Kuinka voit taistella hämähäkki punkkeja vastaan? – joitain hyödyllisiä vinkkejä ja temppuja

Onko sinulla hämähäkkipunkkeja puutarhassa tai huonekasveissasi ja etsitkö tapoja hallita niitä? Hämähäkkipunkit ovat itse asiassa yksi yleisimmistä puutarhoissa esiintyvistä tuholaisista. Ne eivät kuitenkaan tartuta vain kasveja ulkona ja puutarhoissa, vaan myös sisäkasveja. Pienet tuholaiset voivat olla erittäin tuhoisia, etenkin kasvihuoneessa. Joten hämähäkkipunkit voivat nopeasti aiheuttaa paljon vahinkoa, kuten saatat jo tietää omasta kokemuksestasi. Hämähäkkipunkkien torjunta voi olla menestyksellistä, jos huomaat ne mahdollisimman aikaisin, tunnistat ne ja neutraloit ne sopivalla kotihoidolla. Löydät tästä hyödyllistä tietoa seuraavasta …

Hämähäkkipunkkien torjunta – hyödyllisiä vinkkejä ja temppuja

Taistele hämähäkki punkkeja Löydä hämähäkinseitit

Kuinka voit havaita hämähäkki punkit?

Hämähäkkipunkit eivät itse asiassa ole hyönteisiä, vaan hämähäkkejä, jotka kuuluvat samaan perheeseen kuin punkit ja skorpionit. Punkit muodostavat pesäkkeitä kasvien lehtien alapuolelle. Ne repeytyvät kasveihin lävistämällä lehdet ja imevät mehut, kunnes lehdet muuttuvat keltaisiksi tai putoavat kokonaan kasveista.

Hämähäkkipunkit viihtyvät kuumilla, kuivilla alueilla ja voivat tunkeutua kasveihin nopeasti. Ne voivat olla niin tuhoisia ja nopeasti leviäviä, että pienet tartuntaparvet voivat muuttua nopeasti suuriksi populaatioiksi.

Hämähäkkipunkit ovat itse asiassa hämähäkkieläimiä

Hämähäkki punkkien torjunta miltä hämähäkkipunkit näyttävät

Jos haluat päästä eroon hämähäkki punkit, sinun on tunnistettava ne ensin. Jos katsot tarkasti sairaita kasveja, näet pieniä punaisia ​​tai valkoisia täpliä kasvissa, jotka liikkuvat. Nämä ovat punkit itse. Jos katsot niitä suurennuslasin alla, hämähäkki punkit näyttävät punaruskeilta tai voivat olla keltaisia ​​ja vihreitä. Hämähäkkipunkki -tartunnan aikana kasvien lehtien alapuolelle ilmestyy verkkoja. Tämä kangas on valkoinen ja siinä on puuvillainen rakenne. Kun olet tunnistanut tartunnan, sinun on välittömästi eristettävä tartunnan saaneet kasvit ja torjuttava hämähäkkipunkkeja.

Hämähäkkipunkit ovat kasvien lehtien alapuolella

kuinka taistella hämähäkkipunkkeja vastaan ​​- vinkkejä ja ideoita

Valkoinen puuvillainen kangas näkyy selvästi

Hämähäkkipunkit taistelevat sopivia keinoja vastaan

Mielenkiintoisia faktoja hämähäkkipunkkeista

Hämähäkkipunkit talvehtivat munina, jotka kiinnittyvät vaurioituneen kasvin lehtiin tai kuoreen. Keväällä kuusijalkaiset toukat alkavat kuoriutua ja ruokkia. Hyvin kehittyneinä he löytävät suojan sulattamalla. Sitten ne muuttuvat täysin kasvaneiksi punkkeiksi. Hämähäkkipunkki -toukan muuttaminen aikuiseksi punkiksi voi kestää jopa viisi päivää. Kuumissa ja kuivissa olosuhteissa naaraspunkit voivat tuottaa yli 300 munaa päivässä parittelun jälkeen.

Hämähäkki punkit voivat hyökätä sekä lehtiä että kukkia

Hämähäkki punkit taistelevat kasveja seitti

Hämähäkki punkit liukuvat kasveista tuulessa. He käyttävät verkkoaan (puuvillan kaltaista tavaraa lehtien alapuolella) ratsastaakseen tuulessa. Tämän tyyppinen liikkuminen mahdollistaa hämähäkkipunkkien laajentamisen alueelleen päästäkseen pitkälle.

Hämähäkkipunkit ovat pieniä, eikä niitä voi nähdä paljaalla silmällä

Hämähäkki punkit taistelevat lehtien alapuolella

Koska hämähäkkipunkit ovat tuskin riittävän suuria paljaalla silmällä, ne voivat tunkeutua puutarhaan huomaamatta ajoissa. Tarkista siksi kasvien lehtien alapuolelta pieniä valkoisia tai punertavia pisteitä ja etsi vaurioita lehdistä. Jos löydät hämähäkkipunkkeja, ryhdy välittömästi tarvittaviin toimiin niiden hallitsemiseksi varhain.

Tältä hämähäkkipunkki voi tuntua

Hämähäkkipunkit taistelevat seittiä luonnollisilla keinoilla

Kuinka voit taistella hämähäkki punkkeja vastaan?

Hämähäkkipunkki -tartunnan käsittely vaatii jonkin verran vaivaa ja kärsivällisyyttä. Jos kuitenkin havaitset sen riittävän aikaisin, voit taistella pieniä hämähäkkejä vastaan ​​joko luonnollisilla tai kemiallisilla ratkaisuilla.

Mitä kotihoitoja voit käyttää hämähäkki punkkien torjuntaan??

Luonnollinen tapa hoitaa puutarhaasi hämähäkkipunkkeja vastaan ​​on eristää tartunnan saaneet kasvit ja ripotella ne vedellä kirjaimellisesti heittää punkit pois kasvilta ja hukuttaa se. Punkki -tartunnan estämiseksi tällä menetelmällä tarvitaan useita hoitokierroksia, koska jotkut punkit selviävät aina. Toinen luonnollinen tapa hoitaa hämähäkkipunkki -tartuntoja on ostaa leppäkerttuja puutarhakeskuksesta ja vapauttaa ne sitten tartunnan saaneen kasvin tai kasvien läheltä.

Leppäkertut ovat luonnollinen vastustaja hämähäkkipunkkeille luonnossa

Hämähäkki punkit taistelevat leppäkerttuja luonnollisia keinoja

Sinun tulisi suihkuttaa hyökkäyksen kohteena olevia kasvien lehtiä vedellä useita kertoja

Hämähäkki punkit torjuvat luonnollisia vesistöjä

Taistele hämähäkki punkit neem öljyä

Jotkut tavallisista hoidoista tappavat kaikki hyönteiset, eivät vain hämähäkkipunkkeja. On kuitenkin joitain hoitoja, jotka ovat erityisen tehokkaita hämähäkki punkkeille. Neem -öljy (intialaisesta neempuusta valmistettu orgaaninen hyönteismyrkky), hyönteismyrkkyöljy ja mitisidi ovat erityisen tehokkaita hämähäkkipunkkien torjunnassa.

Jos haluat käyttää neem -öljyä tai muuta hyönteismyrkkyöljyä hämähäkkipunkkien hoitoon, poista ensin kaikki hämähäkinverkot lehtien alapuolelta, koska ne voivat suojata pienet punkit öljyltä.

Neem -öljy – orgaaninen hyönteismyrkky, joka on valmistettu intialaisesta neempuusta

Hämähäkkipunkit torjuvat neem -öljyn luonnollisia keinoja

Katso käyttöohjeet hyönteismyrkkyöljyn etiketistä. Jos haluat käyttää neem -öljyä hämähäkki punkkeja vastaan, sekoita neste, joka on valmistettu yhdestä teelusikasta neem -öljystä litraa vettä kohti tai mitä tahansa pullon etiketissä lukee. Käytä lämpimää vettä ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä. Varmista kuitenkin, että vesi on todella lämmin eikä kuuma, koska liian korkeat lämpötilat voivat heikentää neem -öljyn tehokkuutta. Jotta neem -öljy todella sekoittuisi veden kanssa, sinun on lisättävä pinta -aktiivinen aine. Yleisin käsillä oleva pinta -aktiivinen aine on astianpesuaine. Käytä vain neljä tai viisi tippaa seosta kohti.

Hämähäkki punkit nähty rätin alla

kuinka torjua hämähäkkipunkkeja kotona

Kun olet valmistellut sekoituksesi, käytä sumutinta suihkuttamaan kärsineitä kasveja. Varmista, että neste pääsee lehtien ylä- ja alaosaan.

Toista yllä oleva hoito kerran 10 päivässä suojataksesi kasvejasi hämähäkki punkkeilta. Lopeta kuitenkin neem -öljyn käyttö, jos sadonkorjuuta on jäljellä kolme viikkoa (jos kasvit ovat syötäviä). Neem -öljy on niin voimakas, että se voi itse asiassa vaikuttaa kasvien makuun.

Joten tällä tavalla voit hallita hämähäkkipunkkeja puutarhassa tai sisäkasveissa. Ole kuitenkin kärsivällinen. Valitsit minkä tahansa hoitomenetelmän, löydät siitä menestystä!

Kun hämähäkki punkit saastuttavat kasvejasi …

kuinka taistella hämähäkkipunkkeja vastaan