, etikka, hiilituhka ja kuuma vesi. Nämä varat yksinkertaisesti valuvat tai kaadetaan suoraan rikkaruohoille. Varo koskemasta muuhun ruohoon niin paljon kuin mahdollista. Käsineet ja suojalasit ovat tietysti järkeviä. Sinun pitäisi säästää etikkaa. Koska tämä voi merkittävästi muuttaa maaperän pH -arvoja.

Lisävinkki: Jos nurmikolla on sammalta, se on merkki siitä, että maaperä on liian hapan. Tällaisissa tapauksissa ammattilaiset suosittelevat ns Kalkitus.

Vältä näitä virheitä!

 • Lannoita nurmikko käsin – haluat mieluummin tehdä sen lannoitteella tai vaunulla.
 • Leikkaa ruohon terät liian lyhyiksi – Leikkaa nurmikkoa aina vähintään 3-4 cm, jotta nurmikollesi ei tule paljaita paikkoja eikä se kuivu. Rikkakasveilla on vähän mahdollisuuksia menestyä.

Oikea leikkaus on yksi tärkeimmistä asioista nurmikon rikkakasvien torjunnassa

poista rikkaruohot ruohonleikkurista säännöllisesti

 • Kylvä nurmikko liian aikaisin – Siemenet tarvitsevat optimaalisen lämpötilan 15–25 astetta, joten on parempi olla aloittamatta aikaisemmin kuin huhtikuun puolivälissä.
 • Riittämätön kastelu – Heti kylvön jälkeen on parasta kastella muutaman kerran päivässä. Myöhemmin se riittää 2-3 kertaa viikossa.

Toivomme, että sinusta tuntuu nyt paljon tietoisemmalta ja paljon paremmin varautuneelta rikkaruohojen poistamiseen. Toivotamme sinulle kaikkea hyvää ja paljon kesän hauskaa omassa puutarhassa!

Leikkaa ohdakkeet hetkeksi ennen sadetta, jotta ne myöhemmin mätää vedestä

poista rikkaruohot nurmikolta

Jälleen rikkaruohonleikkuri olisi paras ratkaisu

Poista rikkaruohot nurmikon voikukista

Vaikka syötävät ja kauniit, kuolleet nokkonen ovat myös ei -toivottu rikkaruoho nurmikolla

Poista rikkaruohot kuolleesta nokkonen nurmikosta

Rikkaruohot täyttävät nopeasti nurmikon kirkkaat alueet

rikkaruohot nurmikolla

Siksi: lannoita ja kastele säännöllisesti!

Poista rikkaruohot luonnollisesti nurmikolta