Kukkivat pensaat – 10 kesällä kukkivaa perentaa puutarhaan

Kukkivat pensaat lisäävät väriä ja rakennetta mihin tahansa puutarhaan. Ne voivat toimia maanpeitteenä tai yksityisyyden suojana ja ovat aina upea katseenvangitsija puutarhan keskellä. Lisäksi kukinnan puutarhan pensaiden tuoksu on toinen bonus. Voit nauttia kaikista näistä kukkivien pensaiden eduista keväästä myöhään syksyyn. Ensimmäisten kevätkukintojen jälkeen monet kukkivat kesän pensaat varmistavat, että puutarhasi on värikäs ja täynnä värejä kesällä.

10 kukkivaa pensaata, jotka tekevät puutarhasta värikkäitä kesällä

Kukkivat pensaat puutarha pensaat kesällä kukkivat pensaat Daphne caucasica kukat valkoiset

Tässä ovat suosituimmat kesällä kukkivat monivuotiset kasvit puutarhassa. Katso alla olevat ehdotukset ja löydä sopivimmat pensaat omaan ulkotilaasi.

Mitkä puutarhan pensaat kukkivat kesällä?

Kukkivat pensaat Puutarhapensaat kesällä kukkivat pensaat Buddleia davidii Butterfly bush

Suositut kukkivat pensaat, jotka osoittavat loistonsa kesällä

Perhonen pensas

Perhonen pensas (Buddleja davidii) on suosittu kaikkialla. Se tekee pisteitä herkillä vihreillä lehdillään, kukkien upeilla väreillä ja upealla tuoksullaan. Tämä kukkiva pensas tarvitsee täyden auringon. Se kasvaa nopeasti ja on monivuotinen. Se on kuitenkin yksi niistä kasveista, jotka joskus kuolevat ilman syytä. Kukinta alkaa keskikesällä ja jatkuu myöhään syksyyn.

Nauti perhonen pensaan maagisesta tuoksusta!

Kukkivat pensaat Puutarhapensaat kesällä kukkivat pensaat Buddleia davidii -kukat

Todellinen maustepensas

Todellinen maustepensas (Calycanthus floridus) on helppohoitoinen puutarhapensas, joka tarvitsee aurinkoisen tai hieman varjoisan paikan. Tänä kesänä kukkivassa pensaassa on erityinen puun ja kuoren tuoksu, ja siksi sitä kutsutaan usein neilikkapippuriksi. Kukinta alkaa myöhään keväällä toukokuun lopussa ja kestää heinäkuun loppuun.

Kesäkukinnan monivuotinen, ainutlaatuinen tuoksu

Kukkivat pensaat Puutarhapensaat Kesällä kukkivat pensaat Todelliset maustepensaskukat

Kynsi pippuria omassa puutarhassa

Kukkivat pensaat Puutarhapensaat kesällä kukkivat pensaat Calycanthus floridus

Kaukasian daphne

Kaukasian daphne (Daphne caucasica) on kuuluisan tuoksuvan Daphnen vähemmän tunnettu serkku isoäitiemme puutarhoista. Kaukasian daphnen valkoiset kukat ovat sitkeitä ja voimakkaasti tuoksuvia. Tämä pensas kukkii juhannuksena ja sen kukinta jatkuu syksykuukausina, joskus ensimmäiseen kovaan pakkaseen saakka. Hyvin valutettu maaperä ja täysi tai osittainen aurinko ovat kaikki tämän kukkivan puutarhan monivuotiset tarpeet.

Kaukasian daphne on helppohoitoinen ja kestävä

Kukkivat pensaat Puutarhapensaat kesällä kukkivat pensaat Kaukasian daphne

Kreppimyrtti

Kreppimyrtti (Lagerstroemia indica) kukoistaa Keski -Euroopassa sekä puutarhapensaana että konttilaisena. Kiinasta ja Koreasta peräisin oleva koristepuu on suosittu katupuu Etelä -Euroopassa. Kreppimyrtti kukkii heinäkuun lopusta lokakuuhun vain pitkäkestoisella lämmöllä. Joten se tarvitsee täyden auringon.

Kreppimirtelin kukat ovat hieman samanlaisia ​​kuin lila

Kukkivat pensaat puutarhapensaat kesällä kukkivat pensaat kreppimyrtti Lagerstroemia indica

Lagerstroemia indica on kaunis koristepuu

Kukkivat pensaat puutarhapensaat kesällä kukkivat pensaat kreppimyrtti

Varpuset

Keihään pensaat (spirea) kukkivat käytännössä jatkuvasti loppukeväästä loppukesään. Upeat vaaleanpunaiset tai purppurakukat lähes neonvihreillä lehdillä tekevät näistä monivuotisista kasveista upean helppohoitoisen pensaan mihin tahansa maisemaan.

Myös varpunen voi kukkia valkoisena

Kukkivat pensaat Puutarhapensaat kesällä kukkivat pensaat Spier -pensaat

Losbaum

Losbaum (Clerodendrum trichotomum) on toinen kukkiva pensas, jossa on kirkkaan valkoisia tai vaaleanpunaisia, voimakkaasti tuoksuvia kukkia, jotka avautuvat juhannuksena. Elokuussa tai syyskuussa kukat korvataan tummansinisillä marjoilla, jotka lopulta muuttuvat mustiksi. Mutta tämä puutarhapensas tarvitsee paljon aurinkoa ja hyvin valutettua maaperää.

Eräpuu on kauniisti tuoksuva koristepuu

Kukkivat pensaat Puutarhapensaat kesällä kukkivat pensaat Losbaum Clerodendrum trichotomum

Pienlehtinen syksyinen lila

Pienlehtinen syksylila (Syringa microphylla) on helppohoitoinen, talvikestävä ja samalla lämmönkestävä puutarhapensas, joka kasvaa hyvin myös parvekkeella. Se tarvitsee kuitenkin aurinkoisen paikan kukoistaa runsaasti kesäkuusta lokakuuhun. Vaaleanpunaisista kukista tulee ihana, hieman katkera tuoksu.

Syksylila tuo puutarhaan upean tuoksun syksyyn asti

Kukkivat pensaat Puutarhapensaat Kesällä kukkivat pensaat Pienlehtinen Syksy Lila Syringa microphylla Kukkivat pensaat Puutarhapensaat kesällä kukkivat pensaat Pienlehtiset syksylilat Syringa microphylla-kukat

Tammilehtinen hortensia

Tammilehtinen hortensia (Hydrangea quercifolia) kukkii runsaasti valkoisia kukkia kesäkuussa ja jatkuu sitten kesäkuukausien ajan, kukat muuttuvat violetiksi syksyllä. Tämä pensas kukoistaa runsaassa orgaanisessa maaperässä. Se pitää sekä auringosta että varjosta, joten se on täydellinen kasvi melkein mihin tahansa puutarhaan.

Hortensiat kuuluvat myös kesällä kukkiviin pensaisiin

Kukkivat pensaat Puutarhapensaat Kesällä kukkivat perennat Tammenlehtinen hortensia Hydrangea quercifolia

Sormen pensas

Sormipensas (potentilla) kuuluu ruusuperheeseen ja kukkii upeasti eri sävyissä keltaisesta vaaleanpunaiseksi. Varhainen kevään karsiminen pensaan säilyttämiseksi pidentää sen kukinta -aikaa kesäkuusta lokakuuhun.

Sormipensas tarvitsee täyden auringon

Kukkivat pensaat Puutarhapensaat kesällä kukkivat pensaat Pienlehtinen sormipensas Potentilla

Leppälehtinen kaneli

Kaneli (Clethra alnifolia) on myös erittäin tuoksuva kukinta. Tässä kukkivassa monivuotisessa kukassa on joko vaaleanpunaisia ​​tai valkoisia kukkia. Puutarhapensas tarvitsee kosteaa, hieman hapanta maata. Kukinta alkaa myöhään keväällä ja kestää alkusyksyyn.

Puu tunnetaan myös nimellä Scheineller tai Silberkerzenstrauch

Kukkivat pensaat Puutarhapensaat kesällä kukkivat pensaat Cinnamon Clethra alnifolia

Kukkivat pensaat, jotka osoittavat kukoistavan loistonsa kesällä, muuttavat aurinkoisen puutarhan tai parvekkeen värikkääksi tunnelmaksi, jossa voit rentoutua ja nauttia luonnon kauneudesta välittömästi.

Upeasti kukkivat pensaat ovat aina katseenvangitsija puutarhassa

Kukkivat pensaat Puutarhapensaat Kesä Kukkivat pensaat Spiera