Kuinka voit kuivata ja säilyttää tuoreita yrttejä?

Nyt kesäkuussa voit kerätä jo ensimmäiset tuoreet yrtit ja lääkekasvit. Kasvatatko näitä puutarhan sängyssä, etsitkö niitä läheisestä metsästä tai pidätkö niitä käsillä potissa tai laatikossa kotona, se ei ole niin tärkeää. On tärkeää, että hyödyt niiden aromista ja mausta. Kokeneet harrastajapuutarhurit ja kotiäidit, joilla on vihreä peukalo, osaavat arvostaa yrttien etuja ja hyödyntää niitä parhaalla mahdollisella tavalla. Muut ihmiset kysyvät usein itseltään: miten voit todella käyttää yrttien terveellisiä ominaisuuksia pidempään? Jotta voisimme antaa tyydyttävän vastauksen tähän, päätimme tänään kirjoittaa tämän artikkelin. Kyse on tuoreiden yrttien kuivaamisesta ja säilyttämisestä. Annamme sinulle kokeiltuja vinkkejä siitä, miten voit käyttää luonnon parantavaa voimaa ja nauttia siitä pidempään.

Meillä opit pitämään tuoreiden yrttien aromin ja maun pidempään.

Yrttikuivaa teetä

Tuoreiden yrttien kuivaaminen on ikivanha tiede ja taide samaan aikaan. Ihmiset keksivät nämä vuosisatoja sitten ja keksivät älykkäitä menetelmiä luonnon lahjojen kuivaamiseksi ja säilyttämiseksi. Kuivattuja yrttejä pidettiin pusseissa tai purkeissa koko talven ja niitä käytettiin ruoanlaitossa. Tämän seurauksena kukaan ei tänään epäile yrttien hyödyllisyyttä nykyaikaisessa kulinaarisessa taiteessa.

Tuoreilla yrteillä voit antaa ruokallesi ainutlaatuisen maun, koristella tai maustaa salaatteja, valmistaa terveellistä teetä ja paljon muuta. Mutta yrttien kuivaamisesta saatat tuntea olosi ylikuormitetuksi. Koska tähän on olemassa erilaisia ​​menetelmiä, jotka haluamme esitellä teille hetken kuluttua.

 Tuoreita yrttejä ei tule käyttää rajoitetun ajan.

Oreganon tuoreet ja kuivatut yrtit kuivataan ja säilytetään

  • Kerää yrttejä ennen yrttien kuivaamista

Asiantuntijat suosittelevat, että tuoreet yrtit kerätään varhain aamulla, mutta ehdottomasti aamukasteen jälkeen. Yrtit kerätään eri aikoina riippuen yksittäisten Euroopan alueiden ilmasto -olosuhteista. On tärkeää, että he ovat kehittäneet maunsa mahdollisimman hyvin. Tämä tapahtuu yleensä vähän ennen kuin kasvit ovat saavuttaneet kukinnan. Silloin on paras aika kerätä tuoreita yrttejä. On osoitettu, että saksalaisten suosiossa olevat yrtit, kuten oregano, basilika ja tilli, menettävät tuoksunsa merkittävästi, kun ne ovat saavuttaneet kukinnan. Joten on parempi olla varovainen ja valita yrtit oikeaan aikaan.

Lisävinkkimme: Älä leikkaa yrttivarret liian syvälle sadonkorjuun aikana, muuten on olemassa vaara, että ne eivät enää itä!

Ihanteellinen aika kerätä yrttejä on juuri ennen niiden kukintaa!

Sido tuoreet yrtit nippuihin ja sulje puhelin

Jo korjatut yrtit on valmisteltava kuivattavaksi. On parempi olla pesemättä niitä, koska ne voivat menettää hajuaan ja makuaan pesussa. On parasta ravistaa juuri poimittuja yrttejä pölyn poistamiseksi. Ota sitten varret ja sido ne yhteen nippuun. Nyt sinun pitäisi valita tietty menetelmä yrttien kuivaamiseksi.

Nämä kulinaariset yrtit ovat erityisen suosittuja.

Tuoreet yrtit salvia minttu rosmariini

  • Kaikki yrtit soveltuvat kuivaamiseen?

Ei, kaikki yrtit eivät sovellu kuivaamiseen. Jotkut voitaisiin vapauttaa syvästi, toiset säilyttää. Välimeren alueen yrtit on parasta kuivata. Tällaisia ​​ovat tilli, laventeli, oregano, timjami, rosmariini, suolainen, salvia ja meirami. Tälle maalle tyypilliset yrtit, kuten kamomilla ja äiti, voidaan myös kuivata hyvin. Mutta on olemassa sellaisia ​​kotimaisia ​​yrttejä kuin krassi, lovage ja suolaheinä, jotka eivät sovellu kuivaamiseen. Muista nämä tiedot ennen kuin lähdet metsästämään tuoreita yrttejä.

 Anna tuoreiden yrttien kuivua ilmassa – tämä on suosituin kuivausmenetelmä.

Anna ripustettujen yrttikimpujen kuivua ylösalaisin

  • Suosittuja menetelmiä yrttien kuivaamiseksi

Vanhin ja tunnetuin menetelmä on se Ilmakuivaus tuoreista yrteistä. Tämä on myös lempeä tapa, jolla aromi ja maku säilyvät hyvin. Poimitut yrtit sidotaan yhteen pieniksi nippuiksi. Nämä ripustetaan sitten ylösalaisin. Huoneen tulee olla mahdollisimman pimeä, suojattu tuulelta ja lämmin. Anna yrttikimpujen roikkua 3-4 päivää ja tarkista aika ajoin, miten niiden väri muuttuu. Ilmakuivauksen jälkeen kuivatut yrttilehdet kahisevat sormien välissä ja hajoavat pienemmiksi paloiksi. Sitten voit laittaa ne arominkestäviin astioihin ja varastoida ne talveksi. Tässä oleva video havainnollistaa tätä prosessia:

Jos sinulla on jo a Kuivaimet kotona voit kuivata tuoreita yrttejä myös siellä. Tämä on erittäin nopea kuivausmenetelmä, jossa kuivausprosessi perustuu yrttien nopeaan kuivumiseen. 30–70 asteen lämpötiloissa yrtit poistetaan varovasti kosteudesta.

Yrttien kuivaaminen on ikivanha tiede ja taide samaan aikaan.

Yrtit kuiva aromi maku käytettäväksi keittiössä

Monet kotiäidit haluavat kuitenkin tuoreita yrttejä uunissa kuivata. Tällä saavutetaan nopea tulos, mutta sillä on tietty haitta: tällä kuivausmenetelmällä yrttiset aromit menetetään jonkin verran. Yrttien kuivaaminen tällä tavalla on kuitenkin lasten leikkiä. Yrtit asetetaan leivinpaperilla leivinpaperille ja kuivataan uunissa 20–50 asteen lämpötilassa. Tätä kuivausmenetelmää käytettäessä on suositeltavaa jättää uuni hieman auki, jotta kosteus pääsee valumaan ulos.

 Yrttiteetä on hyväksi keholle ja sielulle.

Eri yrttien kuiva aromi säilyttävät maun yrttiteetä varten

Voit itse päättää, mikä näistä kolmesta tavallisesta kuivausmenetelmästä miellyttää eniten tai täyttää odotuksesi. Viime kädessä tärkeintä on, että sinulla on hyvin kuivattuja yrttejä kylmiksi talvikuukausiksi. Säilytä nämä viileässä paikassa sopivissa astioissa tai laseissa ja nauti niiden aromista ja mausta ruoanlaiton aikana!

 Kuivattuja yrttejä käytetään laajalti keittiössä.

Luonnosta parantavat kuivatut yrtit lasikulhoissa

 Voit käyttää sitä aromaattisen teen valmistamiseen ….

Yrttiteetä minttua kanelia kuivattuja ruusun terälehtiä kamomilla tl hunajaa

Yrttiteet voivat rentouttaa mieltä ja kehoa.

Säilytä kukat kuivina astioissa

Näin voit kuivata suosittuja yrttejäsi.

Ilmakuivaus on suosittu yrttien kuivausmenetelmä

 Anna yrttien roikkua pimeässä paikassa, joka on suojattu tuulelta muutaman päivän ajan.

Yrtit kuivuvat ilmassa Luonnon lääke

Mitkä yrtit sopivat perheeseesi??

Valmista erilaisia ​​tuoreita ja kuivattuja yrttiteetä

 Luonto antaa lahjansa meille.

Käytä kuivattuja yrttejä lääketieteellisiin tarkoituksiin

Voimme vain hyötyä siitä.

Kuivatut yrtit lasissa tuoreet yrtit ilmakuivat