Puutarha soralla – luo kaunis ja helppohoitoinen puutarha!

Jokainen, joka päättää kivipuutarhasuunnittelusta, käyttää mielellään Koristeellinen sora. Koska sora antaa sinulle lukuisia mahdollisuuksia suunnitella kaunis puutarha, jossa on soraa. Hieno tai karkea ja eri väreissä: puutarhassa oleva sora luo luonnollisen tunnelman ja järjestyksen. Sillä on kuitenkin väliä, kuinka käytät soraa puutarhassa. Soraritilän käyttö olisi käytännöllinen ratkaisu, koska kävelytie, ajotie, pysäköintialue ja terassi tehdään tällä tavalla paljon vakaammaksi ja siistimmäksi …

Suunnittele puutarha soralla – Välimeren ruokailutila koristeellisella soralla

pikkukivi puutarha välimeren puutarha ruokailutila

Lähde: Zierkiesundsplitt.de

Sorapolkuilla ja sorapaikoilla on ainutlaatuinen viehätys! Nämä ovat erityisen suosittuja moderneissa, englantilaisissa tai japanilaisissa puutarhoissa sekä maaseudun puutarhoissa. Mutta voit nauttia niistä paremmin murehtimatta niiden pitkäikäisyydestä!

Usein soraa muodostetaan puutarhaan viheralueiden sijasta. Ne muodostavat mukavan kontrastin vihreälle nurmikolle. Ne näyttävät upeilta ympäri vuoden. Ne ovat upeita katseenvangitsijoita, mutta ovatko ne myös helppo hoitaa? Sora -alueet luovat yleensä modernin puutarhan ilmeen. Pelkkä kivien levittäminen puutarhaan ei kuitenkaan riitä … Muutama askel johtaa kauniiseen soraiseen puutarhaan!

Kuinka suunnitella sorapuutarha?

Ne, jotka haluavat antaa puutarhalleen luonnollisen ja samalla erikoisen ilmeen, pitävät usein sorapuutarhaa. Älä kuitenkaan erehdy, että sorapuutarha vaatii vähän työtä! Et kuitenkaan voi vain kaataa soraa puutarhaan! Todellinen työ alkaa vasta kun ostat tarvittavan määrän soraa! Valmisteluja on tehtävä useita. Rikkakasvit ja tasoitus antavat alun. Rikkakasvien torjuntajärjestelmän asettaminen on seuraava askel. Jos haluat istuttaa kasveja, leikkaa vain haluttuihin paikkoihin! Yrtit, kuivuutta kestävät kivikkopuutarhat ja ruohot sopivat parhaiten sorapuutarhaasi, samoin kuin Välimeren kasvit. Voit tehdä nämä pienissä ryhmissä, mutta niiden on näytettävä luonnollisilta. Kaunis sorapuutarhasi on melkein valmis!

Suunnittele puutarha Taunus -pikkukivillä

puutarha soralla taunus pikkukivi deco ideoita puutarha

Lähde: Zierkiesundsplitt.de

Jos haluat suunnitella koristeellisen sorapuutarhan, sinun pitäisi odottaa optimaalista vähintään 5-8 senttimetrin paksuista sorakerroksen tiheyttä. Jos haluat vähemmän työtä sorapuutarhassa, aseta rikkaruoho fleece sorakerroksen alle.

Kun olet suunnitellut puutarhaan kauniita sorapolkuja ja vuoteita, puhdista ne säännöllisesti lehdistä, jotta rikkaruohot eivät muodostu. Mutta miten suunnittelet kauniita, helppohoitoisia ja merkitsemättömiä ajotiet ja puutarhapolut? Soraritilän avulla!

Mitkä ovat portaat sorapuutarhaan??

pikkukivi puutarha kukkapenkki nurmikon reunus

Lähde: Zierkiesundsplitt.de

Mitä ovat soraverkot?

Jotta sora ei liiku kävellessä ja ajettaessa, on suositeltavaa käyttää soraverkkoja sorapintojen alla. Tämä tekee pinnastasi helpon kävellä ja ajaa. Tämän jälkeen voit kävellä tällä alueella korkokengillä ilman ongelmia, ja jopa pyörätuolit ja polkupyörät ovat helppoja siirtyä eteenpäin. Saat myös enemmän vakautta ja sorapinta on helpompi hoitaa. Tämä vakaa pohja koostuu Sora arina, kutsutaan myös sorakennoksiksi tai soran stabilointilevyiksi. Nämä ovat hunajakennoja muistuttavia muovilevyjä. Tällä tavoin puutarhapolut, ajotiet, pysäköintialueet ja terassit on suunniteltu vakaiksi, jälkiä jättämättömiksi ja helppohoitoisiksi. Syynä tähän on se, että soraa pidetään paikallaan ristikoissa, mikä lisää sen vakautta ja on siistimpi. Soraverkkoja on saatavana rikkakasvien torjunnalla ja ilman.

Sora -hunajakennot edistävät toimivaa puutarhan suunnittelua

puutarha sora marmori sora sora arina

Lähde: Zierkiesundsplitt.de

Sora on siis mukava vaihtoehto betonin ja nurmikon ristikoille puutarhassa. Tämä on myös mukava visuaalinen katseenvangitsija. Suunnittele ja suunnittele kuitenkin sorapuutarhasi oikein, jotta sinulla on vähän työtä myöhemmin!

Sorasängyt kontrastivat kauniisti puutarhan vihreän nurmikon kanssa

Puutarha, jossa soraa Puutarhavuoteet koristeellinen sora

Lähde: Zierkiesundsplitt.de

Valitse sopiva väri koristeelliselle soralle

Puutarha, jossa on valkoista soraa

Lähde: Zierkiesundsplitt.de

Rivikoristeinen sora lattialaatoilla

puutarha, jossa on pikkukivi koristeellinen puutarha rentoutumisalue

Lähde: Zierkiesundsplitt.de

Koristeellinen sora sopii täydellisesti japanilaiseen puutarhaan!

puutarha soralla koristeellinen sora japanilainen puutarha

Lähde: Zierkiesundsplitt.de

Koristeellinen sora on suuri katseenvangitsija modernissa puutarhassa

puutarha kiviä epätavallinen deco ideoita decokies

Lähde: Zierkiesundsplitt.de

Valkoinen ja musta koristeellinen sora takaa erinomaisen värikontrastin modernissa puutarhassa

puutarha sora koriste sora mustavalkoinen

Lähde: Zierkiesundsplitt.de

Valkoinen marmorinen sora on tyylikäs katseenvangitsija

puutarha soralla valkoisella marmorilla soralla tuoreita puutarhaideoita

Lähde: Zierkiesundsplitt.de

Koristeellisella soralla koristeltu lampi herättää kaikkien huomion!

puutarha sora peili lampi koriste sora

Lähde: Zierkiesundsplitt.de

Luo satumainen kävelytie koristepuutarhaan

puutarha soralla puutarhapolku koristepuutarha

Lähde: Zierkiesundsplitt.de