Ruukkukasvit, jotka voivat aina hyvin ulkona

On kevät ja kaikilla on parempi mieli. Yritetään olla pidempään ulkona raikkaassa ilmassa ja imeä ensimmäiset auringon säteet ja sen lämpö. Onnekkaisilla sienillä on puutarha, jota he nyt istuttavat. Joissakin huoneissa on vain parveke tai terassi ja he haluavat tehdä niistä mahdollisimman kauniita. Kaikkien ulkotilojen, suurten tai pienten, on oltava houkuttelevia. Jotta voit tuntea olosi mukavaksi ulkona, koristelet sopivilla kukilla. Suurin osa niistä on nyt istutettava keväällä. Luonnonkauneuksien joukossa on niitä, jotka koristavat minkä tahansa etupihan, parvekkeen tai terassin. Tässä artikkelissa olemme valinneet kolme ruukkukasveja, jotka tuskin tarvitsevat huoltoa ja kasvavat erittäin hyvin ulkona. Nämä ovat luonnollinen koriste mihin tahansa ulkoalueeseen ja ilahduttavat silmiäsi ja sieluasi pitkään värikkäiden kukkiensa ansiosta. Pian huomaat, mitkä kukat ovat suosikkejamme.

 Kauniit ruukkukasvit ovat puutarhan suuri nähtävyys

Ruukkukasveja päivittäin

Seuraavassa näytämme vain ne koristekasvit, jotka menestyvät ruukuissa ja valvovat myös ulkona puutarhassa, terassilla tai parvekkeella keväällä ja kesällä. Nämä ruukkukasvit tuodaan vain hyvin suojattuun paikkaan talvehtimaan syksyllä ja talvella. Tässä esitetyt kolme ovat herkkiä pakkaselle, mutta on myös kestäviä ruukkukasveja, jotka voidaan jättää ulos ympäri vuoden.

On kukkivia ruukkukasveja, joilla on kauniita, värikkäitä kukkia, kun taas toiset ovat ei-kukkivia vihreitä kasveja, jotka näyttävät kauniilta ruukuissa. Nyt olet utelias selvittämään, mitä ruukkukasveja tarkoitamme ja mitkä ovat suosikkejamme. Tässä ne esitetään tekstinä ja kuvina.

Voit ihailla petunioiden kukintaa toukokuusta lokakuuhun puutarhassa tai parvekkeella.

Kauniita ruukkukasveja talon edessä vaaleanpunaisia ​​kukkia silmiinpistävää

  • Suositut ruukkukasvit parvekkeille ja terasseille – petuniat

Petuniat ovat kanssamme erittäin suosittuja parvekekasveina. Ruukuissa tai laatikoissa ne näyttävät väsymättä upeita kukiaan toukokuusta ensimmäiseen pakkaseen. Sen tyypilliset suppilon muotoiset kukat on helppo havaita, koska ne erottuvat täydellisesti ja kontrastivat tummanvihreiden lehtien kanssa niiden kyllästetyissä väreissä. Petunioiden värivalikoima on todella vaikuttava. Ne kukkivat valkoisena, vaaleanpunaisena, sinisenä, violettina ja punaisena, ja kukat voivat olla täplikkäitä, tähtikuvioisia tai raidallisia. Kukkakaupat jakavat petuniat neljään pääryhmään. Ensinnäkin ovat Grandilflora -petuniat, joilla on ylisuuret kukat, ja multiflora -petuniat, jotka kasvavat tiiviisti ja ovat pienempiä kukkia. Sitten ovat pienet NanaCompacta -petuniat ja upeat roikkuvat petuniat, jotka kiinnittävät aina kaikkien huomion.

 Näiden petunioiden valkoiset kukat ovat ristiriidassa nurmikon raikkaan vihreän kanssa ja ovat puutarhan kohokohtia.

Ruukussa valkoiset kukat petuniat

Vinkkejä hoitoon: Etsi aurinkoinen ja suojainen paikka petunioillesi, koska siellä he tuntevat olonsa mukavaksi ja kukkivat voimakkaasti. Osittain varjossa ne tuottavat vähemmän kukkia, mutta enemmän lehtiä. Kuumina kesäpäivinä ruukkukasveja on kasteltava vähäkalkkisella tai sadevedellä aamulla ja illalla. Tässä vaaditaan varovaisuutta! Vesi suoraan maaperää, älä petunian kukkia ja lehtiä! Maaperän on oltava hyvin valutettu ja lannoitettu kahden viikon välein. Petunia on myös puhdistettava säännöllisesti, eli poistettava kuihtuneet, kuihtuneet ja vaurioituneet alueet.

Nämä värikkäät kesäkukkijat erottuvat kauniisti muotoilluista kukistaan.

Ruukkumaiset verbenat kesällä kukkivat kasvit

Näiden sinertävän violettien kukkien kanssa valkoisessa ruukussa voit helposti korostaa korostusta ulkona.

Ruukkukasvit Verbena sinertävä - violetit kukat korostavat

  • Verbenas – tyylikkäät kukat kauniissa väreissä

Seuraava suosikkimme ruukkukasvien joukossa on verbena, joka saa myös upeita kukkia. Sitä kutsutaan yleisesti verbenaksi. Verbenat tulevat alun perin Etelä -Amerikasta, mutta nykyään niiden lukuisat lajit ovat levinneet ympäri maailmaa, myös täällä Saksassa. Olisi myös mielenkiintoista tietää, että tämä kasvi tunnettiin vielä muinaisina aikoina. Silloin uskottiin sillä olevan parantavia ja ihmeellisiä ominaisuuksia. Verbena tunnettiin ”syntymän taian kasvina” ja lääkkeenä vammoihin. Nykyään sitä arvostetaan kauniina ulkokoristeena. Verbenat voivat kasvaa lajista riippuen eri korkeuksille, mutta niiden kukat ovat aina kauniita ja erittäin tyylikkäitä. Ne ovat valkoisia, vaaleanpunaisia, violetteja tai väriltään tiettyjä sinisiä sävyjä, mutta eivät koskaan keltaisia.

Herkät violetit verbenakukat näyttävät täydellisiltä samanvärisissä ruukuissa

Ruukkukasvit verbenat herkät kukat violetit samassa värillisessä ruukussa

Vinkkejä hoitoon: Verbenat ovat helppohoitoisia ruukkukasveja, jotka kestävät jopa kirkkaan kesän auringon. Sen herkät kukka -aallot vastustavat tuulta ja sadetta. Voit kasvattaa näitä tyylikkäitä kasveja ruukuissa, laatikoissa tai ruukuissa ja yhdistää ne muihin pysyviin kukkiviin lajikkeisiin. Näin saat upeita kukka-asetelmia, jotka toimivat katseenvangitsijoina ulkona. Verbenat ovat pääsääntöisesti vaatimattomia, mutta ne tarvitsevat säännöllistä kastelua ja lannoitusta. Lisäksi älä koskaan anna näiden tyylikkäiden ruukkukasvien maaperän kuivua. Vesi on myös haitallista tälle koristekasville. Kuolleet, vaurioituneet ja kuihtuneet lehdet on kuitenkin poistettava säännöllisesti.

 Katseen katseenvangitsija ruukussa – värillinen nokkonen!

  • Kauniisti värjätyt lehdet ovat myös houkuttelevia – värillinen nokkonen

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä haluamme avata värillisen nokkonen kauneuden silmiesi edessä. Tämä ruukkukasvi todella leikkaa kauniisti värilliset ja herkästi kuvioidut lehdet. Värit ovat aina voimakkaita, olivatpa sitten kuparipunaisia, vaaleankeltaisia ​​tai vihreitä, ne herättävät nopeasti kaikkien huomion. Tämä ruukkukasvi on alun perin peräisin Aasian ja Afrikan trooppisista alueista, mutta on nyt erittäin suosittu kaikkialla Euroopassa. Se on erittäin helppo hoitaa ja kasvaa nopeasti. Värilliset nokkoset pitävät aurinkoisista paikoista, mutta eivät voi menestyä hyvin kirkkaassa kesäauringossa. Ne roikkuvat auringossa ja voivat jopa kuolla. Näille ruukkukasveille on parasta valita osittain varjostettu paikka puutarhassa, jossa värjätyt nokkoset kehittyvät hyvin.

 Värillisten nokkonen kauniisti muotoillut lehdet loistavat tummanpunaisena ja vaaleanvihreänä.

Ruukkuinen nokkosen tummanpunainen vihreä puutarhan portaissa

Vinkkejä hoitoon:  Kuten kaksi ensimmäistä ruukkukasveja, värillinen nokkonen on myös helppo hoitaa. Jopa aloittelijat puutarhanhoidossa tai ihmiset, joilla ei ole vihreitä sormia, voivat hoitaa niitä ilman ongelmia. Pidä ruukkumaa aina raikkaana ja löysänä, kastele runsaasti kesällä ja lannoita kerran viikossa. Värilliset nokkoset ovat todella vaatimattomia, mutta ne ovat mukava lisä mihin tahansa ulkoalueeseen.

 Tätä kukkien loistoa voi vain ihailla sanomatta sanaakaan

Ruukkukasvit ihailevat upeita kukkia sanattomasti

Yhdistä eri ruukkukasvit ja luo kauniita kukka -asetelmia

 Tämä luonnon kauneus ilahduttaa silmiä ja sielua.

Ruukkukasvit Luonnollinen kauneus Nokkonen ilahduttaa silmiä ja sielua.

 Edelleen tarvitaan vihreä aksentti?

Ruukkukasvit tekevät vihreästä aksenttipuutarhasta houkuttelevan

 Nämä herkät verbenat koristavat puutarha -aluetta

Ruukkuherkät verbenat koristavat puutarha -aluetta

 Ei ole epäilystäkään siitä, että luonto on suurin taiteilija!

Ruukkukasvi valkoiset kukat vaaleanvihreät lehdet kivi penkki puutarhassa

 Jokainen voi nähdä sen itse!

Ruukkukasvien suuret vihreät lehdet kiinnittävät huomion puutarhassa