Kevät on melkein täällä: näin lannoitat onnistuneesti nurmikon!

Kaunis nurmikko vaatii paljon huoltoa. Sinun pitäisi itse asiassa lannoittaa nurmikko kahdesti vuodessa, jos haluat pitää sen todella hyvässä kunnossa! Joten saat hyvän ulkonäön tästä pitkällä aikavälillä. Kevät on yksi kahdesta tilanteesta, jolloin kannattaa tehdä jotain nurmikon hyväksi. Joten nyt on aika tehdä jotain pitääksesi nurmikon kauniina koko kesän. Haluamme kirjoittaa, mikä on tärkeää nurmikon lannoituksen korjaamisessa!

Kauniisti hoidettu nurmikko on ilo silmille

Lannoita pala maata pensaalla

Arvioi nurmikon kunto

Ensin sinun on arvioitava nurmikon ja maaperän kunto. Sinun on toimittava eri tavalla kussakin tapauksessa, jos se on täysin rikki ja siinä on kaljuja täpliä. Se näyttää täysin erilaiselta, kun meillä on jo hyvin säilynyt nurmikko, joka meidän pitäisi yksinkertaisesti ylläpitää oikeilla keinoilla.

Keväällä nurmikko on yleensä melko rikki ja siinä on paljon reikiä. Toisaalta tämä liittyy ankariin talviolosuhteisiin. Jos et ole huolehtinut nurmikosta asianmukaisesti edellisen kauden aikana, tämä myös huonontaa sen tilaa. Seuraavat vinkit koskevat tämän tyyppistä nurmikkoa.

Suunnittele prosessi nurmikon kunnon mukaan

Lannoita korkeita, upeita vihreitä nurmikoita

Näin voit kunnostaa nurmikon

Tässä tapauksessa kyse on enemmän nurmikon kunnostamisesta. Sen lannoitus on vain osa prosessia. Mutta tässäkään tapauksessa kaikki ei ole niin vaikeaa! Jos nurmikko on hyvin rikki, sinun on ostettava tai vuokrattava karhennuslaite. Tämä on puutarhanhoitolaite, jolla voit poistaa kuolleet nurmijäämät ja sammalta.

Hyvässä kunnossa oleva nurmikko ei tarvitse liian vahvoja lannoitteita

Lannoita nurmikko - tuoreita kasveja maasta

Lannoita nurmikko

Karhennuslaitteessa on yleensä useita tasoja, mutta sinun on aloitettava alhaisella tasolla nurmikon ja maaperän kunnosta riippuen. Yleensä 1 tai 2 riittää. Piirrä jälki ja kun nurmikon tarpeetonta materiaalia on päässyt pintaan, olet oikealla tiellä. Tylsää on kerätä kaikki sammal. On parasta tehdä pieniä kasoja, jotka sitten kootaan yhteen. Tämä on hieman helpompaa. Jos sammalta ei tule tarpeeksi, voit myös mennä askeleen alemmaksi karhennuslaitteella. Tällainen perusteellinen remontti on kuitenkin erittäin harvoin tarpeen.

Levittimet ja muut apuvälineet helpottavat elämääsi 

Lannoita nurmikot - ihmiset, jotka työskentelevät

Tarkista lattian kunto

Jotta nurmikko kasvaisi hyvin, maaperä tarvitsee tietyn laadun. Kaikki ajattelevat spontaanisti kosteutta ja erilaisia ​​ravintoaineita. Jos ostat tuotteen, jolla haluat lannoittaa maaperää, yrität keskittyä tarkasti näihin kriteereihin. Mutta on myös muita tekijöitä, jotka on otettava huomioon. Esimerkiksi sinun on tarkistettava, ettei maaperä ole liian hapan. Jotta nurmikko kasvaisi hyvin, tarvitset emäksisen ympäristön.

Tiedä maaperän pH?

Lannoita nurmikot - ihmiset, jotka työskentelevät ahkerasti

Tarkista pH

Ennen lannoituksen aloittamista sinun on tarkistettava maaperä tämän kriteerin suhteen. Tätä varten on olemassa erityisiä testejä, jotka löydät helposti mistä tahansa puutarhakaupasta tai Internetistä. Maaperän paras pH -arvo on 6,5, ja jos se on alhaisempi, maaperä olisi liian hapan. Heti kun tämä ei muutu, jopa paras lannoite voi valitettavasti olla huonoksi avuksi. Voit lisätä pH -arvoa lisäämällä maaperään kalkkia. Voit myös arvioida muita kiinteistöjä itse. Kuinka tarkalleen teet sen, ota selvää täältä.

Kalkki voi tehdä maaperästä emäksisemmän 

Lannoita nurmikko - kaunis niitty, jolla on suuri nurmikko

Oikea määrä tuotteita

Useimmiten maaperästä on kalkkia. Kuinka paljon kalkkia tarvitset, riippuu nurmikon koosta. Osta materiaali kaupasta, josta saat erityisiä neuvoja. Olisi todella hyödyllistä jakaa kalkki tasaisesti maan päälle kerralla. Joten voit hajottaa siitä kolmanneksen ensimmäisen kerran, sitten toisen ja kolmannen yhden ja kahden kuukauden kuluttua. Sama koskee useimpia muita lannoitteita. Näillä on kuitenkin omat erityispiirteensä. Siksi sinun on ilmoitettava niistä ennen ostamista.

Huomio: Lannoitteiden, myös kalkin, levittämiseen on olemassa erityisiä vaunuja. Niiden hankkiminen tai lainaaminen olisi erittäin hyödyllistä. Se tekee prosessista paljon helpompaa!

Saatat tarvita myös maaperän aktivaattoria!

Lannoita nurmikko - upea auto

Mikro -organismit, jotka vahvistavat maaperän voimia

Maalla on omat voimansa ja nurmikko voi kehittyä sillä. Joskus riittää yksinkertaisesti aktivoida tämä. On olemassa erityisiä korjaustoimenpiteitä, jotka on tarkoitettu juuri tähän. Nämä ovat niin sanottuja maaperän aktivaattoreita. Ne elvyttäisivät kaikki siinä olevat mikro -organismit. Monissa tapauksissa se riittää nurmikon kehittymiseen erittäin hyvin itsestään. Jos testaat maaperää ja se on runsaasti kaikkia tarvittavia ravintoaineita, se on hyvä ilman lannoitteita.

Kun lannoitat nurmikkoa, voit myös nauttia upeasta päivästä raikkaassa ilmassa!

Nurmikon lannoitus vapaa -ajan harrastuksena

Kylvä lisäksi

Lisäsiemenet eivät aina ole ehdottoman välttämättömiä, mutta näin on usein. Artikkelimme alussa kuvattu tilanne oli täsmälleen tämä: nurmikko, jossa oli rikkoutuneita ja paljaita paikkoja. Kun olet päivittänyt tämän ohjeiden mukaisesti, voit siirtyä uuteen siemeneen. Sinun pitäisi jakaa ne oman tilanteesi mukaan. Tee tämä vain paikoissa, joissa se on todella tarpeen!

Orgaaniset lannoitteet ovat parempia ympäristölle ja terveydellemme

Lannoita nurmikot oikein

Kuinka valita oikea nurmikon lannoite!

Nyt olemme valmiita rikastamaan nurmikkoa ammattimaisella nurmikon lannoitteella. Mutta siitä ei olisi mitään hyötyä, jos maaperää ei käsitelty hyvin etukäteen ja sammal- ja muita ruohoja ei olisi poistettu. Siksi kirjoitimme siitä niin laajasti. Lannoitteiden osalta tärkein asia on oikea valinta. Tässä on muutamia mahdollisia vaihtoehtoja!

Joskus uusi siemen on tarpeen ennen lannoitusta

Kaunis näkymä - lannoita suuri nurmikko

Eri tuotteet – erilaisia ​​etuja

Markkinoilla on useita erilaisia ​​tuotteita ja kaikilla on omat etunsa. Mutta sinun pitäisi itse päättää, mikä olisi paras mahdollinen valinta nurmikollesi. Ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tehdä, on testata maaperän laatu. Olemme jo kirjoittaneet, miten pH -arvo mitataan. Tätä varten sinun on vastattava muutamaan kysymykseen etukäteen ja etsittävä sitten tapaukseesi sopiva tapa.

  • Kuinka kauan en ole lannoittanut maaperää??
  • Mitä ravintoaineita sisältä puuttuu??
  • Kuinka uupuneelta se näyttää?
  • Kuinka usein olen valmis ripottamaan lannoitetta??
  • Millainen budjetti minulla on?
  • Mikä on parempi ympäristönsuojelun kannalta?

Tietenkin nurmikko tarvitsee myös säännöllistä vettä

Rikasta nurmikkoa vedellä

Orgaaniset tai mineraalilannoitteet

Orgaaninen tai mineraalilannoite – mikä olisi parempi ratkaisu? Muista, mikä laji olisi parempi terveydellesi. Erityisesti jos sinulla on lapsia tai eläimiä talossa ja he haluavat leikkiä nurmikolla, haluat sen olevan mahdollisimman vapaa haitallisista aineista. Orgaanisilla lannoitteilla on kuitenkin se haitta, että ne ovat jonkin verran kalliimpia ja kestävät kauemmin. Kiireellisissä tapauksissa voit ensin käyttää mineraaliliuottimia ja sitten levittää orgaanisia lannoitteita syksyllä.

Sinun pitäisi huolehtia nurmikostasi ympäri vuoden!

Nurmikon lannoitusvälineet ja ideat

Jos lattia on pahasti vaurioitunut

Kun nurmikko näyttää täysin rikki, olet yleensä kärsimätön korvaamaan sen. Kemikaaleja sisältävät lannoitteet voivat kuitenkin pahentaa tilannetta entisestään. Siksi sinun pitäisi tässä tapauksessa käyttää luomua, kun olet suorittanut kaikki yllä kuvatut hoitovaiheet. Sinun on myös tehtävä useita testejä maaperän laadulle. Jos et ole avannut yllä olevaa linkkiä, saat lisätietoja täältä! Ennen kaikkea lannoitusvälineiden on sisällettävä se, mitä sinun tapauksessasi eniten puuttuu.

Loppujen lopuksi on olemassa tuotteita eri hintaluokissa. Halpojen ei tarvitse olla huonompia. Sinun tarvitsee vain ottaa enemmän aikaa valitaksesi korkea laatu näiden joukosta Internetin testiraporttien avulla. Sinun tulee myös lukea käyttöohjeet huolellisesti. Joitakin lannoitteita on vaikeampi käyttää eri syistä – koska ne on jaettava useita kertoja tai niiden annostus on erityinen.

Suunnittele lannoitusprosessi niin, että se on todella mahdollista. Muuten saattaa olla parempi hakea ammattiapua.