Tee etupihasta helppohoitoinen – ei täysin huoltovapaa, mutta silti….

Onko etupiha helppo hoitaa? Onko se mahdollista? Tietenkin voidaan luoda helppohoitoinen puutarha, mutta oikealla puutarhastrategialla! Puutarha on ihana paikka rentoutua, mutta se vaatii säännöllistä työtä. Erittäin helposti hoidettavan puutarhan luominen vaatii muutamia huomioitavia asioita. Ne teistä, jotka eivät ole puutarhasuunnittelun asiantuntijoita, mutta haluaisitte nauttia oman ulkoalueenne ainutlaatuisuudesta, hyötyvät ehkä suuresti tämän päivän artikkelista.

Puutarhan ystävät ja intohimoiset puutarhurit luottavat puutarhan suunnittelun eri näkökohtiin. Puutarhan koristeluun keskittyminen ei ole oikea strategia puutarhan suunnittelussa. Puutarhan jokaisesta osasta on pidettävä huolta. Joidenkin vinkkien avulla helppohoitoinen puutarhan suunnittelu on helppoa. Katsotaanpa, mitkä he ovat!

Etupiha tekee ensivaikutelman

Tee etupihoista helppo ylläpitää järjestystä ja puhtautta

Hyvä suunnittelu ja huomiota yksityiskohtiin

Puutarhanomistajana, joka haluaa muuttaa ulkoalueensa mukavaksi rentoutumiskulmaksi, sinun tulee tuntea oman puutarhan valo- ja maaperäolosuhteet hyvin. Tämä on ratkaisevan tärkeää, koska se on edellytys puutarhakasvien oikealle valinnalle. Tämän avulla voit erottaa vähäistä huoltoa vaativat kasvit ja ylelliset kasvit, jotka vaativat intensiivistä hoitoa.

Mihin muuhun kannattaa kiinnittää huomiota:

 • Se riippuu myös puutarha -alueen koosta, onko puutarha helppo ylläpitää vai ei. Joten suuret puutarha -alueet liittyvät paljon enemmän vaivaa kuin pienemmät.
 • Hyvin muotoillut vuoteet eivät menetä muotoaan, joten tee siitä etusija! Joten sängyn reunat nurmikon ympärillä säästävät paljon vaivaa ja työtä!
 • On parempi kerätä enemmän puita ja pensaita mahdollisimman lähelle toisiaan. Tämä säästää paljon vaivaa ja aikaa säännöllisellä huollolla.
 • Luota kotoperäisiin kasveihin.
 • Rikkakasvit ovat täysin ei -toivottuja! Muista sitten, että luonnonkivi estää siemenrikkakasvien kehittymisen: eli luonnonkivipuutiet ovat loistava vaihtoehto puutarhaan.
 • Ota huomioon, että suurten kivien välissä on vähemmän saumoja.

Kauniit kukkapenkit saavat puutarhan näyttämään siistiltä ja siistiltä

Tee etupihasta helppo hoitaa Tee kukkapenkit kauniiksi

Ole varovainen, kun valitset materiaaleja ulkokäyttöön

Materiaaleilla on tärkeä rooli ulkoalueella, erityisesti myös etupihalla. Puutarhapolkuja ja terasseja suunniteltaessa on kiinnitettävä huomiota valitsemiimme materiaaleihin. Esimerkiksi luonnonkivi ja betoni vaativat yleensä vähän huoltoa. Oikeat huonekalut tulee myös valmistaa oikeista materiaaleista. Puu on edelleen suosituin vaihtoehto puutarhakalusteille. Erikoispinnoitteiset päällysteet ovat myös etupihalle edullinen ratkaisu, koska ne ovat kestäviä. Puutarha-aidoista kovasta puusta tai kuumasinkitystä teräksestä valmistetut aidat ovat erittäin suosittuja, koska ne ovat kestäviä.

Mieti tarkkaan, miten suunnittelet puutarhapolut

Tee etupihasta helppohoitoinen Tee puutarhapolut sopivista materiaaleista, kuten betonista

Puiset huonekalut ovat puutarhan suunnittelun klassikko!

Puutarhakalusteiden helpottaminen etupihoista on paras vaihtoehto

Laita päälle helppohoitoisia puutarhakasveja

Eksoottiset kasvit eivät ole paras ratkaisu kauniille, vähän huoltoa vaativalle puutarhalle. Puut ja jotkut monivuotiset lajit ovat sen sijaan paljon parempia. On parasta valita ne monivuotiset kasvit, joilla on toisin kuin vuotuisilla kesäkukilla pitkän aikavälin juuret maassa ja jotka selviävät helpommin kuivista kausista. Maanpäälliset ovat myös suureksi avuksi helppokäyttöisen etupihan suunnittelussa. Cranesbill ja Waldsteinie -matto näyttävät kauniilta ja säästävät paljon puutarhanhoitoa. Muita mukavia vaihtoehtoja ovat:

 • hitaasti kasvavat kukkivat puut, kuten lila ja punainen vanhin
 • Pensaat, kuten noidanpähkinä, kerrossängyn lumipallo, kellonpähkinä
 • pitkään kukkivat perennat, kuten keltainen aurinkohattu, naisen vaippa, aurinko morsian
 • pitkäikäiset monivuotiset kasvit, kuten Funkia ja pioni
 • joitakin ruusuja, kuten puhdas valkoinen Escimo -lajike
 • Koristepuut, kuten japanilainen vaahtera, koristekirsikka, koriste -omena, pallotrompetipuu
 • Toinen vinkki meiltä: parempi välttää salaattia ja tomaatteja!

Valitse helppohoitoisia puutarhakasveja

puutarhan suunnitteluideoita kasvava pioni

Valitettavasti et voi vain istua siellä puutarhassa ja nauttia upeista kesäpäivistä. Jonkun on pidettävä puutarha mukavana ottamalla puutarhanhoidon vaiva. Työtä kuitenkin yritetään helpottaa pyrkimällä helppoon hoitoon.

Huolehdi puutarhasta riippumatta siitä, onko se pieni vai suuri. Se on vaivan arvoista vilkas puutarhasuunnittelu! Täysin huoltovapaa puutarha ei yksinkertaisesti ole olemassa. Sinun pitäisi olla tietoinen tästä! Siksi olisi hienoa hyväksyä puutarhanhoito rentoutumiseen tai jopa vapaa -ajanviettoon.

puutarhasuunnitteluideoita helppohoitoiset puutarhakasvit noidanpähkinä

Tee etupihasta helppo hoitaa kukkapenkit

Tee etupihoista helppohoitoisia kivestä valmistettuja puutarhapolkuja on helpompi hoitaa

Puutarhasuunnitteluideoita naisen vaipasta on helppo hoitaa ja se näyttää kauniilta