Mehiläis laidun: mitkä ovat parhaita kasveja kiireisille mehiläisille?

Haluatko luoda todellisen paratiisin mehiläisille ja kimalaisille omassa puutarhassa? Sitten tarvitset ehdottomasti joitain näistä kasveista. Tai ehkä jopa kaikki? Tietenkin on myös kauniita perhosia ja kaikki yhdessä pölyttävät kukkia ja pensaita, pensaita ja puita. Mehiläisystävällisellä puutarhalla, jossa on riittävästi mehiläislaitumaa, varmistat runsaan sadon kesällä ja syksyllä sekä myös rakkaille, uhanalaisille mehiläisille. Koska valitettavasti tutkimukset ja tieteelliset havainnot osoittavat, että ahkerat hyönteiset tulevat yhä harvemmiksi maailmanlaajuisesti. Vahvat torjunta- ja hyönteismyrkyt sekä maailmanlaajuinen ympäristön saastuminen vaarantavat ja tuhoavat lukuisten tuholaisten lisäksi myös mehiläisiä.

Riittävä mehiläislaituma merkitsee myös tulevaisuutta maailmalle!

mehiläinen laidun luonnonvaraisten kasvien täyttämättömät kukat

Mehiläiskasveilla, jotka tunnetaan myös nimellä mehiläiskasvit, ei ole vain kauniita kukkia, vaan ne myös poistavat miellyttävän, hieman makean tuoksun ilmaan. Tärkeintä on tuottaa riittävästi nektaria ja / tai siitepölyä, koska vain silloin mehiläiset voivat tyydyttää energiatarpeensa, löytää tarpeeksi ruokaa, nostaa sikiön ja tehdä äärimmäisen tärkeän työnsä optimaalisesti.

On tärkeää tietää, että kaikki mehiläisystävälliset kukat ja kasvit eivät sisällä yhtä paljon siitepölyä ja mettä. Jotkut niistä tuottavat jopa vain siitepölyä tai vain nektaria. Siksi sinun on pyrittävä varmistamaan puutarhasi riittävä biologinen monimuotoisuus. Joten voit olla suhteellisen varma siitä, että mehiläisistä pidetään hyvää huolta koko ajan.

Vähemmän tärkeä on niin sanottujen kaksoiskukkien ongelma. Nämä ovat kukkia, jotka näyttävät ja tuoksuvat kauniilta, mutta ovat keinotekoisesti kasvatettuja eivätkä tuota ruokaa mehiläisille ja luonnonvaraisille mehiläisille. Kukat ja tuoksu houkuttelevat heitä, mutta tuhlaavat vain aikaa ja energiaa turhaan, eivätkä ne lopulta saa mesiä tai siitepölyä. Ympäristöasiantuntijat ja kokeneet mehiläishoitajat varoittavat tästä ja neuvoivat siksi keskittymään kukkiin, joissa on täyttämättömiä kukkia, ja välttämään muita.

Auta mehiläisiä ja he kiittävät sinua kovasti!

ohdake mehiläinen laidun mesi siitepöly

Joten mitkä ovat oikeat kukat ja kasvit siihen Mehiläispesä? Lue alta, kuinka voit luoda mehiläisparatiisin puutarhasta tai parvekkeelta.

Mehiläis laidun lääkekasveilla ja mausteilla

Aloitetaan mehiläispesien klassikoista – tuoksuvista lääkekasveista ja mausteista. Olet todennäköisesti jo nähnyt useimmat niistä hunajana mehiläishoitokaupassa tai supermarketissa, ennen kaikkea ihanaa laventelia. Hämmästyttävän tuoksunsa ja rauhoittavan, tasapainottavan mielen vaikutuksensa ansiosta upea violetti kasvi tunnustetaan monien mielestä yrttien kuningattareksi. Kun istutat laventelia puutarhaan, et ainoastaan ​​tee mehiläispesälle suurta palvelusta, vaan myös itsellesi.Voit käyttää sitä herkullisen laventeliteen tai siirappin valmistamiseen, maustaa huoneita kotona kuivattuilla kukilla tai tehdä niistä itse Käytä kynttilöitä , saippua tai kylpypallot.

Todellinen laventeli (Lavandula vera)

mehiläinen laidun laventeli

Vähemmän suosittuja ja suosituimpia ovat muut paikalliset lääkekasvit ja mausteet, jotka voit istuttaa omassa puutarhassa mehiläisten ruokana. Niiden eteeriset öljyt suojaavat tehokkaasti myös luonnollisilta tuholaisilta ja hyönteisiltä, ​​kuten hyttysiltä ja kirvoja vastaan. Katso alta, mitkä ovat tärkeimmät näistä.

Todellinen timjami (Thymus vulgaris)

mehiläinen laidun lääkekasvit mehiläinen kasvi timjami

Rosmariini (Rosmarinus officinalis)

mehiläinen laidun rosmariini mauste mehiläispesä kasvi

Salvia (Salvia)

salvia, mehiläis laidun, mehiläisten puku kasvi, lääkekasvit

Minttu (Mentha)

mehiläinen laidun minttu mehiläinen rehukasvi

Sitä kutsutaan todelliseksi dostiksi tai oreganoksi (Origanum vulgare)

Origanum vulgare oregano mehiläis laidun

Ja Purasruoho (Borago officinalis)

mehiläinen laidun borago officinalis purasruoho

Että Todellinen äiti (Leonurus cardiaca)

mehiläinen laidun äitiä leonurus cardiaca

iisoppi (Hyssopus officinalis) kutsutaan myös mehiläisrikkaksi

mehiläinen laidun Hyssopus officinalis Iisop

Todellinen valerian (Valeriana officinalis)

valerian valeriana officinalis mehiläinen laidun mehiläinen rehukasvi

Monivuotiset kasvit mehiläislaitumena

Jotkut monivuotiset kasvit, jotka eivät ole lääkekasveja, sopivat myös mehiläispuutarhaasi rikkaana, ravitsevana mehiläislaitumena. Alla on suosituimmat niistä. Tietenkin kaikilla niillä on täyttämättömiä kukkia ja ovat siksi täysin vaarattomia mehiläisille. Ehkä sinulla on jo joitakin niistä tai olet jo ihaillut niitä puutarhakeskuksessa tai lähimmässä kaupungin puutarhassa. Ne kaikki vaikuttavat kauniilla kukilla ja lempeällä tuoksulla. Erityisesti yhteinen yövioletti, vaihtuva ruusu ja punainen kettukäsine ovat suosituimpia suosikkejamme. Upeita kukkia!

the Banat pallo ohdake (Echinops bannaticus)

mehiläinen laidun Echinops bannaticus banater pallo ohdake

the Pienikukkainen minttu (Calamintha nepeta)

Calamintha nepeta vuori minttu mehiläislaitumena

the Evergreen karkkia (Iberis sempervirens)

mehiläinen laidun ikivihreä candytuft Iberis sempervirens

the Tavallinen yö vio (Hesperis matronalis)

mehiläinen laidun Hesperis matronalis yhteinen yö vio

Violetti kartio (Echinacea purpurea)

Echinacea purpurea violetti kartio mehiläinen laidun

Ja Punainen sormustin (Digitalis purpurea)

mehiläinen laidun punainen kettukäs Digitalis purpurea

the Suurikukkainen ruskea hirvi (Prunella grandiflora)

Prunella grandiflora suurikukkainen ruskeanvalkoinen mehiläis laidun

Että Vaihdettava ruusu (Lantana kamari)

mehiläinen laidun lantana camara

Yksivuotiset kasvit mehiläislaitumena

Vuotuiset mehiläisystävälliset kasvit ja kukat ovat yhtä ihastuttavia. Vaikka sinun täytyy kylvää ne uudelleen joka vuosi, ponnistus on ehdottomasti sen arvoista. Useimmat niistä ovat kestäviä, erittäin helppohoitoisia ja antavat sinulle tuoksuvia, upeita kukkia. Mehiläisille annetaan myös runsaasti mehiläislaitumaa. Jos yhdistät kasveja, joilla on eri kukinta -ajat, puutarhasi pysyy todellisena mehiläisparatiisina kevään ensimmäisestä päivästä loppukesään ja alkusyksyyn.

the Tansy -facelia (Phacelia tanacetifolia)

Phacelia tanacetifolia mehiläinen ystävä mehiläinen laidun

Että Rannan hopeinen yrtti (Lobularia maritima)

Rantahopea yrtti Lobularia maritima mehiläislaitumena

the Ruiskaunokki (Cyanus segetum)

Ruiskaunokki Centaurea cyanus mehiläis laidun

the Kehäkukka (Calendula officinalis)

Calendula officinalis kehäkukka mehiläinen laidun

Että Korukori (Cosmos bipinnatus)

Cosmos bipinnatus -korikorit mehiläisten laitumena

the Puutarha levkoye (Matthiola incana)

Matthiola incana mehiläinen laidun kukkia

Vuori asteri (Aster amellus)

asters jalka paju kauniita mehiläisiä puutarhaan

the Yleinen hollyhock (Alcea rosea)

Alcea rosea hollyhock mehiläinen laidun

the Auringonkukka (Helianthus annuus)

mehiläinen laidun mehiläinen kasvi auringonkukka luoda mehiläinen puutarha

Muita edullisia kukkia ja kasveja mehiläislaitumina ovat:

Kuppikasvi (Silphium perfoliatum), Coltsfoot (Tussilago farfara), Kamomilla (Matricaria recutita), krookukset, privet, snapdragons, muratti, villiviini, kaikenlainen malva sekä monenlaiset vihannekset, kuten kurpitsa, sipulit, kurkut ja kesäkurpitsa. Mehiläisystävällisiin kasveihin kuuluvat luonnollisesti myös kaikki paikalliset hedelmäpuut sekä monet marjapensaat. Lehmuspuut ovat yksi kaikkien aikojen suosituimmista mehiläislaitumista. Ei ole turhaa, että lehmuskukkahunaja on yksi maailman suosituimmista hunajatyypeistä.

Upeat kukat ja taivaallinen tuoksu – kukkiva lehmus

Hirvenkukka puu mehiläisten laitumena

Johtopäätös:

Jos haluat luoda mehiläisystävällisen puutarhan, tarvitset ehdottomasti oikeat kasvit siihen. Monet lääkekasvit ja mausteet sekä suuri määrä yksivuotisia ja monivuotisia kukkia ja pensaita sopivat hyvään mehiläislaitumelle. Älä unohda lehmää ja hedelmäpuita! Lisää biologista monimuotoisuutta ja mieluummin ns. Täyttämättömiä kukkia. Käytä vain luonnollisia lannoitteita ja pysy kaukana kemiallisista torjunta -aineista ja hyönteismyrkkyistä! Nämä ovat joitakin mehiläisten pahimpia vihollisia. Pidä huolta pienistä, ahkerasta hyönteisestä ja iloitse siitä, että annat pienen panoksen planeetamme parempaan tulevaisuuteen!

Keväällä mehiläiset alkavat juoda mesiä ja kerätä siitepölyä

Mantelinkukat kukkivat mehiläisten laitumena

Täydellinen mehiläis laidun kesällä 

kamomilla mehiläinen laidun mehiläinen rehukasvi

Upeat violetit krookuskukat varmistavat mehiläislaitumella alkusyksystä

krookukset mehiläisten laitumena keväällä