Puutarhasuunnittelu – 10 ratkaisua kostealle maaperälle

Ratkaisuja kostean maaperän sisäpihan puutarhasuunnittelukasveille

Estikö riittämättömästi lannoitettu maaperä sinua istuttamasta hedelmiä ja vihanneksia tänä vuonna??

Puutarhanhoitoa ei kannata luopua. Lannoitusta voidaan parantaa monin tavoin, ja monissa tapauksissa maisema voidaan jopa muuttaa reheväksi, vihreäksi keidas.

 Voit luoda korotettuja sänkyjä ja terasseja istuttaaksesi asioita sinne.

Voit edelleen hyödyntää sadepuutarhaasi, joka on täynnä yrttejä ja sammalkasveja. Tässä tapauksessa syksy on hyvä aika muuttaa puutarha kauniisti. Tässä artikkelissa käydään läpi 10 tapaa, joilla voit saavuttaa tämän.

Kun sinulla on lapsia kotona, sinulla on paljon tekemistä. Veden ja lian yhdistelmä tekee kokopäivätyön. Tästä voi tulla mudan lätäkkö tai reikä. Jotain sellaista voi myös muistuttaa meitä purosta metsässä. On olemassa jotain jännittävää ajaessa vettä, joka on olemassaolomme perusta, oikeaan suuntaan.

 Ne meistä, joilla on “ongelma”, että meillä on liikaa vettä, pystyvät tekemään sen paljon. Erityisesti voisimme määrittää virtaussuunnan niin, että se kulkee kivien, soran, sammalta ja kasvien läpi. Ympäristö on silloin kuiva.

 Nyt pääsemme eroon yksinkertaisen ojan ja sadepuutarhan välillä. Ensimmäisessä tapauksessa on kyse jostakin, joka on vain reikä, joka kerää lian. Toinen koskee kykyäsi katsoa eteenpäin ja hallita asioita.

 Ojalla on yksinkertainen tehtävä kerätä ylimääräinen vesi. Tämä säilytetään aina talon alla. Ojat ovat enimmäkseen tukossa rikkakasveja. Ne peitetään mudalla ja ryöstetään maasta eroosion tilaan.

  Tee sadepuutarha – 10 ratkaisua kostealle maaperälle

Ratkaisuja kostean maaperän sisäpihan puutarhasuunnittelulajeille

Itse asiassa tämä työ ei ole niin huono kuin se saattaa kuulostaa joillekin ihmisille. Sinun on vain muutettava kivet ja sora naturalistisen näköiseksi puroksi. Rikkakasveja tulee, mutta kivet ja sora tekevät parhaansa estääkseen niiden kasvamisen.

 Ensin sinun on päätettävä, mistä vesi valuu. Alhaalla oleva vuori olisi ilmeisin kysymys. On parasta välttää vuotamista naapureiden omaisuuteen. Jos puutarhassa on matala osa, josta vesi yleensä kerääntyy, voit myös ohjata veden sinne.

 Maaperään voidaan myös istuttaa ikivihreitä ja yrttejä, jotka sietävät seisovaa vettä.

 Jotta puutarha näyttäisi luonnollisemmalta, sinun on noudatettava maan viivoja ja vaihdeltava joenpohjan leveyttä. Istuta runsaasti aksenttikasveja polun kulmiin.

   Valitse kasveja, jotka selviävät “märillä jaloilla”

Ratkaisuja kostean maaperän sisäpihan puutarhan suunnitteluun

Vaikka et aio suunnitella sadepuutarhaa, sinun pitäisi silti etsiä sellainen, joka selviytyy luonnonolosuhteistasi. Ne voivat olla hieman vaikeampia selvittää kuin kuivuutta sietävät lajit. Mutta sinulla on monia vaihtoehtoja, jos tiedät mitä etsit.

 Asenna kaivannon tunkeutuminen

Ratkaisuja kostean maaperän sisäpihan puutarhan suunnitteluun pikkukivet koristeellinen sammal

Jos puutarha ei sovi elämäntyyliisi ja maisemasi muotoon, tunkeutumissuodatus voisi olla halpa ratkaisu sinun tapauksessasi. Se on rei’itetty letku, joka kerää veden ja vie sen pois kiinteistöstä. Voit piilottaa sen koristekivien tai soran väliin. Tämä on paras ratkaisu vaikean maiseman suhteen, esimerkiksi pihalla tai kävelytiellä. Voit peittää koko asian nurmikolla tai maaperän kasvillisuudella. Joten voit lannoittaa alueen ilman, että koko asia näyttää ilmeiseltä.

 Infiltraation tunkeutumisella on luonnollisesti myös tiettyjä haittoja. Se imee veden ja kaikki mahdolliset haitalliset aineet. Joten se johtaa ympäristön saastumiseen.

 Sadepuutarhan ja soluttautumisjärjestelmän samanaikainen käyttö olisi toinen ratkaisu. Suodatus voi avautua sadepuutarhaan, jolloin likainen vesi käsitellään siellä.

 Parasta on neuvotella maisema -arkkitehdin kanssa, joka voi löytää sinulle parhaan ratkaisun.

 Luo konttipuutarha, joka ylittää kaikki muut laadulla

Ratkaisuja kostean maaperän sisäpihan puutarhan suunnittelukiviseinään

Haluatko kasvattaa vihanneksia tai muita kasveja? Tätä varten tarvitset hyvin lannoitettua maaperää. Näin saat tarvittavan lannoituksen, jota tarvitset kasvuun. Mikä tahansa säiliö voi olla hyvä, kunhan sen pohjassa on pieniä reikiä. Mutta jos vaadit estetiikkaa, sinun tulee valita materiaalit, kuten keramiikka, terrakotta ja kauniit kivet.

 Tässä kuvassa näet erittäin houkuttelevia kukkaruukkuja, jotka varmistavat nopean tyhjennyksen ja näyttävät erittäin houkuttelevilta. Niiden valmistamiseksi sekoitettiin sementti, turvehiekka ja helmikivi. Siitä on myös tehty kaunis muotti.

Tasokkaat kasvisängyt

Ratkaisuja kosteisiin maapihojen puutarhatyylisiin metallituoleihin

Haluatko yhtenäisemmän näköisen puutarhan? Tätä varten tarvitset valikoiman kasveja ruukussa. Joten voit luoda todella suuren säiliön, joka nostaa puutarhan siteen yläpuolelle ja helpottaa sen tarttumista. Yleensä tämä tehdään suorakulmaiseksi. Mutta itse asiassa nämä rakenteet voivat olla niin tyylikkäitä kuin haluat niiden olevan. Tällöin heidän on kuitenkin luotettava vahvasti turvallisuuteen.

 Etkö suunnittele parvisänkyä? Sen jälkeen voit rikastuttaa maaperää esimerkiksi kompostilla.

Muunna alasvirtaus

Ratkaisuja kostean maaperän sisäpihan puutarhan maisemointiin

Suihkulähteet ja vesiputoukset ovat suosittuja monien ihmisten keskuudessa, koska ne tuovat maisemaan. Mutta ne voivat maksaa paljon, puhumattakaan tarvitsemastasi ja aiheuttamastasi hoitotyöstä.

 Harkitse sen sijaan sadeputkien uudelleenkäyttöä ja niiden muuttamista luonnolliseksi, vettä antavaksi työkaluksi. Tämän ei tietenkään pitäisi lisätä vesimaksua.

 Voit myös kerätä veden PVC -putken kautta. Näin voit kerätä vettä kouruista. Etsi myös houkutteleva julkisivu putkelle.

 Maaseudun ulkonäön lisäksi tässä bambussa on myös aasialainen vetovoima. Yksittäinen yksinkertainen kasvi voi pidättää vettä.

Ripusta sade ketju

Ratkaisuja kostean maaperän sisäpihan puutarhan suunnittelukiville

Oletko ajatellut vaihtaa juoksuputken sateenvarjoon? Se on sarja liitäntöjä ja kulhoja, jotka ohjaavat vettä maahan. Ne voivat olla erittäin houkuttelevia ulkonäöltään. Ne myös määrittävät nopeuden, jolla vesi virtaa maahan.

  Integroi aurinkoterassi

Ratkaisuja kostean maaperän sisäpihan puutarhasuunnittelun terassin ulkotiloihin

Sadevesi on luonnon lahja. Mutta sillä on myös epämääräinen puoli, varsinkin kun monet ihmiset kävelevät sen päällä.

Ensimmäinen asia tässä tapauksessa on poistaa vesi pohjasta. Terassin rakentaminen voi auttaa nauttimaan ulkoilusta ilman, että jalat likaantuvat.

 Tämä ratkaisu ei ole vain käytännöllinen, vaan myös erittäin hyväpalkkainen. Luot todella kutsutun kuvan vieraille. Voit myös käyttää puuliuskoja likaisten polkujen sijasta. Asenna myös valaistus, jotta et pääse vahingossa karkaamaan paneelista.

Korvaa muta kivillä

Ratkaisuja kostean maaperän sisäpihan puutarhasuunnittelupenkille

Aurinkoterassit ja kävelykadut ovat upeita, mutta ne eivät ole kaikille. Mutta tämä ratkaisu ei ole kaikille, ja sinun on ehdottomasti investoitava siihen paljon rahaa. Voit aina ratkaista sieni -ongelman lisäämällä esimerkiksi kiviä tai kiviä.

 Poista ruoho ja tervehdi sammal

Ratkaisuja kostean maaperän sisäpihan puutarhasuunnitteluun

Loppujen lopuksi haluan rohkaista sinua tulemaan enemmän ystäviksi sammaleen kanssa. Se on loistava vaihtoehto nurmikolle. Useimmissa kosteissa osissa on jo sammalpesäkkeitä, jotka ovat piilossa rikkaruohojen alla. Poista tuholaiset ja anna “hyville kasveille” mahdollisuus elää.